Press "Enter" to skip to content

Abdullah bin Zubair, Ahlul Bayt och Salafiterna

Vi som anser oss någorlunda kunniga i historia och i wahabismen/salafismens agenda, kan inte annat än förundras över det hat som wahabiterna när gentemot Ahlul Bayt, Profeten (s.a.w) Muhammeds heliga familj.  De som skadat, angripit eller mördat Ahlul Bayt, höjs till skyerna, medan Ahlul Bayt degraderas med alla möjliga medel.

Här läste jag på lite om Abdullah bin al Zubair, ledaren för Zubairian (från serien om Al Mukhtars uppror) och han hyllas på märkliga sätt. Salafiterna utmålar honom till någon helig man. Han anses vara en Sahabi, en vän till Profeten Muhammed (s.a.w) ändå var han 6 år gammal när Profeten dog. Man menar även att han har en hadith (från Profeten) när Abdullah 3.5 år gammal. Jag minns inte vad jag gjorde igår, än mindre vad jag gjorde när jag var 3 år gammal.

Varför hyllas Abdulla bin Zubair? För han var motståndare till Ahlul Bayt, han bekämpade dem, torterade dem och jagade deras anhängare. Han hotade dem till livet.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *