Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förstörelse av historiska byggnader för Allahs skull

PressTV – S Arabia accused of razing Islamic sites.

Wahabismen har en tendens att se allt som bidah eller shirk, förnyelse (korrupt sådan) av religionen eller avgudadyrkan, och gamla byggnader från tiden då Profeten Muhammed (s.a.w) spred sitt budskap i Arabien, är inget undantag.

I åratal har man förstört byggnader som hus där Profeten eller hans vänner levt i. När man på 1920-talet förstörde Jannat al Baqi, den stora kyrkogården där flera av Profetens anhängare och fruar var begravna, visade oss vart det lutade. Man hade även planer på att förstöra Profeten Muhammeds (s.a.w) grav, men muslimernas motstånd stoppade dessa galna planer.

Vad är baktanken med denna förstörelse? Wahabiterna hävdar att de är emot avgudadyrkan, som om vi människor skulle avguda människor eller gravar. Deras uppsåt är värre än så. Idag ser vi att man inte ens vill erkänna att Jesus (a.s) levde. Man menar att det inte är säkert att han någonsin funnits. Hade man haft byggnader eller andra ”bevis” för Jesus (a.s) existens så hade det varit svårare för dessa historieförfalskare att hävda att han inte funnits.

I fallet med Profeten (s.a.w) så vill man förstöra allt som påminner om honom, för att folk ska glömma sin kärlek för honom, de ska börja ifrågasätta sin tro och hans existens. Wahabiterna är emot att fira Profeten Muhammeds (s.a.w) födelse. De anser det vara förbjudet, shirk. De är emot att man hälsar ordentligt till Profetens (s.a.w) familj, allt för att försvaga människornas tro så de blir slavar under dumheterna som wahabismen sprider. Idag lurar de godtrogna sunniter att tro på deras påhitt, för att de slingrat sig in i den sunnitiska världen men det finns hopp, det finns krafter som står emot korruptionen som Wahabismen står för.

Att de förstör vårt historiearv är bara ett av många brott som wahabismen måste få stå till svars för.

13 kommentarer

 1. Kevin 23 januari 2011

  Är det inte lite morbidt att fira en födelsedag efter person i fråga har dött, om profeten hade levt idag hade han hånat era (dvs shiiters påhitt).
  Dyrkas endast Allah och upphöj ingen vid hans sida, det är bara i bekännelsen man inkluderar profeten :
  Det finns ingen gudom utom Allah och profeten muhamed är hans sändebud.
  Det är alltid roande att se och höra shiiters påstånde, ni försker att påstå ni är muslimer men ni är elddyrkande perser.

 2. AHLAM 23 januari 2011

  Allah yehdihon

 3. Amina 23 januari 2011

  kan du inte skriva lite om hur wahabismen kom till? har hört en del men det hade varit intressant att läsa om det. inshaAllah att Allah ska vägleda oss allihopa och få dem att öppna ögonen.

 4. Bahlool 23 januari 2011

  Kevin jag vet inte, jag har inte bett till någon eld..men du vet väl bäst?

 5. Bahlool 23 januari 2011

  Har velat göra det länge men det är så svårt att vara 100%ärlig. Å ena sidan har du fakta som talar om att de jobbade och än idag jobbar för väst. Det fanns en bok på arbiska vi hade hemma en tid (bara lånat) som skrevs av en person som senare sköts ihjäl under mystiska omständigheter i Libanon. Där fanns allt om dem, deras hemliga fester, alkohol, fasad, droger och kvinnor. Deras kontakter med västliga makter osv. Deras egen version är å andra sidan annorlunda..om hur de kom till, att de alltid funnits att de är enläriiga osv..ska i veckan fullborda ett inlägg om deras härkomst..roliga typer de där

 6. Olli Rein 01 juni 2011

  Roligt att se att ni också kallar era begravningsplatser för kyrkogårdar. Har ni kyrkor också inom Islam eller är det här bara ett försök att försvenska ordet begravningsplats. I så fall är det fel, men jag ser inget fel i att man ligger begravd på en muslimsk begravningsplats som kristen och på en svensk kyrkogård som muslim. Det är ju gravens symboler som talar om vilken religion man tillhört och platsen är ju helgad till Guds ära, vare sig begravningsplatsen är judisk, muslimsk eller kristen. Jag ser förresten inget fel i att även andra religioners döda och inte troende får dela begravningsplatsens frid på en kyrkogård.

 7. Bahlool 01 juni 2011

  Det är ett försök att förklara vad det handlar om utan att bli för långdragen och det finns kyrkor i mellanöstern också

 8. Olli Rein 01 juni 2011

  Jag tror nog de flesta svenskar vet vad en begravningsplats är också.

 9. Bahlool 01 juni 2011

  Spelar det så stor roll om jag kallar det för kyrkogård eller begravningsplats? 😉

 10. Olli Rein 01 juni 2011

  För att kunna ha en villatomt, måste du ha en villa. För att ha en kyrkogård, måste du ha en kyrka. Begravningsplats är ett bra och neutralt namn. Vi kallar inte våra forntida begravningsplatser för kyrkogårdar. Det är sånt som tillhör ett språks inre väsen, och du borde vara tacksam istället för att jag offrar tid att försöka lära dig för många svenskar självklara saker.

 11. Bahlool 01 juni 2011

  lol oh boy…

 12. Olli Rein 02 juni 2011

  Är det något som är lol här så är det du, som vill spara en massa byggnader för att pedofilen Muhammed har våldtagit någon där och pissat här. Det måste ju anses vara det mest idiotiska man kan ägna sig åt. Så fortsätt du med dina stolleprov.

 13. Bahlool 02 juni 2011

  där kom det…nu bekänner du färg din vita apa 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *