Press "Enter" to skip to content

Tunisien – Islamismens återkomst

Tunisian leader returns from exile – Africa – Al Jazeera English.

Al Jazeera skriver om islamisternas återkomst till det rätt sekulära Tunisien, ett land som i många år nu, bekämpat islam, med alla medel. Under vissa tider för slöjan förbjuden i den offentliga miljön, skäggiga män portades eller hotades. Poliser som följde sina religiösa plikter, sparkades från sina jobb.

Nu har Al Nahdas i exil levande ledare, Rachid Ghannouchi, återvänt från sin exil. Tjugo år sedan var islamisterna det största hotet till Bin Alis styre, men han såg till att de förbjöds eller fängslades eller utvisades.

Eftersom Ghannouchi verkar vara en moderat muslim, så är han det bästa för både Tunisien och västvärlden. Han är en garant för att islamismen i Tunisien inte blir en islamism som de onda wahabitiska krafterna företräder. Jag hoppas att han och hans parti får tillfälle att visa vad sann sunniislam kan göra i ett land som varit utan tro i så många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *