Press "Enter" to skip to content

Zheng He

Inlägg jag skrev några år sedan om en stor man från Kina, som var muslim…Först kommer min första ursprungliga text.

2007-06-12

Många århundraden sedan..när världen låg i mörker…Fanns en tid då den sovande Draken inte Sov. Kina var en stormakt…Varje år skickade Kinesiska Kejsare iväg 7 flottor om året…och det var inga små båtar..utan stora Djonkar…Så stora att det inte går att förstå.
Kejsarens största och bästa Admiral var Zheng He .Han föddes 1371 och dog 1433.
Han föddes i en muslimsk Kinesisk familj. Hans föräldrar mördades av Kejsarens armé och de stympade honom så han blev eunuk.
Efterhand blev han härförare hos Kejsaren och den främste Admiralen. Han var givmild mot de svaga och föräldrarlösa. Han kom från en familj av muslimer som även hade besökt Mecka under vallfärden. En stor bedrift på den tiden.

Zheng He nådde Afrikas kust, stiftade fred i det redan då oroliga Cylon (Sri Lanka). Han nådde platser där man än idag vördar hans minne…Han hade respekt för alla religioner och tom skrev en lovsång till de olika religionernas Gudar för att visa respekt för andras tro…

På slutet av sitt liv förändrades Kinas attityd..och man valde att förbjuda resor till utlandet. Man tom glömde bort att göra de stora Djonkor som hade använts för resandet.

I fem hundra år har Kina sovit..och man glömde bort denne Muslim..vars öppna och nyfikna sinne ledde till att Kina besökta många andra världsdelar. Idag är det tyvärr så…att inskränkheten bland muslimerna lett till att de äter upp varandra som djur…vi behöver folk som Zheng He…muslimer som vill utforska inte förbjuda…söka inte stänga…

2 Comments

  1. Zheng He
    Zheng He 07 februari 2011

    Cooolt coolt! Jag har läst om honom, man gjorde alla barn man stor satsade på till en eunek bara för att dem inte skulle kunna ta över kesjar dömet för att stora admiraler hade stor makt med mkt arme under sig kunde de lätt ta över kina. men men tråkigt att cp kejsaren förstörde stora deras flottan…annasr skulle världshistorien sett annorlunda ut…smutsiga anglo-saxon skulle aldrig kunna ta över asien och vi skulle leva i lugn o ro

  2. Bahlool
    Bahlool 07 februari 2011

    hehehe din arier 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *