Press "Enter" to skip to content

Låt den arabiska världen brinna..

Tiotusentals krävde Mubaraks avgång – DN.SE.

Några månader sedan skrev jag ett inlägg om min förhoppning att någon enstaka ledare i Mellanöstern skulle falla, min stora önskan är att Jordaniens,  Egyptens och Saudiarabiens ledare skulle falla, nu, verkar de, om de inte faller, i alla fall bli skakade av det som sker i sina respektive länder. Det började med Tunisien och nu är det som en dominoeffekt. Det gäller att utnyttja det nu eller aldrig.

Jag som shiamuslim stödjer alla former av revolutioner mot förtryckare, särskilt om dessa arbetar för stater som USA och Israel. Särskilt när dessa förtryckare våldfört sig på sina befolkningar och majoriteten av befolkningen är emot deras styre. Om ett land har en befolkning som är nöjd med att bli illa behandlade, då får de skylla sig själva.

Bort med galningen i Libiyen. Bort med Israels och USAs hejduk Mubarek i Egypten. Bort med det Saudiska kungadömet; där tiotusentals prinsar lever på bekostnad av de fattiga.

Bort med Jordaniens kung, vars förfader sålde Palestina till Israel. Låt araberna skapa sig en ny framtid, en framtid där de kanske inser att de borde gå samman och skapa ett “storarabien” eller ett land där man värdesätter sin historia och religion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *