Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ramadan – Kulturell månad

Alla vill tjäna pengar på Ramadan, även svenska butiker har lärt sig eller börjat lära sig läxan att man måste leverera den mat och de varor som kunderna vill ha, även om dessa är muslimer. Några år sedan kunde man inte se daddlar i svenska butiker, nu står de med i reklambladet, ris och kyckling likaså, man hittar även tecknet halal, tillåtet, på köttet i svenska butiker nuförtiden.

Enligt artikelförfattaren så tjänar vissa tvkanaler lika mycket under Ramadan som alla andra 11 månader tillsammans. Man menar att folk njuter av att sitta hemma och se på teve, ingen tänker på bön, koranläsning eller att utnyttja denna heliga månad till att utbilda sig i sin tro, nej det är teven som gäller. Jag har själv märkt hur släkt och vänner sitter framför teven mycket längre och mycket oftare, jag förstår dem, teven är en sann vän, roliga program, drama och ett stort urval är lockande, men allt jag tänker på är imamernas ord: Man fastar inte enbart med magen, utan även med öronen, ögonen och tankarna.

Jag själv njuter av att se på serier på kvällarna, men det är absurt hur araberna sitter framför dumburken och ser på serie efter serie till den grad att de ibland glömmer bort att avbryta fastan när det är dags.

Det brukar sägas att det var bättre förr, och ja i det här fallet var det nog bättre förr. Då fanns ingen teve man slösade bort sin tid på. Månaden som är bättre än 1000 andra månader ska utnyttjas, ska tas till vara, det är en månad då vi ska bättra oss, skärpa till oss men den arabiska kulturen, korrumperad av västerländsk invasion och ledare vars enda jobb går ut på att förtrycka folket, har ingen annanstans att vända sig än till att sätta sig framför teven och slösa bort sitt liv på fler såpor.

Divine dispatches: a religion roundup | Riazat Butt | Comment is free | guardian.co.uk.

En kommentar

  1. Mohammad 01 juli 2012

    Salam alaykom!
    Tack för ditt inlägg, det är ett faktum som vi alla bör tänka på.
    Men “glömmer bort att avbryta fastan när det är dags.”, Det tror jag inte heheh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *