Press "Enter" to skip to content

Syrien – Slakten fortsätter

Stad omringad efter syrisk oro – DN.SE.

Säg sanningen, även om den är bitter..Så lyder en islamisk ”sanning”. Imam Ali sa, den som är tyst inför orättvisorna, är som en tyst djävul, och jag märker att många av mina vänner, är tysta eller spelar döva, eller blinda, för att de stödjer Syrien, eller Syriens stöd till Hizbollah/Iran.

En muslim måste stå vid sanningen, även om den svider och får en att se dålig ut, och sanningen är att tyrannen i  Damaskus, mördar sitt eget folk och skyller på väst. Väst kanske är involverade, Israel, kanske är involverat, men i slutändan är det svårt för mig att acceptera att dessa har sådan makt, att människor går ut, mot sin död, för pengars skull.

Något måste ligga bakom människornas kamp mot tyrannen i Syrien, något måste ha fått folket ut på fötterna, något måste ha fått dem att offra sina liv. Det är lite svårt att tro att människorna offrar sig, sina syskons och barns liv, utan att det ligger stora brister i friheten och livet i Syrien.

Enbart när måttet är rågat, då går folk och offrar sig, och enligt många rapporter, så offrar sig hundratals för sin kamp mot diktatorn.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *