Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Korrupta araber – Korrupta västerlänningar

Det är ett märkligt fenomen man ser när runt 50 demonstrerande människor mördas på gatan, av sin polis, av sin stat, av sin president och att världen är tysta inför detta brott.

Västvärlden är så tysta inför mördandet i Tunisien att jag inte kan annat än äcklas av denna tystnad. Här har vi en vän till väst, presidenten av Tunisien, som bekämpat och försökt utrota islam ur folks medvetande, som nu låter sina hejdukar skjuta ihjäl människor vars enda brott var att de var fattiga, att de var hungriga att de ville ha jobb.

När Iran sköt på demonstranter, då dödades runt 20, och hela världen, däribland ett antal ”muslimer” jag känner, som tog illa vid sig. Nu hör jag inget om demonstrationer på svenska gator till stöd för dessa stackare i Tunisien, jag hör inga  upprop och inga protester från västerlänningar. Frankrike uppmanar till lugn..jaha? Vart är protesterna? Vart är embargo hot? Vart är de stora orden om demonstrationsrätt och mer demokrati i Tunisien?

Jag äcklas, och jag är inte ett dugg förvånad. Hade Iran varit vän till USA och EU och Israel, då hade ingen höjt på ögonbrynen när man sköt demonstranterna under den ”gröna vågen” – 2009. Nej, Irans brott var att de stod emot väst. Det tunisiska folkets brott är att de är medborgare i en stat som roffar åt sig medan de svälter.

Jag äcklas och allt jag kan göra är beklaga mig här. Imorgon är Tunisien glömt, men vad vi minns, är Neda och Sakineh i Iran, för det var ju vad våra politiker och våra medier hjärntvättat oss med. Fy fan alltså!

Växande ilska i Tunisien över dödade – DN.SE.

SvD

SvD2

Jämför man filmerna från Tunisien påminner de i mångt och mycket om det som hände i Iran, filmer som smugglas ut, demonstrationer och protester. I Tunisien har man även fängslat bloggare och slagit ner hårt på fredliga demonstranter. Fråga er vad skillnaden är. Varför Iran drabbades så hårt av västs ilska men inte Tunisien? De arabiska staterna är tysta, som vanligt, de stödjer detta våld mot befolkningen.

Polisen har även angripit begravningsföljen. Ingen respekt för de mördade. Sedan 55 år, då man blev självständig från Frankrike, så har man haft 2 presidenter. En underbar demokrati. Presidenten Zine al Abidin Bin Ali (namn efter fjärde Imamen) försöker med alla medel lugna ner folket, med mord eller löften om 300 000 nya jobb..

21 kommentarer

 1. FT 11 januari 2011

  Bra skrivet bahlool! Håller med dig 100 %

 2. Bahlool 11 januari 2011

  japp skrev nåt inlägg om det i början Ali, det visade sig att 3 konton på twitter plötsligt skapades, och de hade på bara 2-3 dagar tusentals vänner..och deras bas var i Jerusalem lol

 3. Ali 11 januari 2011

  Hahaha dom jobbar hårt 😛
  Problemet är att hur mycket du än försöker ändra en männsikas syn till verkligheten, han hamnar i media fällan igen. Man måste vara ganska smart idag för att kunna leva med verkligheten, de e se så bara

 4. Bahlool 11 januari 2011

  vet lol..idioter som inte ens vill engagera sig säger jag skriver tråkigt för det är bara religion och politik..men dumma jävlsar, JAG VILL JU ÖPPNA ERA ÖGON!!..suck 😉
  när öppnar du inshallah?

 5. Ali 11 januari 2011

  Hahaha så sant 😉

  Inshalla snart jag jobbar hela dagar nu med att fixa den, får se jag har planer på att dela den till både mat och livs

 6. Bahlool 11 januari 2011

  ahhh, jag hade en sån verksamhet..jourlivs/pizza..bra, för när det inte går bra i pizerian får du pengar från butiken och vice versa..sen lockar det mer folk..nån som vill ha en korv, vill ha cigg osv

 7. Kristian 11 januari 2011

  Länderna är inte jämförbara. Iran är ett mycket mer välutvecklat land som aldrig varit koloniserat. Det finns stora geostrategiska intressen i Iran. Tunisen är obetydligt internationellt. För övrigt är Iran ett icke-arabiskt land med en annan kultur.

 8. Bog 11 januari 2011

  Bra B, synd att det inte finns andra smarta irakier som du min vän 😀

 9. Bahlool 11 januari 2011

  Men det går att jämföra, för man måste vara konsekvent. Tunisien är på västs sida, Iran är inte, det är det enda jag ser som avhåller dem från att kritisera Tunisien.

 10. Bahlool 11 januari 2011

  only one can be the smartest 😉

 11. PJ 12 januari 2011

  Till Kristian…..

  Helt rätt, Tunisien har ingen talibankultur som Iran. Tunisiens geografiska läge och historia gör landet till en del av västvärlden. Kartago? Agustinus?

 12. Bahlool 12 januari 2011

  Så eftersom det tillhör väst, ska man tillåta mord där ? Logiskt…

 13. PJ 12 januari 2011

  nej, det logiska är väl att man låter pöbeln fortsätta bränna och plundra? ska man bjuda dom på kaffe eller ta i med hårdhandskarna?

 14. Bahlool 12 januari 2011

  Så i fallet med Tunisien ska man inte låta pöbeln bränna och plundra, men i fallet med Iran ska man?..märkligt vad vi är fulla av dubbelmoral idag..

 15. Kristian 13 januari 2011

  Tunisien tillhör definitivt inte västvärlden. Libanon kommer närmast av arabländerna men även där pratar vi om en misslyckad stat. Talibanerna och deras föregångare Mujahedin är snarare relaterade till Wahabismen och Pashtunsk nationalism. De är inte för Iran och det har väl inget att göra med kultur i Iran. Om något är Iran närmare västvärlden, med en befolkning som är etniskt, språkligt och kulturellt tillhörande till majoriteten en indo-europeisk folkstam. Turkiet har tagit Irans roll i regionen efter Shahens fall. Dock ser man en viss förändring i Turkiet de senaste åren.

  Det där med civilisationer går fram och tillbaka. Dagens Iran är ungefär 30 år gammalt. Arabvärlden, då menar jag folket på gatorna, är mycket mer dogmatisk.

  Tunisien är helt enkelt ointressant eftersom de ekonomiska och geostrategiska intressena är små för amerikansk neokonservatism.

 16. anneli 13 januari 2011

  Jag kan nog hålla med om skrivaren där att det verkar lite mer som Irak där men på något sätt har Tunisien ändå haft lite av samma diktator som i Irak men mer dolt så de ej kommit fram till omvärlden.
  Ben Ali o Tunisien är ju kallat ett demokratiskt land på ytan men tittar man närmare o lite mer igenomgående i Tunisien så är det ej direkt en demokrati.
  Presidenten i landet har ju haft för sig div. ändringar till sin fördel exvis grundlagen ändrade han att en president i Tn. får sitta livstid inte de 5 mandatperioder som tidigare rådde. SÅ nu kan han sitta till han storknar.
  Tittar man bara hur han kom till makten…genom en statskupp, satte den dåvarande presidenten i husarrest….BARA de säger ju sin sak…
  Sedan har folket varit så rädda för honom i en massa års tid de är ej tillåtet att tala illa om presidenten eller hans fam. då blir man fängslad turist som tunisier(som turist är man mer skyddad o andra regler gäller mot en turist än tun. ),har man ej ett foto eller tavla eller liknande hängandes i sin butik, shop eller liknande så kan man tas av polisen, hållas inne o även i vissa fall få fängelse….Det är så mycket jag kan skriva om denna president som ska kallas demokrat….då är min fundering är det de…?
  dock har det ej kommit ut i media då presidenten styr median, han har tillåtit vissa kanaler, viss internet, radio tv. program osv. i Tn. Vissa har han förbjudit.
  Och hör o häpna presidentens egen valda personal styr dessa medier,därav det ej kommit ut till omvärlden en del av de som hänt, händer i Tn.
  Nu ÄNTLIGEN börjar folket säga sitt vilket jag tycker e bra dock tråkigt att det ska behövas döda människor för att få kunna ha sin yttrandefrihet!
  Det egna folket har behandlas mindre bra i många års tid av all denna maktlysnta ”demokrati”o det är på tiden att allt kommer ut o visas i omvärlden!

 17. Bahlool 13 januari 2011

  bra analys Kristian, sen är Tunisien på ”rätt” sida i kampen mot terrorismen

 18. Bahlool 13 januari 2011

  Anneli jag tror att omvärlden inte bryr sig. För han är ju på västs sida. Hade han varit fiende, som Irans regering, då hade du sett stora demonstrationer..nu dör folk på gatorna och ingen bryr sig..små notiser här och där i tidningarna, thats it.
  HJans korrupta familj liknar Saddam i mångt och mycket, de snor, stjäl och folket lider..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *