Press "Enter" to skip to content

Hadith Thaqqlayn – Sahih eller ej?

Är i en diskussion med en wahabi, som tyvärr flyr varje gång han motbevisas, så sist kom vi till Hadith Thaqqlayn (ett fåtal hadither har fått namn, denna hadith är en av dem). I denna hadith, så säger Profeten Muhammed s.a.w, att han efterlämnar efter sig två saker, Ahlul Bayt, hans älskade familj, bestående av hans dotter Fatima, hans svärson Ali och deras två barn, Hassan och Hussein. Det andra han efterlämnar efter sig är Koranen och ifall muslimerna håller sig till båda två saker, då kommer de inte gå vilse.

Så mina kära wahabis, däribland denne kille, som redan gått vilse, säger att denna hadith är svag, DAEF, enligt sunniislams lärda. Vad han inte vet är att Allah inte tillåter lögnare komma undan, så här kommer ett klipp där man tar upp sunniislams största lärda i Hadith och de säger klart att denna hadith är allt annat än svag, att den är Sahih, däribland är det Al Albani, wahabiternas största inom Hadith, som säger just detta.

 

Del 1

Del 2

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *