Press "Enter" to skip to content

Du ser inte ut som en av mina skapelser

Inlägg från 2010. Irakier älskar sina skämt. Förr var det alltid skämt som hade sekteristiska eller rasistiska drag, araber skojade om de slöa kurderna, sunniterna om shiiterna och tvärtom. De som levde i utlandet vågade även skämta om Saddam under hans diktatoriska styre. Shiiter som sunniter drog gärna skämt om varandra och det inte med någon baktanke eller med hat, utan det var naturligt att skämta om varandra och skoja om varandra. Tyvärr har det förändrats nu efter senaste årens stora problem mellan grupperna, men här kommer lite skämt som belyser den natur som fanns hos irakierna:

Saddam’s second front man, Izzat Ibrahim (who incidentally is still at large) died. He immediately went to the gates of Hell, knowing his natural place to go to. He was told that his name was not in their books. Bewildered, he went to the gates of Heaven. There, he received a similar answer.

Finally, he was advised to ask God. He went there to ask and The Lord immediately said “You don’t look like I created you. Who did?”

——-

En jude som bodde i den övervägande shiitiska staden Kut i södra Irak övertalades av sina vänner att konvertera till islam. Han lovade att göra så nästa gång han åkte till Bagdad.

När han kom hem från sin resa, frågades han ut av sina vänner om han hade konverterat. Mannen berättade då: “Så fort jag åkte taxi i Bagdad, så berättade jag för taxichauffören om att jag ville konvertera, så han tog mig till en moské vid namn Abu Hanifa (en av de fyra sunnitiska lagskolornas grundare) jag talade med imamen i den moskén och allt gick bra och jag var klar efter 5 minuter.

Vännen blev irriterad och skrek ut: “Så du blev en sunni??? Fan ta dig! Du borde ha förblivit en jude!”

—–

Under Ashura brukar även de mindre religiösa shiiterna hålla sig borta från dåliga saker, däribland alkohol. Imam Hussain red med sitt följe från Saudiarabien till Irak och det tog en längre tid för dem att komma till Kerbala; här kommer ett skämt om oss shiiter 😛

En shiitisk kvinna går in i sitt vardagsrum och ser sin bror med en vän och de dricker alkohol. Man ser hennes uppskrämda blick men innan hon ens öppnar munnen säger hennes bror: “Lugna dig syrran, Imam Hussain har inte korsat gränsen än!” (så än kan vi festa och ha oss :P)


4 Comments

 1. baqer alasadi
  baqer alasadi 23 januari 2011

  eheeheheheh
  Irakier……

 2. jan
  jan 23 januari 2011

  hört alla tre för lääänge sen, oldies

 3. Bahlool
  Bahlool 23 januari 2011

  hahah klart det har jag publicerat länge sen kanske därför? 😉

 4. jan
  jan 23 januari 2011

  nej, inte DRF:O , jag har hört de inte läst det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *