Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dokumentär – USA och samarbetet med Saddam

Här är en dokumentär om Irak och om Saddam och om deras herrar, USA och väst. Saddam dömdes, men varför stod och står inte USA inför rätta för sina brott? Miljoner dog, på grund av USAs stöd till Saddam och USAs order att angripa Iran och minoriteterna i Irak. President Carter, samme man som nu är en ”fredens” man, låg bakom ordern till Saddam, att angripa Iran. Allt som sägs i filmen känner vi till, vi som försökt öppna upp ögonen för inte enbart Israels och Saddams brott, men även för USAs och deras allierades brott.

Jag minns när jag gick i demonstrationståg för Halabjas offer, vem brydde sig då? Ingen. Vem bryr sig nu? Ingen. Sakerna förändras aldrig? Titta efter 24 minuter, där USA erkänner att de föredrar en diktatur än ett fritt Irak. Tänk på det när ni ser USAs stöd till diverse ”demokratigrupper” i världen idag..

Vem bryr sig om detta? Vem kommer se hela filmen? Vi är ju upptagna med Big Brother, och om vilka skor vi ska köpa. Moot el 3emah..

19 kommentarer

 1. Lili 14 maj 2011

  Kan du engelska bahloool? På vilket sätt säger han att de föredrar diktatur?

 2. Bahlool 14 maj 2011

  Säger vem Lili? Om du menar USA, så säger USA klart och tydligt (en av dess utrikesministrar) att de hellre hade en stabil och enad Irak under en man de kände till än att ha ett Irak under nya herrar de inte visste nåt om. Då föredrar man diktatur? När man idag samarbetar med diktaturer som Saudi och Bahrain, som mördar folk och är diktaturer, när man i början inte ville ställa upp för Egyptens folk..allt det är stöd till Diktatur..de behöver inte säga rent ut vi älskar diktatur för att mena det.

  Sen vet du nog att jag kan engelska 😉 rätt dum fråga, tycker du inte det?

 3. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Bahlool! Ska du som stödjer regimen i Iran diskutera om vilka som stöder diktaturer? Iran är ju en diktatur, idag och den regimen stödjer du. Vad skiljer Iran idag mot den diktatur som störtades i den islamitiska revolutionen 1979? Naturligtvis är det olika politiska system, men om det var militären som stod för förtrycket då så är det i dag prästeväldet med Khammeni och väktarrådet i spetsen. Hur kan du försvara en regim som likt den regim som en gång störtades väljer att använda sig av repression i form av tortyr, fängslanden, dödsstraff förbud och angrepp med våld mot demonstratione. Vad skiljer Irans angrepp på sin befolkning från den Libyen, Baharein, Sudan, Syrien, Jemen och Saudiarabien?

 4. Bahlool 14 maj 2011

  Anders jag får nu skäll på fb för att jag skriver negativt om Iran, här säger du att jag är positiv mot iran..kan folk inte bara bestämma sig? Hur är Iran en diktatur? Slå upp ordet diktatur och jämför det med de fria val som Iran håller, där 16 åringar får rösta, där det finns opposition där folk inte ärver tronen från sina föräldrar osv..Menar du att väst inte använt sig av våld mot våldsamma demonstranter? Inget av de länder du nämnde, har fria val, det har Iran, inget av de länder du nämnde tillåter demonstrationer det gör Iran inget av de länder du nämnde tillåter opposition det gör Iran osv..listan kan göras lång

 5. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Intressant Bahlool! Vad har du kritiserat Iran för, verkar otroligt att du kan kritisera regimen som du propoagerar för. Det är ej fria val i Iran, det är Khammeni och väktar rådet som styr. Väktarrådet utser den religiösa ledaren och i väktar rådet finns de som inte utses av folket i val. Väktarrådet godkänner ochutesluter kandidater till valen. Det är inte folket som får bestämma vilka de får rösta på. När det blir protester mot valresultatet som 2009, då angriper regimen fredliga demonstranter., precis som i Syrien. Sedan fängslar man demonstranter och dömmer visa till dödsstraff för att begått brott mot Gud, vad nu det är. I Sverige slår vi inte ned demonstranter med våld, inte i Usa heller, kanske för 30 år sedan men inte nu. Dessutom använder man inte skjutvapen. Du skriver att Iran tillåter opposition, vad har du för bevis för det, se 2009 som exempel. Inte tillät regimen oppositionen. Du skule ju kunna svara på vad som skiljer dagens Iran från den som fanns innan 1979, men det har du inget svar på.Varför kan Iran inte låta bli att dömma personer till döden som exempelvis den kvinna som anklagas för att ha varit otrogen och mördat sin man, varför förföljs hennes advokater? Är Iran en demokrati så är ju Kina, Syrien, Nordkorea och Burma också demokratier.

 6. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Vilken opposition tilåts i Iran, nämn några namn, inte är det Mousavi, Khatami, Ardalan eller Ebadi. Varför behöver Iran ha dödsstraff och avrätta, näst mest människor i världen. Vad är det för gudomlig rättvisa Sharia lagarna förespråkar och hur gudomligt behandlas fångarna i Evin-fängelset. Iran är lika mycket diktatur idag som för 30 år sedan. Varför får inte folk tro på vad de vill och inte bara på Islam? Varför får inte kvinnor gå klädda som det vill och varför får kvinnor inte se på fotboll?Nej Iran är rena förmyndarstaten i klass med Saudiarabien och bara snäppet under Nordkorea.

 7. Bahlool 14 maj 2011

  Inget fel med dödsstraff. Du får gärna kolla upp opinionsundersökningar i Sverige där en stor andel av svenskarna är för dödsstraff. Khatemi är just en av oppositionen. Finns zaraostra,s den största minoriteten i Iran är judarna (största minoriteten efter Israel i mellanöstern) så där har du fel att du inte får tro på vad du vill. Vart får du din information ifrån? Iran är inte i närheten av nordkorea eller Saudiarabien bara för att du hävdar det eller Isreal och USA betyder inte att det blir till sanning..Vem säger de får inte se på fotboll? Får jag gå naken i Sverige? nej menar du att sverige har fel lagar då eller hehe..alla länder har olika klädkoder..Iran är ett islamiskt land bara för att du vill att den sexuella revolutionen ska nå Iran betyder inte att iranierna, som bor där, som har sina egna lagar och sin egen kultur, ska lyda dig..lite väl mkt imperialism här 😉

 8. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Iran har ingen demokrati, då det är Khammeni och väktar rådet som bestämmer. Väktar rådet utses bara delvis av parlamentet då hälften av rådets medlemmar utses av prästerna och det är väktar rådet som godkänner och avslår vilka som får ställa upp i parlamentsvalet. Det är väktar rådet som beslutar om högste ledaren. Vad är det för demokrati?

 9. Bahlool 14 maj 2011

  https://www.facebook.com/home.php?sk=group_130126363716057&ap=1 där kan du bli medlem och se ad jag kritiserar landet för, vad du tycker är otroligt är inte mitt problem 🙂
  Du vet väl om att iranierna fick rösta om sitt statsskick 1979? Eller bara för du är emot Iran så måste deras val inte vara rätt? Du är väl en av de där demokraterna som säger rösta gärna, så länge ni röstar som vi vill (som ni gjorde if allet med Hamas som vann demokratiska val och där folket och Hamas straffades för sitt val lol)
  Fredliga demonstranter? Nu är du väl ute och cyklar..dessa demonstranter bränder hus, moskeer, de skanderade ord om att de ville mörda polis, och ledaren för nationen..försök du göra nåt sånt i Sverige så får vi se hur fort du kommer tas om hand om 😉 sån propaganda funkar på naiva svenskar inte på mig käre vän 🙂 Har du glömt göteborgskravallerna? har du glömt upploppen i USA där man sköt civila? ex Los angels och även efter flodvågen i st louis. Jag svarade vad skillnaden är, att du inte vill ta till dig är inte mitt problem 🙂 kunde man välja president under shahens tid? Kunde man välja regering? I Irans riksdag har du kristna som zarostras. Vidare har du fler kvinnor på universitet än 30 år sedan runt 62% av alla studenter på univeristet i Iran är kvinnor..så jämför du det med Saudi? wow…USA har dödsstraff jag är för dödsstraff och jag hoppas den kvinnan, sakinah, ska dödas för sitt brott. En slampa som mördade sin man ska inte få leva. USa har dödsstraff, det har även Israel, klagar du på dem också?
  Eller de är demokratier;)

 10. Bahlool 14 maj 2011

  Så de bestämmer vem som blir president? coolt..jag undrar varför de då valde Khatemi 2 ggr 😉 Iran har demokratiska principer men är en teokrati, en teokrait som folket fick rösta om och godkände 🙂 ag förstår att du som bor i Sverige inte gillar att andra folk har rätten att följa sin egen väg, det är väl därför du och andra som dig stödjer embargon men jag är av uppfattningen att folk ska få leva som de vill..

 11. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Dödsstraff är fel och bara för att det finns de som tycker att vi ska uinför det i Sverige säger inte att det är rätt. Dödsstraff för brott mot Gud vad är det, kanske vore bra om du svarade på mina frågor. Varför fängslar Iran regissörer som gjort kritiska filmer om Iran. Varför lägger du åsikter i min mun som jag inte förfäktar, jag har inte talat om att införa den sexuella revolution till Iran? Vad jag menar är att det måste var upptill varje människa att bestämma hur hon vil gå klädd och vad hon vill tro på, det skall inte andra bestämma, framförallt inte kyrkan eller staten. Varför skall islam styr vad människor ska ha på sig eler vad de får tycka och tänka? En sak är att religion finns och att folk tror, men att religionen skall styra politiken är ju absurt. Varför kan inte prästerna lämna den politiska makten såsom i Irak?

 12. Bahlool 14 maj 2011

  hahaha jag har svarat på alla dina frågor du undvikerm ina dock 😉 sen förstår jag inte hur en diskussion om USAs brott plötsligt handlar om Iran..troll 😉 När du svarar på mina frågor kan vi gå vidare 🙂 så varför får jag inte gå ut naken på stan i Sverige? och sluta bombardera mig med frågor, svara på mina såsom jag svarat på dina))))

 13. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Ja, president fick de välja, men inte vilka kandidater som representerar folket i parlamentet, de fick inte heller välja religiösledare och anledningen till att Khatami blev president var ju att väktar rådet till en början godkände honom, men när han ville annorlunda än väktar rådet och den religiösa ledaren motarbetade man honom, dessutom fuskade regimen med valet 2009, vilket även erkänndes av valnämnden. Att sedan inte tillåta att befolkningen fick demonstrera mot de resultat de tyckte var fel är inte att se som demokratiskt. Att jag bor i Sverige har inget med att göra om vad jag tycker om vad andra stater skall följa för väg, men klart är att folket i Iran inte får välja sin egna väg, utan det är de religiösa ledarna och sådana som du som inte tillåter att människorna i Iran få4r välja vilka som skall styra landet och hur det skall styras. Om nu Iran är så demokratiskt varför behöver man då slå ned demonstrationer med våld och varför får folk inte välja sina egna politiker? Den dag jag ser att iranierna utan inblandning av väktarråd, religiösledare får välja fritt bland kandidater och fritt får demonstrera då kanske vi kan tala om demokrati. Du kanske kan framhärda ditt stöd för den islamiska republiken, men för eller senare faller alla diktaturer, och då är inte Iran något undantag. Du får hoppas att detta inte sker i din livstid. För den revolution som kommer blir inte nådig mot dig och dina diktaturkrammare.

 14. Anders Ahlström 14 maj 2011

  Du svarar ju inte på frågorna du bara lägger åsikter i min mun som jag inte uttalat. De svar du ger är ju inget annat än försvar för dina åsikter, men några fakta har du inte att komma med bara egna åsikter.Vad har jag sagt om Usa:s brott som plötsligt skule röra Iran? Jag inledde med att konstatera att du som stödjer en diktatur inte kan vara objektiv då du kritiserar andra diktaturer. Usa har stött och stödjer fortfarande diktaturer likt Saudiarabien och Baharein, men det gör ju inte dig mer trovärdig i din kritik mot Usa eller Syrien då du stödjer samma system som de, till skillnad mot att de är shiamuslimer som förtrycks i dessa länder, medans det i Iran är alla oavsett tro som förtrycks.

 15. Bahlool 14 maj 2011

  Liten fusk så som örebro nu fick göra om sitt val, såsom danmark ville skicka observatörer till sverige..sånt sker betyder inte att allt var fusk 🙂 bra du erkänner att de fick välja president. Hansatthela två mandat, så om han gick emot dem, dåskulle han väl åka ut första gången?
  De fick demonstrera, jag tror ditt minne svikter dig, men när de började mörda, våldföra sig på poliser och bränna byggnader och hota, då var det nog..så menar du att Sverige inte är en demokrati för att man slog ner på göteborgskravallerna? alltså jag harf frågat dessa frågor redan engång..blir tråkigt att fråga om och om igen….
  Jag har lagt upp en oppinionsundersökning som gjordes av en amerikansk organ, där framkom att 8 av 10 iranier stödde systemet och regeringen..så de vet inte heller? Bara du vet vad som försiggår i deras skallar? Så vem ska jag lyssna på? Dig eller den opinionsundersökningen??

  Det med demonstrationerna har vi redan diskuterat, jag har redan besvarat det otaliga gånger, att du framhärdar i att fråga samma dumma fråga om och om igen gör inte diskussionen bättre. Svara istället på mina frågor tack?

  Så du menar att jag ska vara rädd om livhanken? inte nådig eh…så du är emot dödsstraff men här uttalar du ett öppet hot mot mig och dem som stödjer Irans regering? coolt…

  Du har inte heller kommit med fakta, bara en massa uttalanden lol…när du börjar ge mig källor för vad du hävdar då kan jag ta fram källor 😉 kasta inte sten i glashus grabben :)))))

  Det är där vi skiljer oss åt, jag anser inte att Iran är lik bahrain eller saudi eller USA eller Nordkorea…lägg fram dina bevis eller sluta vara ett troll…Syrien stöder shias och jag kritiserar dem 😉 där föll hela din analogi

 16. zulqarnain 15 maj 2011

  Anders
  Nu ska jag försöka och såga din argument men det beror på din okunskap.
  1. det var shahen som stod för dörtrycket.
  2. Vi såg hur ni hanterade situationen i Göteborg och vi har sett hur frankrike hanterar hulliganer och självklart slår man ner folk som skjuter och bränner.
  3. man utesluter kandidater som inte har något och komma med, vill du att 5000 tusen personer ska komma upp för många är okunniga människor. du måste lära dig mer om väktare rådet och dess funktion.
  3. vet du vilka det var som hade dömts till döden? nej det vet du inte eftersom du tog inte ens reda på vilka det var, det var folk som tillhörde terrorist gruppen Tondar och dem har dödat en hel del från små barn till gamla kvinnor och män.
  4. Folket i Iran krävde att man stoppade folk som brände och uppförde sig som landsförrädare, jag var en av dem gröna men liksom miljontals reformist iranier ville jag ha stopp för detta.
  5. Bra att du i alla fall erkänner att hon dömdes till döden för att ha medverkat i mord.
  6. Vilken valfusk (jag gick också på det men efter några månader kom vi på att vi hade blivit lurade) det finns gott om bevis för detta nu.
  7. Khatami som opposition finns men när blev ebadi en opposition eller ardalan?
  Förresten det finns många varför men ett land böjer sig för majoriteten och inte minoriteten.
  8. Vet du ens varför kvinnor inte får gå på fotbolls matcherna? du har inte förståt att dem får se på fotbolls matcher men endast på tv, man har försökt och släppa in kvinnor i arenan men eftersom fansen svär använder sig av avskyvärda ord så anser man att det är inte bra för kvinnor och vistas där men när dem ser matchen på tv så censureras svordomarna. du är inte iranier så du vet inte ens vad jag pratar om.
  9. Jag känner khatami personligen och det är så här anledningen till att khatami inte ställde upp var inte det som du påstår”att man motarbetade honom”, man kan endast ställa upp två gånger och det hade khatami gjort. du säger att parlamentet inte väljs av folket? tror du verkligen på det eller skrev du fel?

 17. zulqarnain 15 maj 2011

  Anders
  det finns mer saker jag vill säga men jag låter dig tänka på dessa saker jag har nämnt.
  men kom ihåg att det demokratiska stats skick som du ser som demokratisk är inte det som vi iranier vill ha.
  Vi vill ha en statsskick som är skapad ur vår religion historia,bakgrund och kultur. varför måste vi välja det som passar er?
  Kom även ihåg att varje nation har sina ramar och gränser.
  Ta även en titt på detta och se vad iranier tycker om Islam och politik
  http://www.gallup.com/poll/108724/Iranians-Egyptians-Turks-Contrasting-Views-Sharia.aspx

  Så länge folk kommer till val lokalerna betyder det att dem är nöjda med systemet, om man ogillar en system ska man inte gå och rösta

 18. zulqarnain 15 maj 2011

  ”Du får hoppas att detta inte sker i din livstid. För den revolution som kommer blir inte nådig mot dig och dina diktaturkrammare.”

  Ni har haft eran chanser och krossa Iran i 30 år men varken krig, sanktioner och mördandet av oskyldiga iranier har hjälpt. Hur ska ni kunna handskas med Iran när dess fiender talibaner, saddam hussein, mubarak och snart bahrein har försvunnit 🙂
  Iran är starkare än någonsin och USA&Israels knä hundar försvinner en efter en.
  under 2 års tid dog 30 tals människor från både sidor och ni gjorde allt för att svartmåla Iran men Iranier har en varnings klocka och det ringer för fullt när dem ser att dess fiender klappar och stödjer en viss grupp men håller tyst när andra mördar och på detta sätt var det lätt och identifiera dem som var landets riktiga fiender.

 19. Siavash 28 juni 2011

  Alltså, ni som försöker kringla er fram på den krokiga stigen som vill mena på att Iran har demokratiska principer; hur naiva är ni egentligen? Iran styrs i praktiken av icke folkligt valda människor, inse det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *