Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Ali och Ibn al Aas

Jag skrev om det här några år sedan, då jag fann att även kända sångerskor som Bit Kulthum, hade besjungit detta här. Kända diktare som al Mutanabbi har skrivit om det och historieböckerna är fyllda av av hänvisningar till det – Hur Ali mötte Ibn al Aas, på det dammiga slagfältet kallat  Siffin och hur Ibn al Aas fruktade så mycket för sitt liv, att han visade sitt kön, sin anus, sin nakna kropp, för att slippa bli dödad.

Ali var  Allahs lejon, fruktad på slagfältet. Han var en gammal man vid Siffin, och här mötte han de som hade lämnat sin religion för maktens skull, de som ville följa Muawiya och dennes världsliga nöjen och guld. I virrvarret, möttes Ali och Ibn al Aas, Muawiyas närmaste man och rådgivare. När Ibn al Aas insåg att han hade mött den storartade Ali, då insåg han även att hans öde var beseglat, ingen mötte Ali och överlevde, men då kom  Ibn al Aas, även känd som en av de största och slugaste i svek, ibland araberna, på denna ökända idé, att ta av sig allt och visa allt.

När han gjorde det, föraktades han så mycket av Imam Ali, att denne vände bort sitt ansikte, när Amr ibn al Aas senare kom tillbaka till sin ledare, Muawiya, då sa denne till honom: ”Tacka  Gud och din svarta Anus för ditt liv”…

Imam Ali och hans heliga familj och ättlingar visar mod, ärlighet, intelligens och gott bemötande, medan Muawiya och hans köpta lakejer visar sin anus. Sen frågar folk mig varför jag är anhängare och ättling och älskare av Ahlul Bayts väg? Utan kärleken till Ali och hans ridderlighet, hade jag inte funnits i denna värld.

The Commander of the Faithful (Ali) himself in Siffin said:

If Ahmed (Muhammed) were told that his wasi (viceregent)is indeed

Equalled to a wretch (usel till Muawiya), he would surely be displeased.

 När Alis (a.s) armé höll på att segra på slagfältet mot Muawiyas övermakt, då föreslog Amr al Aas att Muawiya och Ali skulle slåss man mot man, Muawiya visste att han skulle dö då, så han struntade i det förslaget, men han godtog det andra förslaget, att man skulle sätta upp Koranen på spjut och med det vilseleda Alis (a.s) armé, något som fungerade och som stoppade den segrande arméen från att ändra historiens gång. Ali tvingades av de dumma soldaterna att hålla rådsmöte, där lurade Amr ibn al Aas, Alis armé igen och räddade därmed Muawiya från undergång och gav honom makten över det islamiska riket, som gav oss sådana härliga saker som wahabiterna, fitna, inbördeskrig och förföljelser. Det gav oss underbara saker som lögner om Muawiyas godhet och att han var en troende muslim, han som var förbannad för att han slog ihjäl Ammar bin Yassir, son till de två första martyrerna i Islam.

Vi ska vara tacksamma för att Ali inte slog ihjäl Ibn al Aas, det gav oss sådan glädje att se vad verkliga män gör och vad personer som Amr och Muawiya gör. Ali i mitt hjärta. Salaam we alef Salam. Född i Allahs hus, mördad i Allahs hus…

 

`Abdullah ibn `Abbas ibn `Abdul-Muttalib has described him as:

The Messenger’s wasi, chosen from his Household;

His valiant knight when a challenge is posed.

Al-Mughirah ibn al-Harith ibn `Abdul-Muttalib has said these verses in which he encourages the people of Iraq to fight Mu`awiyah in Siffin:

The wasi of the Messenger of Allah is your chief,

His son-in-law, promoted Allah’s Mushaf Sharif.

`Abdullah ibn Abu Sufyan ibn al-Harth ibn `Abdul-Muttalib has said:

Among us is `Ali (as), hero of Khaybar, now in ruin,

The hero of Badr, too, when troops retreated;

He is wasi of the Chosen Prophet (pbuh) and his cousin,

So, who can attain his lofty status, only to him meted?

Al Bidayah wa al Nihayah, Volume 7 page 293

Al Akhbar at Tawaal, page 177 Dhikr Sifeen

Al Manaqib al Khwarizmi page 162 Dhikr Sifeen

Al Fusul al Muhimma, page 91 Dhikr Sifeen

Tadhkira al Khawwas al Ummah, page 51 Dhikr Sifeen

Mutalib al Saul, page 122 Dhikr Sifeen

Nur al Absar, page 94 Dhikr Sifeen

Aqd al Fareed, page 235 Dhikr Sifeen

Al Imam wa al Siyasa, page 99 Dhikr Sifeen

We read in al Bidaya:

”One day ’Ali attacked Amr ibn Aas, he threw a spear and Amr fell to the ground, Amr fell to the ground and he then exposed his buttocks. ’Ali then turned away his face [people said] this was Amr bin Aas. ’Ali replied he showed me his anus and this made me merciful to him. When Amr ibn Aas returned, Mu’awiya said ’You should praise Allah and your anus”.
Al Bidayah wa al Nihayah, Volume 7 page 293..

7 kommentarer

 1. LightUponLight 03 september 2011

  mäktigt skrivet, må Gud belöna dig för din tjänst i ahlel bayts sak. Har väntat nu sen 22e augusti på en uppdatering. Trodde ett tag att någon finnig tonårig internet – wahhabit hade fått nog av dig och tystat dig! glad ure back, though. Eid mubarak.

 2. Bahlool 03 september 2011

  hahaha tack för de fina orden light inshallah yen3aad 3alek

 3. zeinab jaber 03 september 2011

  SÅ duktigt så!!! Ännu mer bahlool annars spammar jag din wall

 4. Bahlool 03 september 2011

  hahaha din stalker 😉

 5. su 03 september 2011

  Haha har också väntat på din blogg 😉

 6. Bahlool 03 september 2011

  trevligt å veta att jag har fans 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *