Press "Enter" to skip to content

Ge de den tid de behöver

Om ni har någon som helst kärlek för era mödrar, läs det här. Jag tårades i ögonen faktiskt loved this one…

Efter 17 år av giftermål, ville min fru att jag skulle ta en annan kvinna på dejt. Hon önskade att jag skulle ta kvinnan till restaurang och till biografen. Hon sa hon älskade mig men jag vet att den andra kvinnan också älskar dig och skulle uppskatta att få vara med dig.

Den andra kvinnan min fru ville jag skulle besöka, var min mor, som hade varit ensam i över 20 år, men på grund av mitt arbete och mina två söner, så kunde jag bara ibland besöka henne. Den natten ringde jag henne och bjöd ut henne på restaurang och film. “Vad är det som har hänt?, mår du bra?” Undrade hon. Min mor var en sådan kvinna, som misstänkte att ett samtal sent på natten, måste betyda något oroväckande. Jag svarade att jag bara ville umgås en stund med henne på tu man hand.

Hon blev glad för min inbjudan. Den fredagen, efter arbetet, medan jag körde för att hämta upp henne, var jag nervös, när jag kom fram till hennes hus, märkte jag att även hon var nervös inför vår dejt. Hon stod vid sin dörr, hade fixat sitt hår och bar en klänning hon bar senast hon hade födelsedag, november 19:de.

Hon hade ett stort leende, som fick hennes ansikte att skina som en ängels. “Jag talade om för mina vänner att jag kommer gå ut med min son, och de blev imponerade” sa hon, medan hon klev in i min bil, “De väntar på att jag ska berätta hur vår dejt gick.”

Vi gick till en restaurang, som inte var elegant, men som var gemytlig och fin. Min mor höll min arm, som om hon vore presidentens fru. Efter vi satt oss, var jag tvungen att läsa menyn för henne, hon kunde bara läsa stora bokstäver. Medan vi åt förrätterna, såg jag upp och såg min mor, som stirrade på mig, en nostalgisk blick syntes på hennes ansikte.

“Det var jag som var tvungen att läsa menyn, när du var liten.” sa hon. “Då är det på tiden att du vilar ut dig och låter mig återgälda tjänsten.” svarade jag.

Under middagen, hade vi en fin konversation, inget speciellt, men vi talade om livet, och vad som hänt sedan senast, vi talade så länge, att vi glömde bort filmen. När vi anlände till hennes hus, senare på kvällen, så sa hon, jag går ut med dig igen, men enbart om du låter mig bjuda dig. Jag gick med på det. “Hur var din dejt”? Undrade min fru när jag kom hem. Mycket fint, bättre än jag kunnat ana, svarade jag.

 

Några dagar senare, dog min mor i en hjärtattack, det fanns inget någon kunde göra, det kom mycket plötsligt.

En kort senare, kom ett kuvert med en kopia på ett kvitto från samma restaurang som jag och min mor hade varit och ätit på. Med kvittot medföljde ett papper och på det stod det:

“Jag betalade notan i förväg. Jag var inte säker på att jag skulle vara där, men jag betalade för två gäster, en för dig och den andre för din fru. Du kommer aldrig kunna förstå vad den dejten betydde för mig. Jag älskar dig min son…”

Det ögonblicket förstod jag innebörden av att säga Jag älskar dig, och att uppskatta våra kära och ge dem den tid de förtjänar, inget i livet är viktigare än din familj. Ge de den tid de förtjänar, för dessa saker kan inte skjutas upp…

[46:15] VI HAR förmanat människan att visa godhet mot sina föräldrar. [Den blivande] modern bär sin börda med möda och med smärta föder hon

[17:23 -24] Er Herre har befallt, att ni inte skall dyrka någon annan än Honom. Och [Han har anbefallt er] att visa godhet mot [era] föräldrar. Om en av dem eller båda uppnår hög ålder i din vård, var då inte otålig eller sträng mot dem, tillrättavisa dem inte, och tala alltid hövligt och vänligt till dem.
Och sänk ödmjukt [ömhetens] vinge över dem och be: “Herre! När jag var liten vårdade och fostrade de mig [med kärlek]; förbarma Dig [nu] i Din nåd över dem!”

[31:14] Gud har anbefallt människan [att visa] godhet mot sina föräldrar; [hon bör tänka på att] modern har burit sitt barn genom det ena svaghetstillståndet efter det andra, [fött det] och ammat det under två år. Tacka Mig och dina föräldrar [och minns att] Jag är målet för er färd!

 

 

 

Somebody said it takes about six weeks to get back to normal after you’ve had a baby ….. somebody doesn’t know that once you’re a mother, ‘normal’ is history.

 

Somebody said you learn how to be a mother by instinct … somebody never took a three-year-old shopping.

 

Somebody said being a mother is boring …. somebody never rode in a car driven by a teenager with a driver’s permit.

 

Somebody said if you’re a ‘good’ mother, your child will ‘turn out good’…. somebody thinks a child comes with directions and a guarantee.

 

Somebody said you don’t need an education to be a mother…. somebody never helped a fourth grader with his math.

 

Somebody said you can’t love the second child as much as you love the first …. somebody doesn’t have two children.

 

Somebody said the hardest part of being a mother is labor and delivery …. somebody never watched her ‘baby’ get on the bus for the first day of kindergarten … or on a plane headed for military ‘boot camp.’

 

Somebody said a mother can stop worrying after her child gets married….somebody doesn’t know that marriage adds a new son or daughter-in-law to a mother’s heart-strings.

 

Somebody said a mother’s job is done when her last child leaves home …… somebody never had grandchildren.

 

Somebody said your mother knows you love her, so you don’t need to tell her …. somebody isn’t a mother.

 

 

 

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *