Press "Enter" to skip to content

Lärare sparkas för att ha skällt ut elev

Teacher fired for imposing discipline wins employment tribunal – Telegraph.

Att disciplinen i Europas skolor är åt skogen vet nog alla vid det här laget, men det här är rätt absurt. En lärare höll en lektion där en 13-årig flicka plötsligt satte sig i en annan flickas knä och började imitera en sexakt. När hon läraren bad henne sluta, då gick hon till en bänk och lade sig på den och visade sin bakdel till läraren. Läraren gick fram, tog undan bordet och hon föll ner.

Den dagen började en mardröm som höll på i åratal. Gång på gång blev han anmäld för detta och gång på gång blev han rentvådd. Till slut bestämdes det dock ändå, pga detta fall, att han skulle sparkas. Efter drygt 2 år blev det dock klart att han inte gjort något fel.

Jag själv har bevittnat att läraren inte har något att säga till om. En elev som inte vill lyda eller lyssna, vad kan läraren eller föräldrarna göra åt det? Lagen och den liberala politiken i många länder ger barnen mera rätt än föräldrarna och lärarna.

One Comment

  1. MammaMarie
    MammaMarie 23 januari 2011

    Den respektlöshet som vuxna visar mot lärarämbetet gör att barn idag inte känner någon respekt, varken till lärarna eller till skolan. Följden blir att barnen idag är allmänt obildade. Många kan knappt räkna, skriva grammatiskt rent hör till ovanligheterna och om geografi, historia och samhälle har de knappt någon kunskap: Var ligger Afrika? ”Jag vet inte, men jag tror det ligger nånstans i Amerika?”

    Vi skrattar åt den amerikanska befolkningens ignorans och okunnighet, men vi är snart där vi också – liksom vi kopierar det mesta därifrån!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *