Press "Enter" to skip to content

Det nya högervridna Sverige

Siffrorna, som gäller år 2008, visar på ett trendbrott. Den absoluta barnfattigdomen har vänt uppåt, i dag lever 220 000 barn (11,5 procent) i familjer som har mycket låg inkomst eller behöver försörjningsstöd. Ökningen med 10 000 barn (0,7 procent) sammanfaller med den kraftiga nedgången i Sveriges ekonomi 2008.

I dag kom en rapport ut, som Rädda Barnen författat, som belyser det nya moderata Sverige, ett Sverige där de svaga och fattiga blir fattigare, medan de rika blir rikare. Högern tror med fullaste allvar att ifall man försvagar de redan fattiga och behövande, så kommer man tvinga dem att hitta jobb. Hur kan de hitta jobb i ett land där jobben inte finns?

De som är mest drabbade är de arbetslösa, de ensamstående och invandrarna men som några vänner sa, det här är inte svenskar mot invandrare, något som högerkrafterna försöker få det till. Dessa klasskillnader kommer bara öka ju längre vi tillåter dem. Snart är det vi i Sverige som kommer behöva stöd från andra länder.

Enligt Rädda Barnen så ökar klyftorna allt snabbare. Är det verkligen detta Sverige vi vill ha? Ett Sverige där alla tänker på sig själva först av allt? När ska folk förstå att det inte går att bara tänka på sig själva?

– Vi ser barn i skolan som måste äta jättemycket till lunch eftersom de inte får någon middag när de kommer hem. Barn som inte har råd att åka på utflykter som kostar en slant. Sverige är ett land som har resurser att komma till rätta med det här. Det är ett brott mot barnkonventionen att inte ge alla barn samma möjligheter att utvecklas.

viaFler barn i Sverige lever i fattigdom – DN.SE.

One Comment

  1. La Sirène
    La Sirène 01 februari 2011

    Det är också viktigt att de som anser sig vänster och är emot Sverigedemokraterna slutar tjata på om rasism. Och att man uppmärksammar fenomenet “white trash-fester”. När vita européer är fattiga så är det tydligen helt okej att driva med deras klädsmak, sätt att prata på, åsikter, affärerna de handlar i osv. Det samma hade inte varit okej om det gällt tex romer. Jag tycker det är upprörande att människor som svär sig fria från fördomar och tror att de är upplysta och har en fin människosyn hånar allt som de ser som underklass. Se bara på facebook, sidan “white trash-tjejer” eller alla event där folk bjuder in till maskerad där man ska klä ut sig till “white trash”. Jag tycker det viktigaste för att få ett bättre samhälle är att släppa polemiken! Sluta med demonstrationerna mot rasism som inte leder till nånting annat än att vissa får skrika ut sin självgodhet och förakt. Istället sträva efter att minska arbetslösheten, tvinga arbetsgivare att sluta diskriminera människor utan utbildning i dom fall då det ändå inte är nödvändigt för yrket. Öppna möjligheterna att snabbare läsa in gymnasiet och göra det möjligt att kombinera komvux och folkhögskola. Räkna in arbetserfarenhet och andra utbildningar ihop med ämnen för att snabbare få gymnasiekompetens istället för att tvinga alla att gå tre år för sakens skull om de redan har de kunskaper och erfarenheter som behövs (bara inte på pappret). Ett samhälle utan klassförakt. Då kan man få ett samhälle utan Sverigedemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *