Press "Enter" to skip to content

Bahrain – När man inte fruktar Allah – Vem ska man då frukta?

Allt fler rapporter kommer ut från Bahrain, som visar på den avsky härskarna har för islam och muslimerna. Härskaren – Al Khalifa, försöker rensa ut alla shiitiska element från riket, men han och hans anhängare glömmer att det här är inte ett shia – sunniproblem utan ett problem om frihet och rättigheter.

I dagar har man nu förstört moskéer, däribland den 800 år gamla Al Shaboormoskéen.

När man inte fruktar Allahs hus, vem fruktar man då? För varje dag ökar bara ilskan hos människor som mig, som menar, låt folks kyrkor, moskéer och tempel vara kvar, låt dem tro på vad de vill och hur de vill. Det här beteendet är ovärdigt en muslim. Rapporter gör gällande att över 14 moskéer demolerats helt och hållet.

One source, who did want to be named, said: “The targeting of the Shia is a tactic by the regime to distort the pro-democracy movement from a nationalist one into a sectarian one. It is also a way of undermining international support for the pro-democracy movement by trying to present it as an internal problem of the state dealing with ‘troublesome Shia’. In this way, the Bahraini uprising is being made to appear as something different from the uprisings for democracy that have swept the region.”

Enligt människorättsgrupper så är det som sker i Bahrain en ”sekteristisk rensning”. Man fängslar människor, torterar dem och sedan återfinns de i någon gränd. Över 35 civila har mördats, däribland 2/3 efter den saudiska wahabitiska invasionen. Senaste offret är en 24 årig kvinna, Azeeza Ahmed, som mördades när man anföll hennes hem. Över 600 personer, däribland läkare och sjuksköterskor, har fängslats och ingen vet vart de är. Minst 4 kända fall av människor som hittats mördade efter tortyren och bortförandet av militärens trupper. Tusentals anställda har sparkats från sina jobb för att de anklagats ha deltagit i protesterna.

Saudi and Bahrain Forces Stormed 253 Shia Masjids; 29 Completely Destroyed, 50 Holy Quran Burned

Flera av ledarna för demokratirörelsen och människorättsgrupperna är sunniter, men det är shiiterna som får utstå attackerna och angreppen. Många före Hamed al Khalifa har angripit oskyldiga och förstört moskéer, men de kom härskade och försvann. Ingen tyrann kommer leva för evigt.
Vi klagar över kristna som bränner Koranen men det här då??

viaBahraini Rulers Play Sectarian Card in Bid to Trump Pro-democracy Movement.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *