Press "Enter" to skip to content

Fatima bint Asad

Några dagar sedan hade jag nöjet att tala med en Wahabi, som menade att Imam Alis föräldrar var i helvetet, för de var kuffar, otrogna, här kommer berättelsen om Imam Alis mor och Profeten Muhammeds adoptivmor, Fatima bint Asad:

Mustafa Samin skrev:

asså läser ni shia koranen? eller är ni alla iq befriade klart som fan att alis (ra) mamma och pappa var kuffar när det står i koranen!

Faktum är att skillnaden i frågan om Ali ibn Abi Talibs föräldrar, mellan shia och sunni är att shiiterna vet att Abu Talib, Alis far, och hans mor, Fatima bint Asad var muslimer, medan sunniterna menar att Fatima bint Asad var muslim, men inte hennes man. Det här uppstod, enligt shiiterna, för att man inte kunde svartmåla Imam Ali, så man gick mot hans föräldrar. För de som tog makten och hatade Ali, var tvungna att försvara sina handlingar.

Fatima bint Asad dog 626 och hon var mor till fyra söner och två döttrar. Den mest kände av dem var  Ali ibn Abi Talib. Fatima hade fått värk, och stod vid Kaaban, när väggen öppnade sig för henne och hon gick in, efter några dagar födde hon Ali, och en förste att ta emot henne var Muhammed (s.a.w) den framtida ledaren för muslimerna. Muhammeds farfar, hade dött, så Fatima och hennes man Abu Talib, tog då hand om Muhammed.

När Muhammed började sprida Islam, då var Fatima bint Asad en av de första som öppet visade sin tro. Hon hade tagit hand om den föräldralösa Muhammed och det var bara naturligt att hon trodde honom och hans budskap. Fatima led hårt under den tiden, då muslimerna fördrevs och behandlades illa. Hon var även en av dem som migrerade till Medina.

Muhammed brukade säga att hon brukade gå hungrig, bara för att han skulle få mat, han respekterade henne så högt, att när hon än besökte honom, så brukade han ställa sig upp i respekt för henne, och han brukade kalla henne sin mor.

Anas bin Malik, en av sunniternas stora hadithförmedlare, sade att när Muhammed hörde att Fatima hade dött, då gick han till hennes hus, och satte sig vid hennes kropp och bad över hennes själ:

“Min Käre mor, må Allah beskydda dig. Ofta gick du hungrig, så att jag kunde få mat. Du gav mig mat och du gav mig kläder, på din egen bekostnad. Gud kommer sannerligen vara glad åt dina handlingar. Dina uppsåt var sannerligen menade för att behaga Allah och ge dig success i nästa liv.”

Muhammed gav sin egen skjorta för att användas till hennes begravning. När graven förbereddes, välsignades den av Muhammed själv och han lade henne i graven. Hennes grav är en av fås, som behandlades på det viset. Fatima bint Asad begravdes i Jannat ul Baqi, i nuvarande Saudiarabien, som förstördes av wahabiterna på 1920-talet.

Hatet för Ali, är så stort, bland dessa som säger sig älska honom, att de med alla medel försöker svartmåla honom och hans familj. Låt oss betänka några saker:

1. Om Fatima bint Asad var en kafir, en otrogen, varför skulle Profeten bry sig så mycket om en kafir? Brukar inte våra kära wahabiter hävda att man inte ska ta kuffar, otrogna, till sina vänner?

2. Om Fatima var en muslim, och hennes man Abu Talib en kafir, hur kan hon ens tänka sig vara gift med honom? Så även här faller det argumentet.

3. Man har bråttom att skydda Aishas, och Sahabas rykte, men man har inte bråttom att försvara Profetens familjs rykte? Vad är det för människor som säger låt oss inte diskutera historia, men har bråttom att svartmåla Profetens nära och kära?

4. Fatima Bint Asad började inget krig, tog ingen makt, attackerade ingen muslim, ändå svartmålas hon på detta vis, medan dem som gjorde och skapade kaos, skyddas.

Fatima bint Asad, en av islams stora kvinnor. Vad hade islam varit, om hon inte var där för att föda Ali eller om hon inte varit där för att skydda och uppfostra Muhammed? Må Allah göra oss till era anhängare och må Allah svartmåla de so försöker svartmåla er.

21 Comments

 1. Rasul
  Rasul 20 februari 2011

  WOW vad ska man säga? dom tror att Profeten (s.w.s) föräldrar var kafir …O_o Astagfirullah!

  Sahih Muslim Book 001, Number 0398:
  Anas reported: Verily, a person said: Messenger of Allah, where is my father? He said: (He) is in the Fire. When he turned away, he (the Holy Prophet) called him and said: Verily my father and your father are in the Fire.

  Abu Huraira reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: I sought permission to beg forgiveness for my mother but He did NOT grant it to me. I sought permission from Him to visit her grave, and He granted it (permission) to me.

  Sahih Muslim, Book 004, Number 2129

 2. Samah
  Samah 20 februari 2011

  ok en fråga..är det inte så att abu talib aldrig sagt shahada?

 3. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  Vem säger att han inte sagt shahada Samah? Skulle Abu Talib då vara med muslimerna vid Abu Talibs dal? Skulle han då dö där? Skulle han då vara gift med en muslimska? Det är en myt som sprids av Ahlul Bayts fiender..

 4. Samah
  Samah 20 februari 2011

  ok vet inte har hört det..frågade en viss person men hon svarade att hon inte visste om det var sant..men att han är muslim.

 5. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  det är myter som spreds..enligt shiaislam så var alla de här ärade personerna, hanafian, troende på Allah men de hade “glömt” den rätta tron, så de var inga avgudadyrkare..men Abu Talib och hans fru var muslimer pga Muhammed

 6. Samah
  Samah 20 februari 2011

  Alltså myten som du menar säger att han var muslim och som du sa inga avgudadyrkare men att han dog utan att säga trosbekännelsen men trodde ändå på mohammed som gudssändebud drf han är muslim..men aa.

 7. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  ah du menar så..ja men om han var muslim måste han ju ha sagt trosbekännelsen? Eller så var han hanafi som trodde på Allah från Abarhams tid

 8. Samah
  Samah 20 februari 2011

  hehe tyvärr förstår inte det sista..vad e hanafi?

 9. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  Detär vad de kallades, de som trodde på Allah och inte var avgudadyrkare, men inte heller muslimer.

 10. Samah
  Samah 20 februari 2011

  men ordet används än idag? fick för mig att det var en sekt eller liknande hanafyyn..

 11. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  japp hanafi är en lagskola men hanafiyen eller som det stavas handlar om dessa ärade personer

 12. Samah
  Samah 20 februari 2011

  ok förstår 🙂

 13. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  wow..gör du? 😉

 14. Rasul
  Rasul 20 februari 2011

  hittade detta…

  Abu Talib moved his lips as he was about to die. Abbas then heard what he uttered, and he said to the Prophet that Abu Talib had uttered the kalima that was required by you.

  Sunni references:
  Tarike Abul Fida, V 1 p 120

  Ibn Ishaq says that while dying Abu Talib’s lips were in motion. Abbas who was an unbeliever till then put his ear to the lips and then said to the Prophet that he was reciting the kalima the Prophet had wanted of him.

  Sunni references:
  Ibn Hisham, Cairo Edition, p 146 as quoted by Shibli Numani

 15. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  tsk tsk tsk..i deras böcker ochändå kommer wahabiterna och hävdar att han och Fatima var kuffar..grrrr

 16. Mariam
  Mariam 20 februari 2011

  HAHAHAH ! ok ful… bs inte fulare än dej !!!

 17. Elin
  Elin 20 februari 2011

  Sv; Whaat?! Det är sjukt gott (okej, inte choklad, chips och godis-gott men ändå; GOTT) att dippa broccoli, blomkål och morötter i creme fraiche med dippsmaken Holiday från OLW. Ger dig värsta lektionen hur du ska äta det nu haha 😛
  Men prova, it’s worth it!

 18. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  blev sugen nu så jag gick och öppnade en gammal chipspåse hahaha..men såg en dipppåse nu så det ska jag fan använda..har mkt broccolli i restaurangen

 19. Elin
  Elin 20 februari 2011

  Sv; Ja, gör det! Du kommer inte ångra dig 🙂
  Haha, jag ska erkänna att jag inte bara åt grönsaker, några chips slank ner också. Hur kan man hålla sig borta egentligen? 😛
  Berätta sen vad du tyckte!

 20. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  lol sugen på chips nu igen ska gå äta sånt grrr

 21. Zheng He
  Zheng He 21 februari 2011

  Alltså wahabismen skämmer ut muslimerna! Men dessa smuts är inte ens muslimer och har inget med islam att göra. Varför kan inte muslimska världen bannlysa dem??? alltså man borde göra lagar mot DEM!! Speciellt dem och andra radikala extremister som är ute och cyklar -.-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *