Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Turkiet – PKK anhängare skapar kaos

Svenskar i turkisk tårgasattack – DN.SE.

Än en gång visar kurderna i Turkiet att de är otacksamma. I Irak hävdar många kurder att de redan har en egen stat – synd att den inte är erkänd i guess? I Turkiets fall har vi gamla PKK anhängare, som skapade kaos på Diybakirs gator och då besvarades detta med tårgas av de turkiska poliserna – något som hade hänt i alla europeiska städer ifall demonstranterna inte kunde bete sig som folk.

Den kurdiska nationalismen är en av de största grogrunderna för framtida konflikter i Mellanöstern. Liknande äcklig nationalism såg man bland araberna senaste 50 åren. När man kan lite om historia så märker man att den osunda och rasistiska nationalismen som förstörde Europa (och nu börjar krypa upp igen) 100 år sedan, sedan anlände till araberna och araberna har till stor del övergivit den, men kurderna verkar inte förstå det sjuka med en sådan nationalism.

Att man ska erkänna kurdernas rättigheter i Mellanöstern är det ingen tvekan om, de ska få tala sitt språk, de ska få ha sina fester och behålla sin kultur – men aldrig i livet att de ska ha en egen stat. Aldrig i livet heller ska en annan grupp i de länder där kurderna bor, vara dem överlägsna ELLER underlägsna.

 

 

På bilden ser man maskerade terroranhängare på en demonstration i Turkiet och på nästa bild är det Özallan, PKK -terrorgruppens ledare som sitter fängslad sedan några år i Turkiet för att ha kostat tiotusentals människor livet.

När kurderna stödjer PKK och inte klarar av att gå vidare med sina liv och stödja ett demokratiskt Turkiet, vad ska man då förvänta sig? Några av de ”svenska” politikerna som deltog i mötet som angreps av polisen är kända Israel vänner, hur ser Israels inblandning i det kurdiska folkets krav på en egen stat ut? Vem tjänar på nationalismen?

Jag har mött många kurder och deras hat och avsky mot araber, perser och turkar känner inga gränser – något man kan se här ibland på min egen blogg. Var del av lösningen inte del av problemet.

54 kommentarer

 1. Micke 16 oktober 2011

  Till anonymous!
  Det förvånar mig verkligen att du ifrågasätter huruvida Saladin var av kurdisk härkomst eller inte då jag har besökt många arabiska länder och är det något som dom vet så är det att Saladin var kurd och han befriade Al Quds från korsfararna. Han inledde sin karriär som kapten åt Nur ed Din som var son till seldjuken Zengin och sultan i Damaskus. Men när denne dog så tog Saladin över tronen och blev den mäktigaste mannen i den muslimska världen och var då knappast vassal åt någon.

  Du säger att kurder i Turkiet trakasserar och hotar sina turkiska grannar måste jag då påminna om att palestinier skjuter scud missiler på sina israeliska grannar och spränger bussar med civila kvinnor och barn. Dessutom så lär dom barnen att hata judar i sina barnprogram som vem som helst kan ta del av på youtube där dom lär ut barnen att bli självmordsbombare.

  Att kurder sedan skulle vara överrepresenterade som skattesmitare låter verkligen löjligt. Har du någon som helst statistik som stödjer det påståendet?

 2. Bahlool 16 oktober 2011

  hahaha…sicken Israel hora du är 😉 det räcker med dina dumheter, gå gör lite hedersmord på dina slampiga systrar eller tjej eller vad du nu har din ”arier”

 3. zulqarnain 16 oktober 2011

  Micke
  Det du skrev om Saladin är utan tvekan ren fakta och jag håller med dig om detta men att Saladin var kurd eller hans far betyder det inte att det var en kurdisk stat!
  I Iran hade vi turkisk talande härskare men ändå ansåg dem att dem var kungar i Iran och en del kallade sig själva för kyros söner! safavadi riket var inte direkt persisk eller så!
  Ska turkar anse att Iran är en turkisk nation bara för att Imam Khamanei är azari?
  Palestina Scud missiler? om det var scud missiler så hade Israel varit sönder bombad nu

 4. anonymous 16 oktober 2011

  Slänger en länk till wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Najm_ad-Din_Ayyub
  spara den innan marodörerna hotar wikipedia och gör en historieförfalskning 😉

  ang. skatterna så hittar jag inte den engelska artikeln , kan du turkiska kan du väl hitta liknande artiklar , själv kan jag inte turkiska.

  Och som sagt Saladin var en stor man oavsett ursprung. Känner många kurder och de är fina människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *