Press "Enter" to skip to content

Say Muhammed, Say Ali, Say Salawat al Nabi!!

Al Tijani var en tunisisk “adlig” sufi, som reste genom den arabiska världen och då bytte uppfattning om islam och muslimerna. När han kom till Egypten blev han “vanlig” sunni, när han kom till wahabiternas land, Saudiarabien, blev han wahabi, när han kom i kontakt med en shiamuslim, öppnade han sina ögon och släppte sina fördomar mot shiiterna, detta ledde till att han åkte till irakiernas land och där mötte stora shiitiska teologer och tänkare som Al Khoei och Muhammed Baqir al Sadr eller den magnifike Al Hakim.
I sitt möte fick han se många av sina fördomar besvaras med logik och fakta, det ledde till att han valde shiaislam som den gren i islam, som han följde och han skrev ett flertal böcker om ämnet. Mest intressant med denna youtube, tycker jag, är hur kärleken för Ahlul Bayt, Profeten Muhammed och Imam Ali, är så djupt rotad i folks hjärtan, sunnis som shias. Från barnsben, har denna sunni, hört talas om Imam Ali. Här belyser han sitt stöd för Ahlul Bayt, varför han blev shia och hur sunniter tänker om Imam Ali.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *