Press "Enter" to skip to content

Judisk konsert spelar i Gaza

Den judiske dirrigenten Daniel Barenboim, gick emot sitt eget lands, Israel, förbud att spela i Gaza inför arabiska åshörare. Konserten är hans sätt att kämpa för de mänskliga rättigheterna. Många av åhörarna var första gången på en konsert. Sedan många år har Israel ett embargo mot Gaza, som fått människorna där att leva på randen till det omänskliga.

10 Comments

 1. Isaac
  Isaac 05 maj 2011

  Varför är du så besatt att skriva om judar hela tiden, har läst massa inlägg där du skriver om judar och vad dem gör hela tiden. Sen så vrf respekterar du inte att vi anser att Israel tillhör judar och att vi tar tillbaks landet? Det är vår tro precis som ni tror att man ska avrätta människor för t.ex homosexuella handlingar. Om du anser att man ska döma homosexuella till döden så kan du väl respektera att vi tycker att judar ska ta tillbaks landet och döda muslimska araber?
  Det är ju ingen skillnad som jag ser det eftersom båda bygger på tro… bara det att vi dödar onda människor medans ni dödar människor när de inte skadar någon annan.

 2. Bahlool
  Bahlool 05 maj 2011

  Isaac. Är jag besatt av sverige när jag skriver om sverige? Är jag besatt av osama för jag skriver om honom?`Du anser att Israel är ditt..det anser inte världen eller araberna eller muslimerna..jag vet inte hur gammal du är, men om du tror att alla ska följa dina regler, då är du ute och cyklar. Då kan jag, som anser att hela världen är mitt, få som jag vill eller? Israel och sionisterna är terrorister, och de kommer få ångra att de mördat, våldtagit och förnedrat palestinierna. Judar anser också man ska avrätta människor för homosexuella handlingar. Judar har även de öga för öga lagarna, ska vi då följa era lagar för att ni tror ni är Guds utvalda lol? Klart jag ska respektera att du vil ha tillbaka landet, men då får du respektera att jag inte kommer stå där och låta dig mörda mig, så som ni nu gjort i 70 år. Ni dödar inga onda människor? Gå till amnestys eller vilken människorättsgrupps sida som helst, så ser du att israel och dina kära judar, mördat tusentals barn..om du menar att ett barn på 2 år gjort något, då är du verkligen okunnig

 3. Isaac
  Isaac 05 maj 2011

  För det första vi judar anser inte att man ska avrätta människor för homosexuella handlingar! Det står i Torahn: “Du får inte ligga med en man så som man ligger med en kvinna”, det finns många olika tolkningar på vad det egentligen betyder. Just den här versen befinner sig i ett kapitel där Gud förbjuder allting som kännetecknar de onda avgudadyrkarna på den tiden. Avgudadyrkarna brände upp sina barn levande som offer för sina gudar OCH männen brukade ha sex med varandra i sina tempel-ritualer. Så allt som avgudadyrkarna gjorde förbjöd Gud så de inte skulle göra något som dem gjorde. Men dem avgudadyrkarna finns inte längre idag och är inget hot mot oss därför gäller inte detta förbud längre.

  Andra menar att kärlek och sex mellan två män är tillåtet bara inte penetrering eftersom det står “så som man ligger med en kvinna”. Gud kunde ha sagt: “Du får inte ha sexuellt umgänge med en annan man” vilket han inte gjorde.

  Dock måste poängteras att i den ursprungliga hebreiska texten står det faktiskt inte: Du får inte ligga med en man så som med en kvinna” utan det står: ” Du får inte ligga med en man i en kvinnas säng” , vilket ger restriktioner på vart akten får hållas.

  Sen såklart finns de som menar att homosexualitet verkligen är förbjudet men dem är faktiskt en minoritet. Finns flera öppet homosexuella ortodoxa rabbiner. Det finns ingen traditionell judendom som säger en sak och att det gäller, utan alla judar tror olika.

  Sen Sodom och Gomorrah enligt Talmud har inget med homosexualitet att göra utan om att behandla en främling illa och att man spottade på de fattiga och så var dem extra sjuka i just de städerna, de skärde av människor på mitten osv.

  Sen så är det helt omöjligt att döma någon till döden inom judendomen.
  Det måste finnas minst två vittnen. Dessa två vittnen måste varna den personen som håller på att begå något som det föreskrivs dödsstraff för. Den personen måste uppfatta att han varnats och måste svara: “Jag vet att om jag gör det här så kommer jag bli avrättad, men jag gör det endå” Och så måste den göra det förbjudna direkt sekunder efter, det går inte att ha gjort allt det där men sen gör personen det efter 5 min, då kan man inte döma till döden.

  Dessutom eget erkännande räknas inte OCH i Talmud står det: ” Den domstolen som fäller mer än en människa till döden inom 70 år är en blodtörstig domstol och måste avvecklas.”
  Vi anser att Talmud och gudomlig precis som Torahn så det är Gud som har bestämt så.

  Inom Islam dock så är det möjligt att döma till döden och det behövs minst 4 vittnen och om det där uppnås så är det ganska kört och enligt Islam får man då döma till döden.

  Talmud använder vi för att kunna tolka Torahn rätt annars så skulle det vara omöjligt att följa Torahn utan Talmud. Talmud går in i detaljer och på djupet.

  Vi gick in i Israel fredligt men muslimerna kunde inte tåla att vi judar har fått vår egen stat därför gick dem våldsamt emot oss och då gick vi riktigt hårt mot dem, de får skylla sig själva. T.ex inga arabiska Druzer gjorde något mot oss därför så fördrevs inte några Druzer från sina byar och vi har aldrig vart i konflikt med dem.

  NI börja, nu för ni skylla er själva.

 4. Isaac
  Isaac 05 maj 2011

  Och sen det där med utvalda folket är grovt missförstått! Vi tror att vi blev utvalda att göra en viss uppgift! Vilket är att vittna om Israels Gud för alla världens människor och få dem att vända sig mot Gud. Vi judar måste hålla 613 bud medans ni icke judar bara måste följa 7 st. En icke jude som följer de 7 buden har en plats i världen som ska komma enligt de flesta.

  Men det har inte gått så bra eftersom vi blivit förföljda hela tiden. I Talmud står det att Gud erbjöd Torahn till alla världens folk men att endast judarna valde att följa den, därför har judar en speciellt status i Guds ögon, men endast om de praktiserar direktiven i Torahn. En jude som inte praktiseras buden förlorar den statusen och har ingen rätt att bo i Israel.

  Sen står det också att Gud också valde oss för att vi var en av de minsta nationerna på jorden och genom oss och vår framgång skulle alla folk veta att det var Gud som låg bakom de framgångarna.
  En rättfärdig icke jude som följer de direktiven i Torah som föreskrivs för icke judar älskar Gud lika mkt som en jude. Och är på en högre andlig nivå än en jude som inte praktiserar.

  Sen så vet Gud att det är omöjligt att veta sanningen i dagens värld då Guds närvaro är totalt dold. Så Gud kommer inte kolla vad för religion människan har praktiserat utan hur ens handlingar varit. Men en dag komemr sanningen komma fram när Gud skickar ner det messianska ljuset över världen och allas ögon kommer öppnas och alla kommer veta vem Gud är och sanningen, och han komemr ta hjälp av Messias, Gud kommer skicka ner den messianska anden i den människan som utvalts som messias.

  Dock så är Islam en ond religion och har sina rötter i araber och araber har rötter i Ismael och ismael beskrivs i Torahn och Talmud som en man som dödar och förför gifta kvinnor etc… och att hans ättlingar kommer förosaka förödelse världen över. Därför är Islam en fiende religion som Gud kommer att förinta!

  Vi judar har befunnit oss i 4 exiler precis som Torahn profeterat men Zohar som är en helig skrift och central inom Kabbalah (judisk mystik) profeterar om en 5 exil, som heter “Exile of Ishmael”. Det är inte en fysisk exil utan en andlig exil som kommer inträffa i slutets dagar då Ishmaels andliga ättlingar Muslimerna kommer förfölja oss som aldrig förr och den exilen beskrivs som den värsta exilen vi någonsin komemr uppleva!

  Och vet du vad! Den exilen befinner vi oss i nu den har prepcis startat den kommer bara bli värre och värre tills att Messias kommer.

  Om du undrar vrf Islam växer i Europa så är det profeterat i Zohar och Islam komemr ta över stora delar av Europa under en VISS TID. Men sedan kommer Gud förinta denna onda religionen.

  Allt det finns profeterar och förutsagt i Torah ,Talmud och Zohar.

  Så njut medans Islam breder ut sig över världen och dödar och terroriserar så många människor så möjligt. För en dag kommer den sluta existera och DU och alla andra muslimer kommer ångra er djupt. Ni komemr inte hamna i något helvete utan i ett tillfälligt helvete dät eran själ renas från det onda under 11 månader men om man varit extremt ond blir man där i 12 månader sedan förstör Gud ens själ så man slutar existera.De andra som renas går till Gan Eden oc väntar på att bli ner skickade i sina nya kroppar vid uppståndelsen.

 5. Bahlool
  Bahlool 05 maj 2011

  hahah alltså vart ska jag börja?

  För det första vi judar anser inte att man ska avrätta människor för homosexuella handlingar! Det står i Torahn: ”Du får inte ligga med en man så som man ligger med en kvinna”, det finns många olika tolkningar på vad det egentligen betyder. Just den här versen befinner sig i ett kapitel där Gud förbjuder allting som kännetecknar de onda avgudadyrkarna på den tiden. Avgudadyrkarna brände upp sina barn levande som offer för sina gudar OCH männen brukade ha sex med varandra i sina tempel-ritualer. Så allt som avgudadyrkarna gjorde förbjöd Gud så de inte skulle göra något som dem gjorde. Men dem avgudadyrkarna finns inte längre idag och är inget hot mot oss därför gäller inte detta förbud längre.

  därför judar mördade homosexuella vid en diskotek? Om jag ger dig utslag från judar om homosexuella, vad händer då? Varför tror du att Lots folk straffades i gamla testamentet?

  Andra menar att kärlek och sex mellan två män är tillåtet bara inte penetrering eftersom det står ”så som man ligger med en kvinna”. Gud kunde ha sagt: ”Du får inte ha sexuellt umgänge med en annan man” vilket han inte gjorde.

  Dock måste poängteras att i den ursprungliga hebreiska texten står det faktiskt inte: Du får inte ligga med en man så som med en kvinna” utan det står: ” Du får inte ligga med en man i en kvinnas säng” , vilket ger restriktioner på vart akten får hållas.

  Sen såklart finns de som menar att homosexualitet verkligen är förbjudet men dem är faktiskt en minoritet. Finns flera öppet homosexuella ortodoxa rabbiner. Det finns ingen traditionell judendom som säger en sak och att det gäller, utan alla judar tror olika.

  Så nu försöker ni hitta på kryphål (som vanligt) för att än en gång bryta mot Guds lagar? Figures..

  Sen med dina lagar gå jämför med silams..i islam måste du ha 4 vittnen på att du begått en homosexuell akt..så snälla kasta inte en massa anklagelser utan att känna till fakta. Du har för många fördomar. Sen handlar det här inte om homosexuella men du tog upp dem lol..

  Gick ni in i Israel fredligt? Du verkar ha glömt King David hotellet och attentatet som var början på terrorn i Palestina. Ni var bananflyktingar som togs emot, och som tack fördrev ni och mördade er till de gränser ni har nu. Jag rder dig att läsa om Naqba och inte bara om de sagor som sprids ibalnd er zionister.

  Vi börja? Ni kom efter 2000 år och började fördriva och mörda..Dar yassin är ökänt..roliga är att tiden för Israel är förbi..allt fler har börjat öppna upp ögonen för er rasism..och snart går även detta skitrike under 🙂

 6. Bahlool
  Bahlool 05 maj 2011

  Märkligt att det är just Israel och judarna som stödjer den som är de onda.mördar barn..fördriver och förintar..och sen skyller du ifrån dig?..vänta snart börjar du väl gråta antisemit antisemit 😉
  Jag har läst dina böcker..har du äst mina?

 7. Isaac
  Isaac 05 maj 2011

  Herregud asså har du ens läst igenom ALLT jag skrivit?

  jag skrev ju att inom Islam s måste man ha 4 vittnen! Men sen skrver du det och säger att jag bör ta reda på fakta när jag redan vet och har skrivit det.

  Sen vadå kryphål, det står så i Torahn i den originella hebreiska texten.
  Sen förklarade jag för dig hur vi judar ser på Sodom och Gommorrah men det verkar inte du ha läst igenom? Att det inte handlade om homosexualitet, det handlade om att behandla en främlig illa, våldtäkt och skära av människors kroppsdelar och spotta på dem fattiga, därför straffades de städerna enligt Talmud.

  O det här med att männen ville ligga med de manliga gästerna har enligt judendomen ingen betydelse det var själva tvånget till sex som var det syndiga, spelar ingen roll vilket kön de hade, enligt Talmud.

  Sen ja det finns judar som hatar homosexuella ochd et finns det flera aledningar till
  1) gay flaggan används ofta i Israel i samband med pro-palestinska demonstrationer osv eftersom den representerar frihet osv , och de flesta gay aktivister osv stödjer palestinierna o så. Vilket får många judar att börja hata homosexuella eftersom de ser dessa som hot och som sina fiender på grund av detta.

  2) Vissa människor hatar homosexuella av någon anledning och tolkar texter i Torahn så att det ska passa dem. Överrabinatet i Israel fördömde det dödandet. Bland annat för att man får inte som jude behandla en annan jude illa enligt Torahn, judar som gör det anses vara onda.

  Och sluta säga vad judendomen tillåter och inte tillåter du är inte jude och har ingen rätt o säga det. Tror du seriöst att du vet mer än mig som är jude? Och dessutom har jag studerat Torah, Talmud och Kabbalah med ultra ortodoxa judar.

  Som sagt finns olika tolkningar angående detta precis som det finns tolkningar angående synen mot icke-judar och araber.

  Finns t.ex ultra ortodoxa judar som tolkat det så att icke-judar är djur i mänsklig form och enbart onda och att man ska hålla sig borta från dem. Sen finns det ultra ortodoxa judar som tolkat och anser att judar och ickejudar har samma värde o allt men är bara olika.

  Så sluta säga att judendomen inte accepterar homosexualitet eftersom det finns olika tolkningar på det, och det mesta tyder på att det accepterande tolkningen stämmer.

  Sen så Torahn ger oss rätten att ta tillbaks landet och om det inte passar dig.. va tråkigt.
  Sista… Vi två har absolut inte samma Gud. Eran Gud är satan förklädd som vår Gud.

 8. Isaac
  Isaac 05 maj 2011

  Glömde… Du är ju Ishmaelit det ligger i dina gener att hata oss och den riktiga guden, precis som Ishmael gjorde. I’m not surprised!! 😉

 9. till Isaac
  till Isaac 04 juli 2011

  “För det första vi judar anser inte att man ska avrätta människor för homosexuella handlingar!” , jo om du kopierar HELA VERSEN hittar du det:

  3 Mosebok, kapitel 20 vers 13:
  Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen.

  Om att judar skulle vara heliga finns det flera verser om (för att inte tala om vad högt uppsatta och respekterade rabbiner i Israel sagt om “högre värde” osv), tex:
  3 Mos kapitel 20 vers 7:
  Ni skall vara heliga och förbli heliga, ty jag är Herren, er Gud. 8Ni skall hålla mina bud och följa dem. Jag är Herren som helgar er.

  Lagar om dödstraff hittar man bl.a. i kapitel 20, Mosebok 3.

  Vers10 Om en man begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, skall både äktenskapsbrytaren och äktenskapsbryterskan straffas med döden. 11Om en man ligger med sin fars hustru, skändar han sin far. De skall båda straffas med döden, skulden för deras död är deras egen. 12Om en man ligger med sin svärdotter, skall de båda straffas med döden; de har gjort något vämjeligt, skulden för deras död är deras egen. 13Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen. 14Om en man tar både en kvinna och hennes mor till hustru, är det en skändlighet. Man skall bränna både honom och dem; något skändligt får inte finnas bland er. 15Om en man har könsumgänge med ett djur, skall han straffas med döden. Djuret skall ni också döda. 16Om en kvinna närmar sig ett djur och parar sig med det, skall du döda både kvinnan och djuret. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen.”

  “En jude som inte praktiseras buden förlorar den statusen och har ingen rätt att bo i Israel.”

  Ja juste, det finns “bara” miljontals sekulära judar i Israel.

  “Men dem avgudadyrkarna finns inte längre idag och är inget hot mot oss därför gäller inte detta förbud längre.”

  Varför skulle avgudadyrkarnas “traditioner”/ handlingar vara mindre “hot” bara för att de avgudadyrkarna “försvunnit”? Handlingarna är felen, och de kan begås än idag.

  “Dock måste poängteras att i den ursprungliga hebreiska texten står det faktiskt inte: Du får inte ligga med en man så som med en kvinna” utan det står: ” Du får inte ligga med en man i en kvinnas säng”

  Källa på det?

  “Sen så är det helt omöjligt att döma någon till döden inom judendomen.
  Det måste finnas minst två vittnen. Dessa två vittnen måste varna den personen som håller på att begå något som det föreskrivs dödsstraff för. Den personen måste uppfatta att han varnats och måste svara: ”Jag vet att om jag gör det här så kommer jag bli avrättad, men jag gör det endå” Och så måste den göra det förbjudna direkt sekunder efter, det går inte att ha gjort allt det där men sen gör personen det efter 5 min, då kan man inte döma till döden.

  Dessutom eget erkännande räknas inte … ”

  Källa på det med?

  “Om du anser att man ska döma homosexuella till döden så kan du väl respektera att vi tycker att judar ska ta tillbaks landet och döda muslimska araber?
  Det är ju ingen skillnad som jag ser det eftersom båda bygger på tro… bara det att vi dödar onda människor medans ni dödar människor när de inte skadar någon annan.”

  “Vi två har absolut inte samma Gud. Eran Gud är satan förklädd som vår Gud.”

  Sök hjälp.

  Ps. Palestina/Israel konflikten startades inte av palestinier. Att “ta tillbaka ens land” rättfärdigar inte brott mot mänskligheten.

 10. zulqarnain
  zulqarnain 05 juli 2011

  “Och så måste den göra det förbjudna direkt sekunder efter, det går inte att ha gjort allt det där men sen gör personen det efter 5 min, då kan man inte döma till döden.”
  Oj jag visste inte att när judendomen kom till så hade dem kunskap om sekunder och minuter!

  @till Isaac
  Tack för din tid och det var riktig bra information. Jag ska använda mig av dessa menningar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *