Press "Enter" to skip to content

Israel – Den kulturella bojkotten

I många år har jag försökt bojkotta Israel och deras produkter så gott det går. Israels förespråkare har menat att det inte spelar Israel någon roll ifall några få bojkottar, men faktum är att det spelar roll. Mina pengar ska inte gå till sionistiska kulor. På senare år har det även startats en kulturell bojkott av Israel. Även judiska kändisar vägrar spela på ockuperad mark. Här talar en kändis om att han inte spelade i Apartheidens Sydafrika många år sedan, och att han på samma sätt vägrar spela i Apartheidens Israel.

19 Comments

 1. Rase
  Rase 09 februari 2011

  Bojkotta på du bara. Du kan ju börja med att sluta att använda din dator och din mobiltelefon som är fulla av israeliska uppfinningar och patent.

 2. Bahlool
  Bahlool 09 februari 2011

  Därför jag skrev så långt som möjligt..alltså ni sionister blir bara dummare för varje år…

 3. Tom
  Tom 10 februari 2011

  Jag har kollat lite på din blogg och håller inte med om så mycket.
  Angående ockupationen så vill jag säga att det var en dag då Israel var bakom 1967-års gränser. Detta säger jag eftersom det är välidgt populärt att anse att Israel omedelbart bör dra sig tillbaka till 1967-års gränser. Men som sagt: det fanns en dag då Israel var bakom dessa gränser. Men vad hände då? Höll freden? Nej. Israel attackerades av sina grannar 1967 och detta upprepade sig 1973.
  Så min poäng är att ett tillbakadragande till 1967-års gränser automatiskt inte behöver betyda att fred skulle skapas. Så varför då detta ensidiga tjat om ockupation och tillbakadragande till 1967-års gränser? Något annat behöver också ske. Men det snackar man inte om så mycket.

 4. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2011

  Tom jag råder dig att läsa icke israeliska källor, svenska, europeiska vilka du vill..då kommer du se att Israel startade 1967 års krig. 1973 attackerade araberna.

 5. Tom
  Tom 10 februari 2011

  Jasså. Du är tydligen en sådan som vill skriva om historien. Då är det helt onödigt att fortsätta denna diskussion. Jag tycker i alla fall att du gnäller på Israel väldigt mycket.

  Anser du att landet ska få finnas?
  Hur tycker du att konflikten ska lösas?

 6. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2011

  Tom, jag behöver inte skriva om historien..men du får äran för att vilja göra det..
  On June 1, Israel formed a National Unity Government by widening its cabinet, and on June 4 the decision was made to go to war. The next morning, Israel launched Operation Focus, a large-scale surprise air strike that was the opening of the Six-Day War.

  http://en.wikipedia.org/wiki/1967_war

  Israel har möjligheten att stoppa konflikten, att återgå till 1967 års gränser, de vägrar, då de bygger ut på ockuperad mark..,något hela världen är emot, även deras allierade i USA. Eftersom de inte vill göra det, kommer de att fortsätta konflikten tills de förlorar den 🙂

 7. Tom
  Tom 10 februari 2011

  Nå, man kan också uttrycka det så att vi tolkar saken olika. Det du nu gör är att du plockar ut några rader ur en lång text, men helt lämnar bort vad Israels grannar gjorde innan kriget bröt ut. Du tar inte alls fasta på att t.ex. Egypten mobilserade sin armé och de arabiska ledarna använde en mycket hotfull retorik. Det är ingen logik i att plocka ut valda delar så som du gör. Man måste se helheten.
  Alla kärnfrågor i konflikten är förhandlingsbara. Även ockupationen. Men för att det ska lyckas behövs det en part som är villig att förhandla. Netanjahu gick med på ett 10 månader långt byggstopp, men Abbas anlände till förhandlingsbordet då bara några veckor av byggstoppet kvarstod. Varför göra så om ett byggstopp en gång var ett villkor?
  Israel kan inte dra sig tillbaka till 1967 när som helst och hur som helst. Det kan inte ske under vilka omständigheter som helst. Därför är ditt ensidiga beskyllande av Israel helt obefogat.
  Dessutom verkar det som om att du förväntar dig att Israel ska förlora konflikten och så sätter du en smiley efter din kommentar. Smaklöst tycker jag. Förstår du att det handlar om krig och mänskligt lidande?

 8. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2011

  Vad de gjrode spelar ingen roll..vi talar om vem som startade kriget. Israel har hotat Iran, USA har satt embargo mot Iran, enligt din logik har Iran rätten att starta krig nu?
  Araberna föreslog 2002 redan, att man skulle återgå till 1967 gränser och då stifta fred med alla arabiska stater, men Israel menade, oh vi ska tänka på saken lol..du och jag vet att Israel inte vill ha fred..och vill man inteha fred, får man krig 😉
  Araberna har lidit i över 60 år, jag tror inte att någon sionist brytt sig om det under den tiden..snart är USA ingen stormakt..snart står Israel ensamt..snart är tiden inne då de får stå till svars för sina brott 🙂

 9. Kevin
  Kevin 10 februari 2011

  Det är judarna som infiltrerat amerika och europa och deras socialistiska anhnag som förkastar familjevärderingar, och uppmanar till moraliskt förfall, Allah Ar-Rahman , familjen fosterlandet det är den sanna vägen.Ner med israeliternas tyranneri mr tom.

 10. Tom
  Tom 10 februari 2011

  På vilka grunder baserar du ditt påstående att Israel inte skulle vilja ha fred?
  Några påminnelser till dig:
  Israel drog sig ur Sinai-halvön i utbyte mot fred
  Israel drog sig ur södra Libanon.
  Israel lämnade de palestinska byarna och städerna på Västbanken och där skapades det palestinska självstyret.
  Israel drog sig ur Gaza-remsan.
  Vad visar detta? Israel är villigt till eftergifter och fred. Så ditt påstående saknar verklighetsförankring helt och hållet.
  Palestinierna har lidit alldeles säkert och jag är av den åsikten att de förtjänar att ha det bättre. Men det är inte Israel som har förorsakat deras lidande. Problemet är att ingen tar ansvar för palestinierna så som det är nu. Och på det sättet är det den palestinska civilbefolkningen som får lida mest och som är den svagare parten.

 11. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2011

  Människorättsgrupper, stora poliltiker och attityden vi ser hos Israel. Om de vill ha fred, ska de dra sig tillbaka..öDe drog sig från Södra Libanon för att Hizbollah kickade dem i röven..gång på gång i 20 år..lol..
  Har du sett kartan över Västbanken? Jävla bantustater..
  Nej klart Israel inte bär ansvar för att ockupera, fängsla, mörda och fördriva 😉 wow..

 12. Tom
  Tom 10 februari 2011

  Som jag redan sagt: Israel kan inte dra sig tillbaka till 1967-års gränser under vilka omständigheter som helst. Det var en dag då Israel var bakom dessa gränser, men freden höll inte. Du påstår att det var Israel som startade kriget 1967, men du erkänner i alla fall att kriget 1973 startades av araberna. Varför då? Du har ju hela tiden sagt att det är Israel som inte vill ha fred…

  Ockupationen kan avslutas först när fred föreligger och när det finns en garanti för att freden kan hålla.

  Palestinierna på Västbanken fick zonerna A och B (du vet kanske att Västbanken är indelad i tre zoner: A, B och C). Meningen var att självstyret skulle utökas MOT att Arafat samlade in alla olagliga vapen, motarbetade terrorismen och slutade glorifiera terrorismen. Men så har det ju inte riktigt gått precis. Så säg inte att allting beror på Israel. Det är inget annat Israel hellre vill ha än fred.

  Så länge det finns terrorism på Västbanken så måste Israels ockupation fortsätta. Men detta kallar du ”fängsla, mörda och fördriva”. Israel fängslar terrorister – inte vanligt folk. Och i operationer där terrorism bekämpas så får människor tyvärr sätta livet till. Men det är ju också många som vill dö som martyrer, så situationen är ytterst komplicerad.

 13. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2011

  48 araberna startade
  56 judarna startade
  67 judarna
  73 araberna
  82 judarna

  sanningen ska sägas även om den är bitter…

  Vart i världen ska man gå med på fred, utan att först komma överens? VAd ärdet för jävla logik? Araberna är ockuperade, olagligen enligt all världens lagar, Israel har inga som helst rättigheter att kräva något. De ska återgå till 1967 års gränser, hade de velat ha fred, hade de inte byggt ut på Västbanken..men det är ett bra bevis för att de inte vill ha fred..

  Du kallar det terrorism, världne kallar det att man gör motstånd mot ockupationen..du menar väl inte att dessa människor bär vapen, och dör för skojs skull? Skulle du acceptera att jag komt ill Sverige och tog över 80% av landet? knappast..
  Så barn som är runt 10 och 11 år, är terrorister? Den logiken har Hasbara hjärntvättat många som dig med.
  Israel blri allt mer isolerat, och det vet de och du…snart är det helt kört 🙂

 14. Tom
  Tom 10 februari 2011

  Enligt din tolkning av krigen är det 3-2, enligt min tolkning är det 0-5.
  Glöm inte att kriget 82 föregicks av terror och att Israel bara försvarade sig mot detta. Så då var det araberna. Också de andra gångerna enligt min tolkning och många många andras. Och det handlar inte om Hasbara hjärntvätt. Det handlar om fakta.

  Vet du det var Jordanien som ockuperade Västbanken mellan 1948 och 1967. Olagligt. Enligt alla världens lagar. Judarna som bodde där fördrevs och dödades. Mot alla världens lagar. Men det slutar inte där. Det blev dessutom förbjudet för judar att bo där. (Också mot alla världens lagar.)

  Men judar har det bott på Västbanken sedan mycket långt tillbaka i tiden. Konstant. Den enda tiden då judar inte bott på Västbanken var just precis mellan 1948 och 1967 då det var förbjudet för dem att bo där. Och det finns inget som helst beslut som säger att det är förbjudet för judar att bo på Västbanken.

  Så hela situationen kan bara lösas genom förhandlingar.

  Du skriver ”Israel har inga som helst rättigheter att kräva något”. Det har de visst det. Det är frågan om försvarskrig. Dessa krig är de enda krigen där det är förlorarna som dikterar villkoren. Helt absurt.

  Och detta med ”motstånd mot ockupationen” håller inte. Under 90-talet fick araberna självstyre. Då borde ju motståndet helt ha avtagit, eller åtminstone minskat, om detta snack vore sanning. Men motståndet fortsatte och ökade t.o.m. Samma sak gäller året 2005 och Gaza. Israel lämnade Gaza, men efter det ökade raketbeskjutningarna. Då borde ju motståndet i form av raketbeskjutande helt ha avtagit, eller åtminstone minskat, om detta snack om motstånd vore sanning. Men eftersom raketbeskjutandet ökade så kan detta snack om ”motstånd mot ockupationen” omöjligen stämma.

 15. Bahlool
  Bahlool 10 februari 2011

  Finns ingen min elelr din tolkning, finns bara historiska källor och bevis. Terrorn som du tar upp 82, begicks av motståndsgrupper som var palestinska, om jag är terrorist och bombar danmark från svenskt territorium, startar danmark krig mot Sverige då? Så varför skulle Israel angripa Libanon om det är palesetinska grupper som begick terrorn? Snälla skärp dig? Du försvarar Israel, och försöker med alla medel skydda det även om de bär ansvaret för felen och krigen. Du har glömt hur ofta Israel bombat, angripit och mördat oskyldiga, urskiljingslöst..
  Jordanien ingick ett avtal 1948, de skulle få västbanken och därmed svika sina arabiska grannar, därför mördades deras kung. Säg mig, styr jordanien i västbanken nu? Nej..så varför ta upp nåt fall som inte spelar någon som helst roll nu? Hur är det med palestinier som vill bo på västbanken?= varför får judar bygga i Jerusalem men inte araberna?

  Finns inga förhandlingar utan att Israel återgår till 1967 gränser..vad är det du menar man ska förhandla om? Vad för land ska arabena få lol…
  Nope försvarskrig enbart enligt Israel och deras anhängare, fakta talar emot..hade det varit försvarskrig hade inte hela världen, däribland USA och väst, sagt att det är 1967 års gränser som gäller 😉

  Du kan inte starta krig och sen säga det är försvarskrig och därmed äger vi den här marken…
  Säg mig, hur mkt raketer skjuts nu mot Israel? Även efte rinvasionen i Gaza, så var inte Hamas den som sköt raketer..nåt som deras egna ledare erkände lol.,..men de lurade i såna stackare som dig, att de ville försvrara sig..därför dog över 1000 civila stackare..
  Hamas hade ingått ett ensidigt vapenstillestånd, som de tom höll..

 16. Bahlool
  Bahlool 11 februari 2011

  Jag tog i alla fall judiska röster..du tar bara pro Israel röster..;) propaganda kan ajg också hämta om jag vill 😛

 17. Tom
  Tom 11 februari 2011

  Om terrorister i Sverige bombar Danmark från svenskt territorium, så är det den svenska regeringens skyldighet och ansvar att göra något åt saken. Om inte den svenska regeringen gör något så har Danmark skyldighet och ansvar gentemot sin civilbefolkning att vidta åtgärder i form av försvar. Så enkelt är det.

  USA och väst säger inte att det är 1967-års gränser som gäller. Och det var inte Israel som tog initiativet till kriget. Det var arabländerna som mobiliserade sina arméer. Truppförflyttningar till Israels gräns och en hotfull retorik. Sen var det förstås Israel som inledde med attacken mot Egyptens flygvapen. Men att säga att det var Israel som startade kriget är bara naivt. Läs Wikipedia-artikeln på nytt.

  Det var frågan om ett försvarskrig. Och krig har konsekvenser. Och det är normalt krigets vinnare som dikterar villkoren för en fredsuppgörelse – eller som åtminstone har mest att säga i eventuella fredsförhandlingar.

  Israel kan inte dra sig tillbaka till 1967-års gränser under vilka omständigheter som helst. Så enkelt är det.

  Och det är tänkt att palestinierna på Västbanken ska få kontroll över mera mark MOT att de arresterar terrorister, samlar in olagliga vapen och slutar glorifiera terrorister. Och detta gäller även Hamas. Som är en terroristorganisation och inte en organisation inspirerad av Moder Theresa. Och här kommer listan pånytt över hur det palestinska ledarskapet brutit överenskommelser: http://www.imra.org.il/story.php3?id=1757

  Ockupationen kan avslutas endast genom förhandlingar som leder till ett fredsavtal. Det som måste förhandlas är bl.a. säkerhet, gränser och Jerusalem. Så ids inte förenkla saken så som du nu gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *