Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

63% av amerikanerna stödjer Israel

PRINCETON, NJ — Americans’ views toward the Israeli-Palestinian conflict held fairly steady over the past year, with a near record-high 63% continuing to say their sympathies lie more with the Israelis. Seventeen percent sympathize more with the Palestinians.

Enbart 17% stödjer palestinierna, alltså går USA och dess befolkning emot hela världens åsikter i frågan. Vad kan det bero på att så många stödjer ett land som ockuperar, har kärnvapen och som går emot folkrätten dagligen? Hur kommer det sig att världen straffar alla andra stater för sådana brott, men inte Israel?

Jag kan enbart komma på några anledningar:

1. Medias roll i USA. Media är åt höger och sprider rena rama amsagorna.

2. Den judiska lobbyn i USA är oerhört stark, en av topp 3 lobbyorganisationer.

3. Västs demonisering av muslimerna och då särskilt araberna leder till att folk får fördomar för muslimerna. Stödet för Israel har till och med ökat på senare år.

Är sympatierna i USA med Israel eller Palestina?

viaAmericans Maintain Broad Support for Israel.

2 kommentarer

  1. kurdisk muslimsk tjej 03 mars 2011

    hej vad ska man göra om man har tappat sin tro på Gud om man vill få tillbaka tron ? synd med krig 🙁 kram <3

  2. Bahlool 03 mars 2011

    hej du, ingen aning, tro är ju en sak mellan dig och din skapare, jag brukar hitta Allahs stöd i frågor, eller så hittar du Honom i de under han gett oss i vår omgivning. Läsa Koranen kanske hjälper. Alltså tror du inte på att det finne en gud eller du tror han finns men att han inte hjälper dig eller hur menar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *