Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Egypten – Fem dagar av revolution

Al Jazeera är den enda källan till vettiga bilder från Egypten. Det är en av grunderna till varför kanalen är stoppad i många länder. Allt började med att Tunisiens modiga folk tog till gatorna, efter att ha lidit under Bin Alis förtryck. Jag var helt säker på att Bin  Ali skulle överleva och stanna kvar, men över en natt flydde han. Det ledde till att allt fler araber tog till gatan för att protestera mot sina respektive ledare, ledare som stoppar pengar i sina fickor medan deras folk svalt på gatorna. Ledare som betjänade och än idag betjänar USA och Israel.

Tack Hizbollah. Tack Tunisien. Tack Egypten. Tack till alla er som offrat och offrar era liv för att återge oss vår stolthet tillbaka. Om ni väljer islam eller inte spelar inte mig någon roll, så länge ni inte väljer USA och Israel. Det här är en film från al Jazeera som visar vad som hände under 5 dagar i Egypten, vad som ligger bakom och hur allt startade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *