Press "Enter" to skip to content

Aishas Heder

Jag måste klargöra några saker:

Det finns shiiter som hatar vissa Sahabas och Aisha, som pesten. De svär åt dem och kallar dem en massa saker. Detta är inte Ahlul Bayts lärdom. Jag och min familj och de shiiter jag känner avhåller sig från detta. Vidare har stora shiitiska lärda uttalat fatwas, religiösa dekret som förbjuder sådana svärord. Vi älskar inte dessa personer och för vår del spelar de ingen roll för vare sig vår tro eller våra liv. De spelar dock stor roll för våra sunnitiska syskons tro.

Min syn om Aisha och de tre första kaliferna är som sådan:

1. De begick brott, de ogillades av Ahlul Bayt, de bekämpade Ahlul Bayt i olika former.

2. De är inte ofelbara, så de begick brott och fel som jag gör dagligen, så som jag kommer stå till svars för mina synder, kommer de stå för sina synder.

3. Saqifa, då man tog makten istället för Ali. Fadak, då man tog Fatimas arv istället för att ge henne det. Attacken mot Fatimas hus. Fatimas vägran att hälsa på Abu Bakr eller tillåta honom och de andra kaliferna delta i  hennes begravning. Kamelslaget då Aisha attackerade Ali, pilar som sköts från Aishas anhängare mot Profetens barnbarn så han inte kunde begravas vid sin morfar Profeten (saw). Allt detta och mera talar emot dessa personer. Så jag hyser ingen kärlek för dem men vid Allah, jag hyser inget hat mot dem heller. Jag överlåter dem till sin Skapare.

Aisha anklagades av vissa sahaba för att vara otrogen. Detta ledde senare till att vissa shiitiska element, än idag, tagit det till sig. Hade Aisha varit otrogen (må Allah förbanna alla som anklagar henne för detta) så hade Allah inte tillåtit henne att ens komma i närheten av den heliga Profeten (saw). Än idag anklagas shiiterna för detta här kommer en film på 15 minuter som visar vad våra shiitiska lärda säger i frågan. Den är väl värd att titta på då den får bort alla dessa fördomar. Må Allah förbanna lögnaren och fitnaskaparen. Att diskutera islam och historia är en sak, att försöka få varandra dödade eller få varandra hatade är helt andra saker. Som Ayatollah Khomeini sade: Medan vi  bråkar om ifall vi ska be med händerna vid sidan eller vid brösten, så planerar fienden om hur de ska skära av oss våra händer. Vår fiende är rätt tydlig. De har lyckats med många av sina försök att få oss att bekämpa varandra.

De som uttalar sig i början är wahabiter..det visar vilken nivå de är på..Länge fram i filmen ser man att det var Ibn Taymiyya, wahabiternas stora läromästare som menade att Profeten saw, ifrågasatte Aishas heder, men vår lärde Tabtabai säger, Profeten (saw) är över sådant ifrågasättande. Alltså här är det shiiterna som kommer till Aishas och Profetens försvar.. Även al Albani, wahabiternas stora hadithkommentator, säger att Aisha begick synd när hon gick ut mot Imam Ali vid Kamelslaget. Så vi säger klart och tydligt, ifrågasätta är ok, att ifrågasätta hennes dygd eller heder är INTE OK!

3 Comments

 1. Rasul
  Rasul 14 januari 2011

  Masha’Allah mkt bra skrivet!:)

 2. Casey
  Casey 15 januari 2011

  Tack så mycket=)
  Ja jag vet har varit på en föreläsning i deras lokal det tog mig ca.5min för att lista ut att dom är wahabiter och jag väljer att inte riskera min tro, så för min del så finns inte den lokalen. Jag har ett ställe där jag brukar gå på föreläsning, men ville bara veta vilka andra det finns i malmö men tyvärr så är det svårt att hitta för det finns massor av wahabiter. Men hade varit väldigt tacksam ifall du tagit reda på någon lokal:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *