Press "Enter" to skip to content

Kvinnan på kamelen som mördade 10 000-tals

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6

Del 8

Muslim ibn Abdullah öppnade sin Koran inför fienden och sade:

”Jag ska läsa en passage från Allahs Bok så att ni känner till Hans påbud och förbud.”

Hans tal avbröts dock abrupt av pilarna från Aishas armé, som föll ner mot Koranen, medan han försökte skydda Koranen, dök en av Aishas män upp och attackerade Muslim bin Abdullah och slog ihjäl honom…

Muslims kropp fördes till Ali. Ali beklagade Muslims död, när man förde fram fler kroppar, som hade genomborrats av Aishas armés pilar. Ali försökte ta bort pilarna, när fler kroppar lades inför hans ögon. Fienden hade gjort det till en sport att beskjuta Alis armé, muslimer som inte ville slåss mot sina muslimska fränder.

Tabari skriver i sin bok Historia (volym 3, s. 522) att när Ali såg kropparna framför sina ögon, då sade han:

”Nu är det lagligt att slåss mot dem

In i det sista försökte Ali undvika blodspillan. In i det sista försökte han undvika att muslimer dödade muslimer, men han hade inga val längre. Så Ali lyfte upp sina händer mot skyn och sade:

”Oh Herre! Var mitt vittne att jag inte lämnat något kvar att göra för att bevara freden ibland muslimerna. Nu återfinns inget annat val för mig än att låta min armé försvara sig från dessa oprovocerade attacker. Vi är Dina ödmjuka slavar. Tilldela Din välbehag och Ditt förbarmande över oss. Ge oss seger över fienden men om det behagar Dig att ge segern till fienden, så ge den till dem och ge oss martyrdöden.”

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *