Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Veckan i korthet – v.17 41% tror på Darwins dumheter

Lite utdrag om veckans händelser.

USA

Enligt IMF (internationella Valutafonden) så kommer Kina att gå om USA som världens största ekonomi. För 10 år sedan var Kinas ekonomi 3 ggr så stor som USAs. Dollarn sjunker i värde, dag för dag. USAs regering har stora bekymmer att betala sina räkningar och medan andra länders ekonomi återhämtar sig, lider USAs fortfarande.

Världen

Enligt en enkätsundersökning, där 18,829 människor tillfrågades, så ansåg 41% att de trodde på Darwins dumheter. Man besökte 23 länder, och enbart 18%  trodde inte på något högre väsen, medan 17% var osäkra. Kreationister utgjorde 28%. 31% kunde inte svara på vad de trodde på.

Wikileaks

Wikileaks visar än en gång USAs hyckleri. Medan man släppt hundratals verkliga terrorister från Guantanamo, så höll man många häktade, som var oskyldiga och vars enda brott var att de var på fel plats, vid fel tidpunkt. De har fått sitta där och sitter än idag, utan att ha fått någon som helst domstol.

Vidare har läkare kommit fram till att de läkare som befann sig på det hemska Guantanamo dolt och ljugit om tortyren av fångarna. Man rapporterade inte misshandel, benbrott och andra resultat av tortyr på fångarna.

Afghanistan

Drygt 500 talibaner flydde från ett fängelse, än en gång lyckades dessa terrorister med en massflykt, några år sedan lyckades 1000 talibaner fly, efter att man sprängt en fängelseport.

Danmark

Ett av Danmarks värsta fall av våld mot barn, har just upptäckts. Ett föräldrarpar, har i åratal förnedrat, torterat och misshandlat sina 9 barn. Den äldsta dottern, nu 21, orkade till slut inte och polisanmälde dem. Enligt polisens experter, så kommer barnen aldrig bli normala. Man menar vidare att föräldrarna är så skadade, att de inte förstår hur illa de betedde sig. Behandlingen innebar att man kissade på barnen, hällde het soppa i deras halsar, stängde in dem utan vatten eller mat. Man lät dem gräva sina egna gravar. Listan kan göras lång.

4 kommentarer

 1. Hagge 27 april 2011

  Så evolutionsteorin är dumheter? Grattis du straffade just ut dig från all seriös diskussion. Idiot.

 2. Bahlool 27 april 2011

  Så ifall jag kallar en teori, för dumheter, då straffar jag ut mig från all seriös diskussion, men när du kallar mig för idiot, då ska man ta dig på allvar?..Tack för att du just bevisat för mig att teorin om att människor härstammar från aporna stämmer – här har du en banan 😉

 3. Bahlool 27 april 2011

  och följ reglerna..använd inte proxy din råtta 😉

 4. Jan Carlen 05 maj 2011

  Jadu Hagge, man ser inte bjälken i sitt eget öga men hur lätt som helst en flisa i någon annans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *