Press "Enter" to skip to content

Svenskar – Är djur viktigare eller människor

På Facebook är jag enbart på grund av en enda anledning, diskussioner och upplysning om islam och Mellanöstern. I dagar har jag försökt sprida vidare länkar, bilder, filmer och uppmaningar att bli upplyst om det våld som drabbar tusentals oskyldiga från norra Afrika till Mellanöstern. En enda person har jag sett bry sig, kommentera eller “gilla”.

Nu i dagarna har det istället spridits en uppmaning att skriva på emot våld mot djur, och jag tror inte det finns en enda av mina vänner som inte skrivit på. Jag kom i diskussion med en dum blondin på grund av det här, där hon menade att hon bryr sig om människor också, hon kunde inte bevisa det, och framhärdade att djur hade lika stor rätt som en människa. En gammal vän till mig, menade att om en hund föll i vattnet och en människa, så skulle han ha svårt att bestämma sig för om vem han ska rädda.

Vi lever i märkliga tider, när en människa är lika mycket värd som ett djur, enligt den här principen så borde vi släppa alla hundar och katter fria, ge de frihet. Vi borde inte äta dem, vi borde inte ha dem som hushållsdjur eller som hjälp i lantbruket. Vi borde sluta äta deras kött eller använda oss av deras ägg. Om vi är emot slaveri, borde vi vara emot slaveriet av djuren. Jämlikhet mellan djurarterna nu!!

Jag har inget problem med att man bryr sig om djur, jag gör, jag avskyr människor som skadar dem och jag själv undviker att döda spindlar och flugor hemma hos mig, men borde inte jag som människa bry mig om människor först? När dessa stackare bryr sig om djur istället för att bry sig om människor, då visar de vart de står och vad de tänker och tycker om dessa tusentals som lider. De visar klart och tydligt med sitt ställningstagande att människorna i Mellanöstern är mindre värda än djur…

34 Comments

 1. Kim
  Kim 23 mars 2011

  Vilken otroligt pålitlig vetenskaplig undersökning du grundar din slutsats på, att människor bryr sig mer om djur än människor. För att folk kommenterar “gilla” på FB när det handlar om djurplågeri men inte kommenterar “gilla” när det handlar om människor som lider måste ju bara betyda att de som kommenterat “gilla” när det handlar om djurplågeri inte bryr sig om människor. Och det där med att bevisa att man bryr sig om människor….menar du att du har bevisat att du bryr dig om människor för att du lägger upp länkar på FB? Ett tips är annars att du börjar jobba ideellt för exempelvis Röda Korset, Amnesty eller liknande. Känner massor av människor som gör det, även “dumma blondiner”, trots att dom även bryr sig om djur…

 2. Bahlool
  Bahlool 23 mars 2011

  Rätt säker på att du hört det ofta, men du är blåst. Vart sa jag att det var vetenskaplig? du brydde dig inte ens om vetenskapliga statistik, för att då var det pro Iran..patetisk 😉

 3. Kim
  Kim 23 mars 2011

  Du kräver av dina besökare att ha vetenskapliga belägg eller att länka till undersökningar när dom delger sina åsikter. Men nu förstår jag att det bara gäller för dina besökare och inte för dig själv.

 4. Bahlool
  Bahlool 23 mars 2011

  Fel. Jag kräver av mina besökare att ha vetenskapliga belägg när de hävdar nåt i stil med att alla iranier är si eller så eller om de hävdar att även FN fått kritik, då ska de kunna belägga det men inte om du kommer itll mig och säger, enligt min åsikt så är alla iranier si eller så. Du får lära dig skilja på det. Än en gång hävdar du något som bara förringar din intelligens i mina ögon.

 5. Kim
  Kim 23 mars 2011

  För övrigt är vetenskaplig statistik väldigt bra för att kunna uttala sig om vissa saker. Men då krävs det att undersökningen som tagit fram statistiken har hög validitet och reliabilitet. Annars är det värdelöst. Jag anser att jag har kunskapen, genom min utbildning och arbete, att avgöra om en undersökning uppnår de krav som bör ställas för att undersökningen skall kunna betraktas som pålitlig.

 6. Zaynab
  Zaynab 24 mars 2011

  Salam,
  Jag vet inte om det direkt måste betyda att många svenskar ser på djur som mer värda än människor. Men jag får en känsla av att många svenskar har svårt att ens föreställa sig vad som pågår och vilket elände och hemskt lidande människor på en annan sida av jorden får genomgå. Det känns som om att många svenskar har levt så skyddat och i lugn att de inte alls på något vis kan förstå eller ens referera till det som sker. Här lever man i ett samhälle som är så tryggt ekonomiskt och politiskt mer eller mindre, att det största problemet folk har är om katten fått öroninflammation eller om hunden drabbats av en fästing!!! Jo, du har ganska rätt i vad du skriver men…det är inte jättekonstigt tycker jag att det är på det viset. Då är det tur att människor som du broder kan försöka sprida informationen med rätt perspektiv och kanske väcka blondies till liv 😀

  fortsätt med det goda jobbet broder, det är berikande att läsa dina tankar och du sprider god kunskap

  ws

 7. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  wsalam syrran, tack 😉 men ser man på när det blev konflikt i Burma eller i Iran och svenskarna blev så irriterade att de gick ut på gatorna och nu när det gäller araberna eller när det under Gaza var inte ens 8000 demonstranter i Malmö, då ser man att folk ser olika på folk..vi muslimer lider ju av samma symptom, om det inte drabbar den egna grenen eller det egna landet så brukar muslimer vara rätt tysta, enda som verkligen bryr sig mer än andra är just shiiterna, pakistnaska shias, som lider av lönnmord på dem, demonstrerar i Pakistan för Bahrain, vi shias går ut och demonstrerar för al Quds en gång om året vid Ramadan osv..jag tror att ju fler som ser på oss som en gemenskap, desto lättare för oss att göra oss av med dessa onda tyranner.

 8. kenny
  kenny 24 mars 2011

  Livet måste vara svårt för dig Bahlool, svenskar, dumma blondiner och judar överallt. Stackare.

 9. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Du har rätt..jag fruktar allt sånt brrrr..och livet måste vara svårt för dig, en massa muslimer som kommer till Sverige 😉
  Om jag har fel, får du gärna motbevisa det?

 10. Kim
  Kim 24 mars 2011

  “Här lever man i ett samhälle som är så tryggt ekonomiskt och politiskt mer eller mindre, att det största problemet folk har är om katten fått öroninflammation eller om hunden drabbats av en fästing”

  Jag är extremt stolt över att jag och mina förfäder har jobbat för och lyckats skapa ett sådant tryggt och stabilt samhälle för mina och alla andra barn i Sverige. Att våra barn slipper möta död, krig, tortyr och andra systematiska övergrepp.

  Att Sverige är det land som sett till antalet invånare ger mest bistånd i världen (http://www.e24.se/makro/varlden/svenskt-bistand-hogst-i-varlden_1988441.e24), att Sverige tar emot väldigt många flyktingar, samt att många svenskar som jag känner arbetar ideellt eller ger pengar varje månad till exempelvis Röda Korset eller Amnest anser jag är bevis nog för att det finns människor som bryr sig om lidande människor runt om i världen. Även om inte alla kan jobba för exempelvis Läkare utan gränser eller andra organisationer för att hjälpa till på plats.

  Det enda perspektiv Bahlool tyvärr sprider genom denna blogg är muslimers hat och förakt för kvinnor, blondiner och människor som har andra åsikter och tankar än honom själv. Och det ger ytterligar förståelse för hur den situation som återfinns i många delar av den muslimska världen kan få fortgå. För hat leder till mer hat. Brist på förnuft och logik leder till kaos.

 11. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Då måste du vara den mest kaotiska människan 😉

 12. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Sen får du ge dig, å ena gången är du från Iran å andra sidan är du och dina förfäder från Sverige. Om du inte är halva halva så ljuger du och är du en med föräldrar från båda två länder, då har du än mindre talan än jag trodde i frågor som rör Irans system osv.

 13. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Jag har aldrig nämnt något om mitt eller mina föräldrars ursprung, var fick du det ifrån?

  Vem som har talan när det gäller något är dessvärre inget som du avgör.

  Nu ska vi se….du och dina föräldrar kommer från Iran och därför har du större talan än mig när det gäller Iran? Nej just det, du kommer ju inte från Iran och har troligen aldrig varit där heller.

 14. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  På min blogg har jag. Du sa att du var i Iran 2009, tror knappast du var där som vit liten flicka som ville göra nåt för världen 😉 Nope har inte större talan för att jag är från Iran, utan har större talan för att jag är mera insatt än du nånsin kommer vara.

 15. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Tänka att du kan utläsa både ursprung och hudfärg utifrån att en person säger att denne var i ett specifikt land 2009. Och att jag var en liten flicka 2009 får jag ta som en komplimang.

 16. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Tänk att du kan se om jag är iranier eller inte och om jag varit i Iran eller inte bara genom att tala med mig..rofl

 17. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Du har skrivit tidigare här på din blogg att du kommer från Irak.

 18. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Har du hört talas om Ajam? Om irakier som är med persisk ursprung? ;M)

 19. zulqarnain
  zulqarnain 24 mars 2011

  “Det enda perspektiv Bahlool tyvärr sprider genom denna blogg är muslimers hat och förakt för kvinnor, blondiner och människor som har andra åsikter och tankar än honom själv. Och det ger ytterligar förståelse för hur den situation som återfinns i många delar av den muslimska världen kan få fortgå. För hat leder till mer hat. Brist på förnuft och logik leder till kaos.”
  kan du förklara det där med förakt för kvinnor? när har han gjort det? vilken har pratar du om? att muslimer hatar USA regering? att iranier hatar Israel? att iranier hatar USA..
  om det är denna hat du pratar om så anser jag att du ska ta reda på varför denna hat finns.

 20. zulqarnain
  zulqarnain 24 mars 2011

  Förresten kim, Iranier och Irakier har knyckt många blodsband under hundra tals år. Kaliferna i bagdad kunde inte överleva en dag om de inte hade iraniers stöd eftersom redan då var irak bebod av 2 folk, iranier och araber.

 21. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Zul aziz, jag har gett upp hoppet om att diskutera vänligt med henne, bara skit i det. Hon påminner mig om en dam som menade att hon kunde allt hon behövde känna om iran, jag sa hur? Hon sa jag läste inte utan min dotter…i rest my case 😉

 22. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Bahlool: “jag vet att du är kvinna och då gärna vill leka dum eller är dum”

  Jag lämnar ingen övrig kommentar till detta då det talar för sig självt.

  Bahlool: “Zul aziz, jag har gett upp hoppet om att diskutera vänligt med henne”.

  Om du anser att kalla andra för idiot och dum, (bara för att dom har en annan åsikt än dig och för att du har brister vad gäller att kunna föra diskussioner utan att bli upprörd och agera i affekt), är att diskutera vänligt så hoppas jag att du inte är representativ för majoriteten av muslimer i världen.

  Och Zulqarnain, anser du “att iranier hatar Israel? att iranier hatar USA” är ett tecken på ett intelligent utvecklat tänkande och sunt förnuft? Jag kan säga att jag tycker att den iranska regimen begår brott mot mänskliga rättigheter, vilket jag avskyr. Men hur skulle jag kunna säga att jag hatar Iran? Då det finns över 70 miljoner individer i Iran, alla med olika bakgrund, tankar, åsikter, religion och personlighet.

 23. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Fel, många har olika åsikter än mig, och då kan vi ändå tala respektfullt med varandra, jag har diskuterat med både sionister, kommunister och nazister, så om jag kalrar av att göra det med dem, måste väl felet ligga hos dig?
  Eftersom du varit spydig mot mig, så får du spydiga kommentarer tillbaka..bete dig som folk så kanske du blir behandlad som folk?
  Du är en islamofob och jag är glad att jag upptäckte det så tidigt 😉

 24. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Skulle vara intressant att veta vad du menar med “spydig”. Väntar med spänning på att få veta vilka av mina kommentarer till dig som du betraktar som spydiga.

  Enligt mig har du inte haft några spydiga kommentarer utan bara ofärskämda utlåtanden som till exempel att kvinnor är dumma och att jag är en idiot. Detta berör mig dock inte så mycket då jag är väl medveten om att människor som har problem med att hitta sakliga och logiska argument ofta blir känslomässigt upprörda och handlar i affekt och då ofta slänger ur sig plumpa kommentarer och oförskämdheter. Förr i tiden brukade man kalla sådana människor för neurotiska kärringar, även om dom var män.

  Eftersom du anser att jag är islamofob så kan du ju påvisa det genom att hänvisa till vad som får dig att anse det. Ser med spänning fram emot det. Tror faktiskt inte jag har nämnt islam nästan alls i mina inlägg. Men det kanske räcker att ha en annan åsikt än dig i vissa frågor för att vara islamofob.

 25. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  rofl..sakliga? Om jag förstått det rätt, så var det väl bara jag och Zul som kunde bevisa stödet för Irans regering medan du babblade om att du var där under demonstrationerna 😉 Än idag har du inte kunnat bevisa motståndet mot regeringen utan dina argument var att du vill att folk ska kunna gå och ta sig en öl..haha?

 26. zulqarnain
  zulqarnain 24 mars 2011

  Kim
  Försöker du verkligen och driva med mig eller vad? Du förstår att om en person säger att de hatar Islam eller judendomen så betyder det själva religionen islam inte dess anhängare för man kan respektera dessa anhängares tro. När jag säger USA och Israel så är det dess grundstenar och regim.
  Men när det gäller sionister ja Iranier hatar dem som pesten och till och med rojalisterna som alltid har varit israels vänner börjar hata sionisterna som pesten så hos iranier kan de inte hitta någon sorts respekt eller kärlek,

 27. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Så Zulqarnain,
  Instämmer du i Bahlools åsikt om att kvinnor antingen leker dumma eller är dumma?

  Tänk att du kan tala för alla iranier när du säger vilka dom hatar. Jag ska tro på dig när du presenterar bevis för det, tills dess ska jag tro på alla de iranier i världen som fortfarande ser USA som drömlandet och älskar dess grundstenar och inget hellre vill än att lämna Iran och få bosätta sig i väst.

 28. Bahlool
  Bahlool 24 mars 2011

  Japp härliga gamla USA..tortyr som utförs i dess namn i hemliga fängelser och på Guantanamo är ju knappast lika hemskt som tortyr som begås i tex Iran..för USA är ju frihetens och demokratisn förkämpar 😉
  Mordet på miljoner muslimer är ju knappast lika hemskt som att Iran skjuter 20 tal problemakare, för ena sidan är emot islam den adnra för islam..tack för att du bevisa min tes..igen

 29. Kim
  Kim 24 mars 2011

  Och vad var din tes?

 30. zulqarnain
  zulqarnain 25 mars 2011

  All Iranier i världen? hur kom di fram till det? Känner du alla iranier? bara för att dina 2 iranska kompisar tror så betyder det inte att det är så!
  http://archive.newsmax.com/archives/ic/2006/7/13/170957.shtml
  Ja du måste har rätt, Iranier älskar det land som har försökt i 32 år och knäcka dem med sanktioner med krig, skjuta ner landets flygplan och störtsa demokratin…..
  ja du vet bättre än mig om vad mitt folk tycker
  förresten om det inte räcker med denna artikel så har jag en hel del andra på lager 😉

 31. Kim
  Kim 25 mars 2011

  Tack för länken till sammanfattningen av studien!

  Om man utgår från denna studie så verkar Iran vara splittrat i många frågor utom när det gäller att Israel borde försvinna från kartan, där majoriteten verkade anse det. Bortfallet i denna fråga är på 24% och väldigt högt, det nämns inget om dessa respondenter, om de avstått från att svara eller om det fanns fler svarsalternativ.

  Ungefär lika många vill att Iran skall bli mer liberalt och sekulariserat som att Iran skall bli mer religiöst och konservativt. Det finns dock ett bortfall på 33 % och det nämns inget om dessa respondenters svar, om de avstått från att svara eller om det fanns fler svarsalternativ. Det är också tydligt att kvinnor önskar ett mer liberalt och sekulariserat samhälle jämfört med män och att det finns skillnader när det kommer till ålder.

  Det visar sig även att de iranier som har tillgång till internet och sattelit-tv, det vill säga de som kan påverkas av “västerländska influenser” har en mer positiv attityd till USA och dess regering. Av de som har tillgång till internet är det bara en av fem som väljer USA:s regering som den regering de beundrar minst. Medan en av tre av de som inte hade tillgång till internet svarade att de beundrade den amerikanska regeringen minst.

  Slutsats enligt mig (dock för mycket bortfall för att kunna dra generaliserbara slutsatser anser jag, men måste läsa hela undersökningen för att kunna göra en bättre bedämning): Majoriteten av iranierna anser att Israel som stat inte har något existensberättigande. En förhållandevis stor del verkar gilla USA. Det finns skillnader mellan män och kvinnor och olika åldrar när det gäller det mesta. En ganska splittrad nation förutom i vissa frågor. Och ett råd till den iranska regimen, fortsätt med er censur om ni inte vill ha ett sekulariserat och liberalt Iran, för tillgången till västerländsk media påverkar uppenbarligen i ganska stor utsträckning!

  “Nearly equal percentages of respondents want Iran to become more secular and liberal (31 percent) as want the country to become more religious and conservative (36 percent).”

  “What is striking is that just 15 percent said Iranian culture should stay just the way it is right now. Women were more likely than men to say they wanted a more liberal, secular society.”

  “When it came to their view of the United States, there was a split between the generations. Older Iranians were much more likely to admire the American people and society than younger Iranians. John Zogby, president and CEO of Zogby International, hypothesized that this generational split may be due in part to the lack of exposure to Americans over the past two decades.”

  “Those technologies – Internet access and satellite TV ownership —appeared to influence attitudes among Iranians, as did gender. Iranians with access to the Internet or satellite TV were significantly more likely than their “unconnected” compatriots to identify the United States as the country they admire the most.”

  “They were also significantly less likely to pick the U.S. government as the one they admire the least: one in three Iranians without Internet access (34 percent) chose the United States as least admired, compared with fewer than one in five Iranians with Internet access (18 percent), the poll shows.”

 32. Bahlool
  Bahlool 25 mars 2011

  Med tanke på hur västlig media är, är det då så konstigt att de som har tillgång till den, blir hjärntvättade? Se bara på USA, bara de som söker sig till icke amerikansk tv, hittar lite andra synvinklar på saker och ting. Hjärntvättning i form av nyheter, tv shower, filmer och serier är rätt uppenbar och det leder till att folk blir mera postiivt inställda till en stat som skapar så mkt skit som USA gör.

 33. Kim
  Kim 25 mars 2011

  Självklart påverkas vi alla av media och visst kan man många gånger kalla det hjärntvätt, framförallt om man inte har möjligheten och friheten att söka sig till andra medier än de inhemska.

  Å andra sidan visas det så jävla mycket amerikansk skit på tv att ingen borde vilja åka dit överhuvudtaget.

 34. Bahlool
  Bahlool 25 mars 2011

  Alltså missförstå mig inte kim. Vi ogillar inte USA som land eller dess folk, det är deras val att de lever hur de lever, men vi ogillar USAs politik och USAs handhavanade av andra länder och folk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *