Press "Enter" to skip to content

Egypten – Diktatorns son flyr landet

Tiotusentals krävde Mubaraks avgång – DN.SE.

För ovanlighetens skull har demonstrationerna i Egypten fortsatt. Egypten, med dess USA och Israel stödda diktator, Mubarek, brukar vanligtvis slå ner hårt på demonstrationerna och det i sin tur brukar leda till att enbart ett fåtal går ut på gatorna, i fruktan för den stora och våldsamma poliskåren.

Denna gång verkar polisen vara “lugnare”, om man kan säga det då två demonstranter redan mördats, och lugnet verkar bero på att man lärt sig av Tunisiens misstag. Där mördades 80 tal demonstranter, något som ledde till att fler gick ut på gatorna.

Det finns rykten om att diktatorns son, Gammal Mubarek, med fru och 93 väskor, lämnat landet och flugit till Storbritannien. Jag ber till Allah att han tar den gamle Mubareks liv, för då kommer Egypten äntligen att bli fritt. Så länge diktatorn är kvar och så länge han får stöd av USA, så finns faran att även denna revolt kommer stoppas, med blod och med kulor.

Grupperna på gatorna är allt från islamister till demokrater, som alla vill få bort diktatorn, som suttit i över 30 år vid makten. När Iran stoppade Twitter under den “gröna” revolutionen då blev det ett ramaskri i väst, nu får man läsa att Twitter stoppats i Egypten av staten, vart är alla demokrater i EU och USA nu som stödjer folket?

Vi svenskar har i åratal stött och hjälpt dessa diktaturer. Thailand, Tunisien och Egypten har alla varit våra favoritmål, vi har inte lagt märke till eller velat lägga märke till alla de stackare som levde under förtrycket. Jag själv har bojkottat dessa länder och önskar att jag äntligen får tillfälle att åka dit.

Länge leve Revolutionen!

4 Comments

 1. Roger
  Roger 26 januari 2011

  Hur ska man tolka ditt inlägg med att det “bara” har dött två demonstranter i det av USA- och Israel-stödda Egypten men 80 demonstranter i Tunisien? Vilka stöder den massakern då?

 2. Bahlool
  Bahlool 26 januari 2011

  Det är för att Egypten lärt sig att om de skjuter eller skadar fler, så kan det bli en snöbollseffekt där folk tar till gatan i lika stor omfattning som i Tunisien. Nu låter man folket få säga sitt och så länge de inte mördar många demonstranter så räknar de med att det inte blir en storm emot dem. Vi får hoppas på att även dessa 2 offer inte var förgäves.

 3. husse
  husse 27 januari 2011

  selam

  här sitter vi och är skit glada att äntligen arabarna använder sin hjärna. men samma araber som tyckte att shia är förredare som inte försvarade saddam.. vi blir glada för deras skull,men dom bespottar oss för att vi också ville bli fria från horun….. saddam.

  jag citerar en imam som sade….” de tyckte om saddam bara för att han dödade shia muslimer.”

 4. Bahlool
  Bahlool 27 januari 2011

  Wsalam wal ra7ma, så sant Husse. Ju fler Saddam dödade desto lugnare var det och bättre. Jag minns när terrorn bara drabbade irakierna, ingen i arabiska världen brydde sig..de skrattade gott..tills terrorn drabbade araberna själva..då blev det andra bullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *