Press "Enter" to skip to content

Bahrain – Utrota shiiterna

Egentligen är konflikten i Bahrain, inte någon sekteristisk sådan. Dock på grund av att vissa makthavare vill få den att bli sekteristisk, så har de försökt med propagandans hjälp, att låta upprorsmakarna att låta som shiiter. Att filmer och artiklar belyser att både shiiter och sunniter är förenade mot förtryckarna, det spelar ingen roll, för media är på Bahrains kungs sida, en kung som stöds av USA och väst.

Här talar en av de mördare som står på Kungens lönelista, och skriker ut att det här är inget land för shiamuslimerna (tillbedjare av elden kallar han oss).

Man kan fråga sig varför USA stödjer ett angrepp mot diktatorn Ghaddaffi, men samtidigt är tysta inför att Saudiarabien går in och slår ner upproret i Bahrain. Borde de inte fördöma dem? Borde inte FN även här sätta sig ner och ta avstånd från dessa mördare? Borde man inte bomba Saudiarabiens militär för deras våld?

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=sSUj5MlleNE’]

23 Comments

 1. zulqarnain
  zulqarnain 21 mars 2011

  NEJ NEJ NEJ
  Saudiarabien är en demokrati och älskad av USA och dess allierade. Det finns två metoder som man kan köpa väst makternas omtyckte och det är pengar och olja och saudis använder sig av både.

 2. Kim
  Kim 21 mars 2011

  Om du håller dig uppdaterad så skulle du veta att FN har fördömt och tagit avstånd från Bahrains agerande mot demonstranterna. I de svenska medier jag läst har de som protesterar kallats för demonstranterna eller oppositionen, inte för shiamuslimerna. Däremot har jag sett att oppositionen i Bahrain har benämnts som “våra shiamuslimska bröder” i vissa utländska tidningar.

  Från en svensk tidning den 18 mars:

  “Situationen i Bahrain blir allt mer kritisk och flera oppositionella ledare har gripits samtidigt som regimen hämtat in militärt understöd från Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.
  FN varnar nu Bahrains regim och kung Hamad att de våldsamma insatserna mot demonstranter och oppositionella kan vara brott mot internationell lag.

  På torsdagen ringde FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon upp kung Hamad personligen för att uttrycka sin “djupaste oro” över situationen i landet och regeringsstyrkornas övervåld mot såväl obeväpnade civila som sjukvårdspersonal.
  Även FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, är mycket kritisk till Bahrains agerande.
  Enligt Al-Jazeera säger han regeringsstyrkorna begått “uppenbara brott mot internationell lag” och kallar attackerna mot sjukvårdspersonal för “olagliga och chockerande”.

 3. Noor
  Noor 21 mars 2011

  Förjävligt! Fast det har man ju alltid haft i baktanken .. Saudiarabien ger ju sig aldrig in i ett land som består utav endast sunniter och wahabismer. Inte har jag hört att Saudiarabien avgudar oss shiiter? Nu har alltså Al Sufyanis armé trätt fram, insha’Allah el faraj 8arib ..

 4. Bahlool
  Bahlool 21 mars 2011

  Så vart är Fn resolutionen? Vart är flyganfallen? vart är varnignarna om våld från väst och FN?

 5. Kim
  Kim 21 mars 2011

  Väst och FN är troligen fullt upptagna på annat håll med att rädda muslimer från att slaktas av andra muslimer. Fråga dig istället var Arabförbundet och Afrikanska unionen är!

 6. Bahlool
  Bahlool 21 mars 2011

  Tror du det är al Sufiyanis arme? Känns som om alla shiiter jag möter ser tecken på domedagen lite varstans..

 7. Bahlool
  Bahlool 21 mars 2011

  Eftersom Arabförbundet är korrumperat och eftersom Afrikanska unionen inte bryr sig om Bahrain (som ligger i Asien) så är din fråga obefogad. Så FN kan enbart vara upptaget på ett ställe? Du verkar ha stora problem med islam och muslimer ,)

 8. Noor
  Noor 21 mars 2011

  Definitivt! Det är inte tecken på domedagen, däremot tecken på vår Imam Zaman (AJ). Vi är ju trots allt i zaman el thohor, det som händer dag efter dag tyder bara på att det är nära insha’Allah.

 9. Bahlool
  Bahlool 21 mars 2011

  Men noor sådana här åsikter har shiiterna och “domedags”sekter haft i hundratals år, hela tiden har man sett tiden för att hans återkomst är nära förestående, men jag tror inte att orättvisorna är så grova att det är nu, jag tror inte heller att thulm är så pass stort att tiden är nära ens.

 10. Kim
  Kim 21 mars 2011

  “Du verkar ha stora problem med islam och muslimer”

  Nja snarare verkar det som att muslimer i världen har problem med….muslimer.

 11. zulqarnain
  zulqarnain 21 mars 2011

  Kim
  Du kan inte blanda in Sverige i detta, Sverige är ett land som försöker sitt yttersta och vara på rättvisans sida förutom moderaterna (skämt).
  Varna räcker inte, man vill ha handling eftersom 1 stat bjuder in andra stater för att döda sin befolkning när kadaffi dödar sitt eget folk så ber bahreins regering en annan stat döda sin befolkning.

  Bahlool
  Hassan Abbasi är en strateg där han har föreläsningar i Irans universitet. Han säger att en del shia muslimer är som små barn, de väntar på imam Zaman och rengör sina gator för hans återkomst men detta har pågått i hundra tals år men vi måste växa upp och börja ta våran steg mot emam zaman och möta han. Imam zaman är en helig väg som man måste ta tills vi når själva imamen.
  detta är en grov sammanfattning av vad han säger, tillägg för vår vän Kim är att denna Abbasi hånar ahmadienjad offentligt och han visar ingen barmhärtighet för någon, han säger att om det krävs så kommer jag att kritisera ledaren också eftersom detta är det rätt islamiska republiken gett mig.

 12. Bahlool
  Bahlool 21 mars 2011

  ja, du har rätt..ledarna i den arabiska världen är såååå bra muslimer..;) Jag beklagar det du fått höra av dina släktingar och vänner men det krävs inte mycket för att läsa på och sätta sig in i omvärldens händelser. I mellanöstern hittar du inte många sanna muslimer som styr sina länder enligt de värderingar som islam står för. Det du och dina sekulära vänner vill, är att svartmåla islam och muslimerna för att säga se, det är vi som kommer med räddningen, den räddning vi såg väst kom med, kostade många fler liv. Tyvärr syns inte sådant här, eftersom du föredrar att se den bild som din omgivning inpräntar i dig.

 13. Kim
  Kim 21 mars 2011

  Zulqarnain,

  Förstår inte riktigt vad du menar med att blanda in Sverige i detta?

  FN beslutade att hjälpa rebellerna i Libyen med en flyg-fri zon, med stöd från bland annat Arabförbundet, vilket var en förutsättning. Arabförbundet ångrade sig tydligen sen…lite sent påtänkt. Ja det är ju bra att dom helgarderar sig för eventuell kommande kritik…
  Frågan är vad FN skulle kunna hjälpa Bahrain med i nuläget? En flygfri zon skulle inte hjälpa mycket då Bahrains regim inte använt sig av flygbombningar mot den egna befolkningen. Att flygbomba mål på marken, exempelvis stridsvagnar, skulle vara mycket riskabelt då Bahrain är ett litet och koncentrerat land och många civila skulle riskera att bli dödade. Med militärer på marken? Det kan nog glömmas då omvärlden är väl medveten om framförallt irans och många andra länders kritik mot marktrupper som blandra sig i länders inre angelägenheter.

  Enligt mig är det dock lika förkastligt när en stat dödar sitt eget folk genom sina egna poliser eller militärer, eller om en stat “tar in” andra staters poliser eller militärer för att döda sitt folk. Jag är även helt och hållet emot dödsstraff!

  Men Zulqarnainu, du får gärna förtydliga hur du tycker att FN borde agera i nuläget mer än att fördöma regimen i Bahrain.

  För övrigt tycker jag att Moderaterna gör ett hyffsat jobb att representera det svenska folket, tycker hela regeringen gör ett bra jobb bortsett från Sverigedemokraterna, men vi får väl ge dom en chans nu när dom är invalda. Att dom tyckte att Sverige skulle lägga pengar på att hjälpa flyktingar från Libyen istället för att använda pengarna för att skicka fyra Jas-plan till Libyen var dock lite roande.

 14. zulqarnain
  zulqarnain 21 mars 2011

  Kim
  Jag tänkte bara skoja till det där med moderaterna, jag menade inget speciellt med den biten.
  När jag skrev att blanda inte in Sverige är att Sverige försöker så gott de kan visa verkligheten av dessa konflikter men deras information räcker inte men det ska man inte anklaga dem. Men USA och deras allierade fördömer ena landet jätte hårt men är tysta när det gäller ett annat land.
  Varför kan inte FN begära att Saudiarabien går ut ur Bahrain? varför fördömer man inte med hjälp av sanktioner? de skulle inte ens våga och attackera saudirabien eller bahrein med fly eftersom man har sålt samma vapen till dessa stater, de är inte som kaddafis arme och varför ska man strypa oljan när det kommer.

 15. Kim
  Kim 21 mars 2011

  Ja nu är det ju så att inget land skänker bort sin olja, utan säljer den till andra länder. Länder är beroende av att köpa olja, men oljerika länder är även beroende av att sälja sin olja då många länder har det som sin främsta inkomstkälla och inte skulle klara sig utan de pengar de tjänar på oljeexport.

  Och som sagt, FN har fördömt Bahrain i hårda ordalag och även krävt att USA skall upphöra med sitt militära bistånd till Bahrain. Men som du vet, vad USA gör och inte gör kan varken du eller jag påverka. Men det är alltid lika roande och intressant att höra hur “väst” och USA klumpas ihop till en enhet. Visst samarbete finns genom FN, där förövrigt även Iran är med. Men USA:s utrikespolitik och en del andra “västliga” länders utrikespolitik skiljer sig ungefär lika mycket åt som USA:s och Iran utrikespolitik sklijer sig åt.

  Å andra sidan, vore det inte för USA och dess tidigare allierade så hade troligen det landet vi befinner oss i nu, varit en del av ett nazieuropa med Hitlers efterträdare som ledare. Eller ja….du skulle nog inte ens vara här i Sverige då!

 16. Bahlool
  Bahlool 22 mars 2011

  Kim om vi inte ska klumpa västliga staterna ihopa, så kan du ge mig lite källor på när västliga stater, fördömt USAs brott?
  Vad det gäller andra världskriget, så var det inte på grund av USA utan pga kommunisterna och Sovjet som väst räddades. Det är en myt att det är USA som är räddaren 😉 Om vi går längre bak, så kan vi säga utan islam hade västliga staterna fortfarande gått runt i sina smutsiga kojor, utan Persien hade civilisiationen varit en dröm, utan sumererna hade vi inte haft hjul osv..att gå tillbaka 70 år och försöka hylla USA, är bara löjligt, för att ha gjort en bra sak betyder inte att man har något slags frikort mot att fördömas för brott.
  http://english.aljazeera.net/news/asia/2011/03/20113216812327175.html
  Detta är USA i ett nötskal och dess värderingar..Har inte USA haft 200 år på sig att fixa sådana här problem?

 17. Kim
  Kim 22 mars 2011

  Bahlool,

  Sök på nätet så hittar du kritik som både FN och olika människorättsorganisationer gjort mot USA. Du kan även hitta rapporter från svenska utrikesdepartementet vad gäller kritik mot USA och även andra länder.

 18. Bahlool
  Bahlool 22 mars 2011

  Ska jag bevisa din tes? Knappast du, om du menar att USA fått kritik, så ser jag fram emot att du bevisar det (såsom jag och Zul bevisat genom att ge dig källor och länkar)

 19. Kim
  Kim 22 mars 2011

  Men vad är det för fjant, är ju bara att googla på “FN kritik av USA” eller “USA mänskliga rättigheter” till exempel så får du fram hur mycket som helst. Och visst kan du väl söka på nätet?

  http://www.humanrights.gov.se/extra/document/?instance=1&action_show_document.513.=1
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fran-fn-kritik-mot-usas-terrorkrig_320474.svd
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/hard-fn-kritik-mot-usa
  http://www.googlesyndicatedsearch.com/u/AISE?ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=USA&sok=S%C3%96K

 20. Bahlool
  Bahlool 22 mars 2011

  Du kan kalla din farsa för fjant 😉 men jag undanber mig sådana ord tack 🙂
  Respekten för de mänskliga rättigheterna i USA är på det hela taget god. Vissa påpekanden bör ändå göras
  så står det på den första sidan..wow vilken hemsk kritik alltså..lol

  Nästa sida
  FN:s kommitté mot tortyr kritiserar USA hårt, men effekten av kritiken blir sannolikt begränsad.
  Effekten av kritiken blir sannolikt begränsad.
  Nu ska vi jämföra det här med Israel och Iran. Iran har embargon mot sig, sådana som dig ränner runt och gråter krokodiltårar om hur hemskt det är i Iran, innan de bokar nästa resa för att semestra där, festa där och sedan komma hit igen och fortsätta med sin propaganda.
  Israel och USA får en mkt obetydlig kritik, medan Iran får acceptera embargon, hot om krig och attacker emot sig.

  Sedan borde du lära dig hur man diskuterar, jag vet att du är kvinna och då gärna vill leka dum eller är dum, men om du kommer hit och hävdar nåt, SKA DU bevisa det. det är så det funkar i verkligheten. Är inte intresserad av att göra ditt jobb åt dig. Det är därför jag och Zul gett dig källor och inte sagt, gå runt och leta 😉

 21. Kim
  Kim 22 mars 2011

  Jag är inte din sekreterare. Vill du söka kunskap är det upp till dig. Så funkar det i verkligheten. Vill du fortsätta hävda att FN aldrig kritiserar USA så är det upp till dig och inget som bekommer mig.

  Du kan kalla andra människors åsikter för propaganda om du vill, det visar snarare på din mycket starka reaktion när du möter åsikter som inte sammanfaller med dina egna.

  Och nej, jag kan hävda, tycka och tänka precis vad jag vill utan att behöva bevisa något för dig. Har du problem med det…ja då har du problem med det. Och enligt mig är det bara fjantigt.

  Att du anser att kvinnor gärna leker dumma eller är dumma får du gärna tycka. Det är ju ett fritt land.

 22. Bahlool
  Bahlool 22 mars 2011

  Tom kritik har vi hört innan ja. du är inte min sekreterare, men hävda inte saker du inte kan stå för eller bevisa. Du är jävligt blåst om du tror att jag ska ränna runt och verifiera det du hävdar lol..Verkligheten är att om du ger dig in i en diskussion, och hävdar något, så ska du bevisa det, om du inte känner till den verkligheten så är det ditt problem. Det är andra gången jag ser en dum tjej som menar att jag ska göra jobbet åt henne och leta fram bevis för hennes teser. Jag kallar dina ord för propaganda. Jag vet ju att du brukar åka till Iran och inte säger ett knyst, där du har kul och njuter av Irans framsteg och sedan kommer till Sverige och gråter över allt hemskt där borta. Såna personer kallas för hycklare, men det har du nog hört rätt ofta 😉
  Du kan inte hävda saker och inte bevisa dem, sånt funkar som sagt när du sprider din propaganda, ska du hävda något här, så ska du kunna bevisa det. Försök ränna runt någonstans och sprida åsikter eller uppgifter som du inte kan bevisa så ska du få se hur snart du blir knäckt. Alltså är du verkligen så här blåst att du fortsätter hävda att jag ska bevisa det du säger? Oh Allah have mercy..tur att sådana som du lämnat Iran, synd att de släpper in sådan skit dock 😉
  Nu kan du sätta dig i ett hörn och svara när du klarar av att följa vanligt folkvett, kos khol 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *