Press "Enter" to skip to content

Vem var Fatimahs Imam?

Enligt sunni som shiahadith, så lär Profeten s.a.w ha sagt, att den som dör utan att känna till sin tids Imam, dör Jahillias död, alltså tiden före Islam, alltså en person som inte känner sin Imam är som en ateist, i Allahs ögon.

Här kommer en snutt om ett möte mellan lärda i Saudiarabien, där detta kom upp.

2 Comments

 1. Kevin
  Kevin 14 februari 2011

  Enligt sunni som shiahadith, så lär Profeten s.a.w ha sagt, att den som dör utan att känna till sin tids Imam, dör Jahillias död, alltså tiden före Islam, alltså en person som inte känner sin Imam är som en ateist, i Allahs ögon.

  Det där får du förklara, för enligt mig så finns det ingen tid för islam, adam var den förste muslimen?

 2. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2011

  Japp Adam var den förste muslimen, men vi har ändå en tid där folk lever och levde som inte känner till religionen inte vill känna reiligionen..ex tiden före Muhammeds ankomst, folk var ju kuffar, de trodde inte på Allah längre, de hade många gudar, det är en sådan död man dör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *