Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kapa av till armbågen?

”If the ignorant kept silent, people would not differ”. (Ihqaaq al-Haq)
”It suffices to know a man’s dishonesty when he is chosen as a trustee of the dishonest ones”.  (A’yaan al-Shia’h)

För att förstå islams storhet, behöver man Ahlul Bayt:

En tjuv skulle dömas och togs till Kalifen al Mutasim, en av de Abbassidiska regenterna. Mutasim frågade de lärda om vilket straff han skulle utdöma.

”Koranen säger att jag borde kapa av handen på denna tjuv. Ni borde tala om för mig vilken del av handen som ska kapas av.” En lärd sa, Koranen säger att du ska kapa av handen och det finns i versen om wudhoo (abulution) där det står att man ska tvätta sina händer till armbågarna. Så från armbågen nedåt anses vara del av handen, så skär av vid armbågen.

Efter en längre diskussion, frågade Mutasim samma fråga till Imam Muhammad ibn Ali al Taqi (a.s) som även han fanns i hovet. Först vägrade Imamen ge ett svar, han sa de andra har redan svarat.

Men Mutasim krävde ett svar så Imamen svarade:

”Du skall enbart kapa av fingrarna på en tjuv, för Koranen säger: ”Sannerligen platserna för bön är till för Allah (72:18), som handlar om de delar av kroppen som placeras på marken när man är bjöd i bön. Eftersom tjuven också är muslim som utför bön, behöver han sina handflator vid bönen. Så ni måste behålla dem och enbart skära av fingrarna.

En kommentar

 1. Shi'at Ali 28 januari 2012

  Det är väl självklart. Det är ju vad vissa inte förstår är att man kan inte tolka koranen på sitt sätt eftersom vi människor är inte kapabla till det, bara Mohammed PBUH och 12 Imamer ( AhlulBayt )eftersom Gud gav dom kunskaperna! Så därför använder vi av deras kunskap som har gett oss och vi för vidare.

  Logisk, säg mig, om jag ger er en Fysik B bok. Skulle ni förstå början av de 1-2 sidorna ni har läst? Skulle ni förstå om ni har läst hela boken? Inte? Om du läser hela boken 5 ggr, kommer du förstå?

  Vad krävs det för att du ska förstå boken? Är det inte en lärare som förklarar i varje kapitel om fysiska fenomenet så att du kan förstå exakt vad boken säger/förklarar? Det är samma sak med koranen och vi, våran lärare/ledare är Mohammed PBUH och 12 Imamer ( Ahlulbayt) , de förklarar för oss vad alla verser i koranen betyder! Om du skulle titta på din vän eller lyssnar på din vän, skulle du lyssna/titta på din vän som inte är i samma nivå som lärare, eller ska du lyssna på lärare som kan allt detta? Hellre en lärare än en vän! Det är samma sak med Ahlulbayt och kuffar. LOGISK! En vän är inte på samma nivå som lärare, en vän kan inte förklara på det sätt en lärare gör. En vän kommer att tolka på sitt sätt som han tror och inte är 100 %.

  Om en lärare säger att ni ska stå upp, så gör ni det. Men om en vän säger stå upp, gör man det då eller? -.-

  En annan exempel är att om jag ger er en Rubiks Cube, en rolig pussel grej. Kan ni lösa den genom att titta på den och identifiera alla färger för att de ska sitta på plats? Neeej just precis, då ska någon förklara hur man förflyttar alla färger så att man får alla färger sammansatta. Pusselbitar till en helhet, men det är logiken bakom.

  Om det står i koranen att man ska kapa av vid armbågen, så drar man inte förhastade slutsatser för det. Det finns logik bakom som vi har svårt med.

  Samma sak med att tvätta oss inför bönen, det står inte exakt om hur, vad och varför vi gör det. Mohammed lärde oss av hans handlingar och säger till oss exakt hur vi ska tvätta oss.

  I fysik boken säger att du ska använda generator för att ladda upp batterier. Står det hur man kopplar eller vilka trådar det ska vara och hur långt det är eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *