Press "Enter" to skip to content

Diktatorn i Tunisien lämnat landet!!

Army ’takes over’ Tunisia – Africa – Al Jazeera English.

Presstv

DN

DN1

SvD

Diktatorn I Tunisien verkar ha lämnat landet och armén har tagit över. Nu återstår det att se ifall folket får sin vilja igenom. Det här påminner mig i så mångt och mycket om Shahen av Iran, som lät slakta demonstranterna men istället för att minska ökade antalet som gick ut på gatorna.

Allah Akber Wallahi..Ingen tyrann ingen diktator ingen som förtrycker kommer undan sin rättvisa lön. La 7ayata le man thall, Ett liv under förtryck är inte värt att leva (Zaid bin Ali).

Hay Haat men al Thilla..Så låter den slogan vi skriker ut när vi tänker på Imam Hussains (a.s) revolution mot tyrannni. Får se ifall armén stödjer folket, sig själva eller ett fritt Tunisien.

Update 19:00:

Statsministern har tagit över makten för tillfället. Nu får vi se vilka som kommer slåss om resterna av makten. Hoppas folket sätter press på regeringen så de får en regering som verkligen bryr sig om dem!!

Och ännu inget fördömande från EU…jävla drägg!

18 Comments

 1. Jojo
  Jojo 14 januari 2011

  verkligen bra gjort av tunisierna! de stod upp för sin frihet..masakeen al irakin, de hade mördats kallblodigt om de gjort så mot saddam!

 2. Bahlool
  Bahlool 14 januari 2011

  Saddam är utan dess like..Saddam kan bara jämföras med män som Stalin och Hitler..Saddam hade ingenstans att ta vägen..men Tunisiens president är älskad av väst..deras knähund..när du ger en person en utväg, då kan han fly, men ger du honom ingen utväg så skapar han kaos..

 3. Jojo
  Jojo 14 januari 2011

  vår lilla saddam flydde och gömde sig en skit grop, det enda som tog emot han:)
  tro mig..MÅNGA irakier jag känner gillar saddam trots allt han gjort..så jävla sjukt äckligt! aja må de hamna på samma plats som deras älskade bonde saddomi:)
  p.s nej saddam kan inte jämföras med stalin elr hitler..för snällt att jämföra han med de svinen ..han är ngt värre..han ska representera muslim?

 4. Jojo
  Jojo 14 januari 2011

  representera islam

 5. Bahlool
  Bahlool 14 januari 2011

  jjag vet jag har hört om många som gillar honom..en av dem gillade honom på mirc tiden alltså på 1998-2001 tiden..och jag har sett honom ofta i hbg och jag kommer vid allt jag håller heligt slå till honom en dag..han minns inte mig men han snacckade så mkt skit om shia på mirc..han var sååå tuff..och Allah straffade honom genom att hans fru och dennes pappa lurade av honom en massa pengar..skabb..

 6. Jojo
  Jojo 14 januari 2011

  sjuk värld med blinda människor, vad ska man göra:/ stay out of trouble
  take care B

 7. Bahlool
  Bahlool 14 januari 2011

  jag är shia och en stor käftig jävel..jag dras tilll trouble 😉 la 7ayata le men thall!!

 8. bashar
  bashar 14 januari 2011

  Saddam dödade sina motståndare inte allt för sällan med amerikanska vapen ;). Hur som helst, han är död, regimen är borta och folk fortsätter att skylla bort sina misslyckade liv på Saddam. Varför går inte människor vidare med sina liv och ser på problemen vi står inför nu. Det är dessa problem vi kan göra något åt. Det som har passerat går inte att ändra på.

 9. Bahlool
  Bahlool 15 januari 2011

  Grunden för problemen ligger ju i Saddams styre..men samtidigt har du rätt.. folk borde gå vidare..tyvärr är det lättare att skylla ifrån sig, särskilt när man uppfostrat ett folk att bli hämmade och styrda på det sättet..

 10. Ali
  Ali 15 januari 2011

  Jag har följt detta hela dagen idag haha på nyheterna. Jag bara önskade dom kunde göra så i egypten

 11. Bahlool
  Bahlool 15 januari 2011

  wallahi håller med azizi

 12. Meme
  Meme 15 januari 2011

  Det går inte att jämföra Tunisiens president med Saddam någonstans. Måste anmärka att jag faktist tyckte att det var fint av han att avgå från styret, om man bortser från det han har gjort. Han gav dem regeringen och avgick han ville inte att mera blod skulle spilla i hans land. Saddam husseins 90-talets revulition 100 tusentals dödades och han dödade bara mer och mer kallblodigt. Kolla hur orättvis vår värld är, ca 68 dog i Tunisien o glbao el donie. Iraks revulition, hela världen sa till folket att gå emot regeringen och när de väl gjorde det gick de emot dem, och inget jävla arabland sa något emot tvärtom de njöt. Hela landet brann ner och saddam gav inte bort sin plats tvärtom han blev allt värre finns ingen i våran tid man kan gemföra med honom. Känns nästan bra när jag hör ett arabiskt land drabbas med tanken på hur de njöt när vi blev mördade och hela vårt land brann ner mosibe walla när regeringen och hela omvärlden är emot befolkningen tror ingen befolkning som fått stå ut med lika mycket som den Irakiska.
  Och till bashar, hört flera gånger av en tjej när jag förbarmar Saddam att han är död och att jag inte bör göra det. Men allt har en grund vi betalar fortfarande för hans handlingar vi lever som utlänningar, och har gjort det den största delen av vårt liv tack vare honom. Kolla hur vårt land ser ut hur många föräldrarlösa barn du finner när du åker dit hur många änkor det går på ca 6 000 000 (inte helt säker på siffran) ja3ni nästan lika stor som sveriges befolkning. Och kolla hur outvecklat vårt land är, under de 30 åren alla länder utvecklades med tekniska hårdvaror mm. gick vi ist tillbaka.
  Så kommer göra det bästa av situationen men till sista dagen av mitt liv skall jag förbarma honom och må alla som älskar honom hamna med honom,
  Som imam khomeini en gång sa man kan få allt men friheten måste man ta!

 13. Bahlool
  Bahlool 15 januari 2011

  Kharab Saddam om och om igen..

 14. bashar
  bashar 15 januari 2011

  Meme, förbanna Saddam så mycket du vill… Han är ändå död, hans regim är borta och hans anhängare har inget inflytande. Förrut förstod jag att folk ville utgöra en del av motståndet. Men nu? Motstånd mot något som inte finns? Bara ge utlopp för ilskan du har (den är förståss berättigad, inget jag kan snacka om)? Men vad får du av det? Det varken gagnar eller skadar någon, så egentligen onödigt.

 15. Bahlool
  Bahlool 15 januari 2011

  Bashar problemet är att som med Hitler och Stalin, så finns det element bland araberna (och irakierna) som stödjer Saddam, älskar saddam och vördar saddam. På samma sätt skedde med män som Yazid, Abu Sufiyan och Muawiya, de vördas idag som hjältar. Om man hade avskytt dem redan då, fortsatt tala om dem och deras brott så hade de inte fått den hjälte gloria de har idag.
  Jag möter dagligen människor som älskar och vördar Saddam..en idiot sa till mig han dog som muslim för han sa Ashhadu Inna La Ilaha Illa Allah..men så lätt är det inte. I Koranen förbannar Allah människor, de är ju redan döda nu, ändå förbannas de, att förbanna djävulen och onda människor borde vi fortsätta med så att vi inte glömmer dessa brottslingars brott.

 16. bashar
  bashar 15 januari 2011

  Jag upplever att många irakier här i Sverige inte har någon empati alls för irakierna som lever i Irak idag. Som att irakier inte lider IDAG minst lika mycket. Inget de talar om. Dom blundar för den närvarande situationen, MEN blir som hungriga vargar då det talas om Saddam. Det stör mig som in i helvete. Idioter som säger att det är bättre nu. Hur kan man säga så när man lever ett soft liv här i Sverige och inte riskerar att bli ihjälskjuten/uppsprängd som människorna där?

  Bahlool, det är inte riktat till dig. Du är en USA-motståndare, inget jag kan förneka. Men mina dåliga erfarenheter av irakier kanske gör att jag överreagerar när jag ser folk skriva här.

 17. Bahlool
  Bahlool 15 januari 2011

  Ingen fara bashar jag förstår dig. Alltså problemet är att ifall det är hemskt idag, så skulle du sett hur det var då. Vi talar om miljoner som dog, krig mot våra syskon i Iran, förföljelse, tortyr, mord. Enligt västerländska källor har mellan 100 000 och 1.4 miljoner irakier dött sedan USA kom in i bilden..det är ingenting i jämförelse med vad Saddam gjorde.
  Nu har du i alla fall friheten att resa, att uttrycka dig, att välja din framtid, det hade du inte förr.
  Kan berätta för dig att jag förlorade 3 morbröder till terrorister några år sedan..så hade Saddam funnits, hade de levt, kanske..men kanske hade fler dött. Nu utövar staten jättelite terror mot sin befolkning. En av de mördade morbröderna sa en tid innan sin död, att hade Saddam bara gett irakierna lite respekt, lite stöd, då hade de alla stoppat USA vid gränsen men Saddam valde att förfölja sitt folk och sen undrade han varför ingen älskade honom längre.
  Situationen i Irak blir bättre och bättre..Jag har inte varit i Irak sen 81 men även jag tänker på att åka dit snart inshallah.
  USA kommer alltid blanda sig i mellanösterns frågor, så länge två saker finns 1 Israel och 2 Oljan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *