Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

17 kommentarer

 1. arre 08 mars 2011

  Det finns inte skrivet någonstans i den heliga Koranen om Hijab i samband med kvinnans klädsel. Det finns inte skrivet någonstans i den heliga Koranen att kvinnan ska täcka sitt hår eller huvud.

  Sprid inte lögner om den heliga Koranen.

 2. Bahlool 08 mars 2011

  Jag skullle inte öppna min mun om jag var så okunnig som dig..så 1.4 miljarder muslimer har fel, men du har rätt? suck

 3. Nasrin/UmmElias 09 mars 2011

  Vaddå sprida lögner om Koranen? Denna video är inte inspelad av Bahlool själv om du trodde det. Eller har jag fel?

 4. Bahlool 09 mars 2011

  hehe tack Nasrin 🙂

 5. Nasrin/UmmElias 09 mars 2011

  Alltså jag delade denna utan att ha tittat på hela, den är ju rätt snevriden! De visar henne med och sen utan hijab = meningslöst…Sen visar de hennes inre kamp om hijaben, dvs hon vill egentligen inte men har den ändå och i slutet kastar hon av den för att hon egentligen inte vill…whats wrong with that picture?!

 6. Bahlool 09 mars 2011

  jag såg det också, men jag delade med den för att belysa de frågor som folk brukar ställa till muslimer, varfr de bär slöja osv..så här kommer alla frågor och motfrågor fram, den görs nog inte för att försvara slöja men för att förklara frågor och svar

 7. Nor 09 mars 2011

  denna har jag tidigare sett, den är bra!

 8. Nasrin/UmmElias 09 mars 2011

  ja, jag gillade början för den gav svar på tal men sen när jag såg att det var hon som bråkade med sitt inre och den inre rösten var emot hijab blev jag skeptisk… Hade det varit tvärtom hade jag förstått det inre kriget mer, men fick lite känslan att videon var anti hijab snarare än pro…

 9. arre 10 mars 2011

  Förlåt för min okunnighet men du och alla 1,4 miljarder muslimer som du tydligen känner och har pratat med kan gärna berätta för mig vart i Koranen ordet hijab nämns som kvinnans klädsel. Och speciellt som något som ska täcka håret, upplys mig du som är så mycket kunnigare än mig.

  Och att du inte skulle öppna din mun är ditt val, men jag har inte heller öppnat min mun utan knappat in på tangenterna och för det krävs det inte att jag behöver öppna munnen.

 10. Bahlool 10 mars 2011

  Ja för man brukar ju säga knappa inte på tangenterna när man diskuterar på nätet lol…gå slå upp vad ordet khimar betyder, du verkar vara en arabiskkunnig person som kan klassisk arabiska och kan tafsir, så jag blir jätteglad åt att du upplyser mig.

 11. arre 10 mars 2011

  Jag vet vad khimar betyder så du kan slå upp det och upplysa dig själv, det är bra för din hjärnverksamhet om du slår upp och läser på själv istället för att jag bara säger vad det är =)

  Att du svarar på min fråga med en med en motfråga säger det mesta. Du har inget svar på min fråga för att i Koranet står det ingenstans ordet hijab i samband med kvinnans klädsel. Vidare står det ingenstans om att kvinnan ska täcka för sitt huvud eller hår.

  Synd att dagens muslimer inte kan sin Koran.

 12. arre 10 mars 2011

  Jag måste dock säga att min mening med kommentarerna inte är att göra någon arg eller skapa onödig debatt eller ilska. Så länge man anser inne i hjärtat att det man gör är en god handling och inte skadar andra så har man gud vid sin sida.

  Svårare än så är det nog inte =)

  Ta hand om varann och uppskatta varje dag.

 13. Bahlool 10 mars 2011

  Arre det stämmer inte 🙂 Gud är med det som Han sagt är rätt inte vad du tror är rätt..stor skillnad.

 14. Bahlool 10 mars 2011

  Arre hur är det med din arabiska utbildning? Koranutbildning?

 15. Bahlool 10 mars 2011

  Du är väl den sorten som säger du behöer inte be för det står inte du ska be 5 ggr om dagen i Koranen 😉 Det står inget i Koranen om knark, eller kloning, hur ska du då göra? Khimer översätts till just hijab enligt de lärda, som nog är mkt duktigare än dig och mig på arabiska och islam

 16. arre 11 mars 2011

  Det står precis exakt om att man ska be 5 ggr om dagen i koranen, det står hur man ska be och vad man ska säga. Dina kunskaper verkar brista något enormt.

  Jaså, det översätts till just hijab enligt de lärda. Och de lärda är? haha du är rolig.

  The word used in 24:31 is KHUMUR, which is a plural of KHIMAAR. Khimaar is from the root KH-M-R which signifies “to cover, conceal or veil”. The word KHIMAAR itself is a noun which could mean “something that is used to cover something”

  Det som kvarstår klart och tydligt är att:

  Ingenstans i Koranen står det specifikt att kvinnan ska täcka sitt huvud eller hår.

  Jag vet inte om dig men jag kan ta reda på saker och ting själv. Du köper tydligen allt som de lärda säger. Tur att det finns lärda människor för då slipper du ju använda hjärnan som Allah gav till dig och som jag tror att han vill att du ska använda.

 17. Bahlool 11 mars 2011

  Vart står det i Koranen att man ska be 5 gånger?Hur ska man annars dölja? Alltså hadither säger man ska ha slöja, sunnah säger man ska ha slöja och Koranen säger man ska ha slöja½ man ska dölja ens behag..hår och brösten är ens behag..så enligt dig kan kvinnor visa halva kroppen för det står inte att man inte får vara halvnaken? lol
  Ja försöker inte spela smartare än de som vet bättre 😉 sånt överlåter jag till dig…för att tolka Koranen behöver du lite bättre arabiska kunskaper än att ha gått några enstaka klasser..att du inte ens förstår det här visar nog vilken nivå du är på :)Enligt dig ska du själv vara läkare, för Allah har gett dig hjärna jo..du vet själv vad för sjukdomar du har..du behöver inte heller en lärare, för du har ju en hjräna så du vet allt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *