Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Guds kaka

 

Ibland undrar vi: ”Vad har jag gjort för att förtjäna det här?” eller ”Varför gjorde Gud mig detta?” Här kommer en bra förklaring. En dotter berättade för sin mor, hur allt var åt skogen, hon lyckades inte på algebra, hennes pojkvän hade dumpat henne och hennes bäste vän, skulle flytta bort. Under tiden bakade hennes mamma en kaka och frågade hon sin dotter om hon ville ha en bit, och dottern sken upp och sa, ja! Jag älskar din kaka.

Här, ta lite matlagnings olja, sa hennes mamma. Fy! Svarade dottern. Men vad tycks om några råa ägg, undrade mamman. Fy vad äckligt, utbrast dottern. Nu blir jag förvirrad, föredrar du mjöl då? Eller bakpulver? Mamma! Allt det där är äckligt!! Då svarade mamman. ”Ja, alla dessa saker ser dåliga ut, var för sig, men när du lägger ihop dem, på rätt vis, så gör de en god kaka.”

Allah arbetar på samma sätt. Ofta undrar vi, varför Han tillåter oss gå igenom dåliga saker, och uppleva hårda tider. Men Gud vet, att när han lägger ihop alla dessa saker, i rätt ordning, så blir det alltid ett bra slutresultat. Vi behöver bara förlita oss på Honom och till slut, kommer de bli något underbart. Gud älskar oss. Han skickar oss blommor varje vår och soluppgång varje morgon. När som du vill tala, så lyssnar Han. Han kan leva vart som helst i världen, men valde att bosätta Sig i ditt hjärta…

 

 

En kommentar

  1. Elin 05 maj 2011

    SubhanAllah. Otroligt skrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *