Press "Enter" to skip to content

Al Mokhtar del 18+19

Jag har inte haft tid eller ork att blogga, men insåg att jag missat två avsnitt av Al Mokhtar, berättelsen om händelserna kring Imam Hussains död, a.s. Jag minns att jag inte brydde mig mycket om min älskade Hussain, men nu, när som hans namn är nämnt, när som hans familjs namn är nämnda, så får jag tårar i ögonen. Gråter jag över min Imam eller över mitt eget öde? Om jag kände till hans karavan till Kufa, om jag fick höra om den, hade jag varit som dem som var från Kufa och svek eller hade jag velat offra mig för honom? Tyvärr måste jag nog säga att jag hade varit som en av dem som var kvar i Kufa.

Hur kan man inte känna till Hussains öde och hur kan man känna till det utan att gråta över det? I dagarna ser jag hur man sviker Profeten och dennes älskade barnbarn, och vi har vissa element som med alla medel försöker dölja sanningen. Sanningen är att islam sveks, av shiiterna i Kufa och av ledarskapet i Damaskus. Alla bar de blod på sina händer för Hussains död. Salam we alef Salam 3ala Ahlul Bayt.

Del 18

Del 19 Tawabeen startar sitt uppror. Zubairs familj skapar fortfarande splittring.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *