Press "Enter" to skip to content

Downs Syndrom aborteras bort i Danmark

Downs syndrom på väg bort i Danmark – DN.SE.

Det är kanske en bra sak att man med hjälp av kontroller och aborter, får bort vissa sjukdomar, men frågan är vart ska gränsen gå? Ska man sen abortera bort vissa ögonfärger? Hårfärger?

I indien aborterar man bort flickor, så nu har det blivit extra många pojkar som föds istället. I Hitlers Nazityskland, så försökte man få bort vissa grupper ur samhället, med att gasa dem eller skjuta dem, däribland ”sjuka” människor.

Människan söker perfektion men är allt annat än perfekt.

7 Comments

 1. Maryam
  Maryam 17 juli 2011

  Jag har arbetat med funktionsnedsatta barn/ungdomar och ska vidare utbilda mig i höst, för att kunna ge dessa individer det bästa ur livet ,från deras egna förutsättningar.

  Frågan är väl hur många föräldrar som fött barn med downs syndrom, som nu önskar att de valt abort istället?

  Läste en artikel förut om en muslimsk kvinna vars barn hade autism, hon kallade hennes barn för ” my jannah baby”!

  ws

 2. Bahlool
  Bahlool 17 juli 2011

  Så vackert, jannah barn. Alltså en mor som talades med i artiklen har en unge med downs syndrom och hon var negativt inställd till att abortera bort sådana barn

 3. Maryam
  Maryam 17 juli 2011

  Alla med downs syndrom har ju inte lika svårigheter, vad gäller iq och rörelseförmågor så skiljer det sig från individ till individ. Det är klart att familjer till dessa barn behöver stöd och i Sverige finns skolor för barnen som hjälper till att förbättra deras livskvalitet.

  Vad säger islam om abort? Får man verkligen välja bort ett foster på det viset?

  ws

 4. Bahlool
  Bahlool 17 juli 2011

  Nope. Enligt sihitiska lärda så är det liv i ett foster efter ett visst antal dagar och islam är emot abort, sen är det en fråga om vilken lagskola osv som talar om ämnet.

 5. Khaduja
  Khaduja 17 juli 2011

  Ja sobhan Allah vi ska inte tro vi kan kontrollera allt, om nu KUB-testet går bra kan man i stället få komplikation under förlossningen och vem som helst kan när som helst få en sjukdom eller skada. Och självklart har funktionshindrade samma rätt till liv som andra!

 6. Zheng Zhe
  Zheng Zhe 18 juli 2011

  aff… man ska behandla de bra och försöka ge dem ett gott liv. Men de får aldrig bli biologiska föräldrar. De kan få adoptera men aldrig skaffa egna barn. För att negativa mutationer inte ska föras vidare i mänskliga rasen. Det borde vara en internationell lag på att människor med skadade gener inte bör skaffa sig barn. Och man borde förbjuda provrörsbefruktning då det har visat sig ha mycket bieffekter. Nästan allt onaturlig i denna värld skadar våra gener direkt eller indirekt.

 7. Maryam
  Maryam 20 juli 2011

  Angående Zhengs inlägg.
  Vad gäller downs syndrom så kopierade jag text från wikipedia:

  Sannolikheten att barnet skall få Downs syndrom ökar mycket kraftigt med tilltagande ålder hos modern. Ett av 100 barn till 40 år gamla mödrar får Downs syndrom, medan sannolikheten bara är ett på 1500 för mödrar som är 20-24 år. Äldre mödrar erbjuds numera alltid fosterdiagnostik, vilket leder till att foster med sjukdomsanlag ofta aborteras. De flesta barn med Downs syndrom föds av mödrar som är mellan 27 och 32 år gamla. Detta beror troligen på att de inte rutinmässigt genomgår fosterdiagnostik för denna sjukdom och därför inte har samma möjlighet att abortera som de som undersöks.

  Hur ska man veta att man har skadade gener menar du? Vad gäller downs syndrom som du ser ovan är det äldre mödrar som har större chans att få barn med Downs syndrom, men innan man vet om det så krävs en fosterdiagnostik så hur tänker du då, när du skriver att ”negativa mutationer inte ska föras vidare i den mänskliga rasen”? Att alla bör abortera bort dessa foster?

  ws

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *