Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hur kunde du vara aningslös?

”Jag var aningslös” – DN.SE.

SvD

Helena Benaouda möter pressen och där sätts hon åt ordentligt, man ifrågasätter varför hon inte visste mera om sin dotters man. Varför hon inte visste vart han fick pengar ifrån, varför hon inte kände till hans planer. Jag är ingen fan av Helena, hon kickade ut mig en gång från en mejlinglista för att jag var shiamuslim och lovade att jag skulle få komma tillbaka, när jag skrev mejl efter mejl visade hon förakt för mig som människa, genom att 1, inte svara och 2 inte hålla sitt löfte, men, och det är ett viktigt men, är det logiskt att tro att hon ”måste” känna till vart hennes dotter, eller dennes man ska befinna sig?

Ibland frågar jag mina svenska vänner om vad deras föräldrar jobbar med eller gör, och rätt ofta får jag höra, jag vet inte. Vi lever i ett samhälle där alla bryr sig om sina egna problem och sina egna liv, varför skulle Helena vara annorlunda? Ska vi verkligen gå efter henne och kräva av henne att hon ska ta reda på vart hennes dotters man befinner sig? Vart han får pengar ifrån? Vad han har för åsikter och planer?

Jag har rätt bra kontakt med mina föräldrar, men de fick inte reda på vart jag hade min restaurang förrän över 1 månad efter öppningen. Frågar du dem så kommer de säga vår son studerade i Växjö, de har ingen aning vilket program. Om vi, med sådant nära kontakt inte känner till allt, ska då Helena veta nåt om en ”främling”?

Nej, det är helt naturligt att hon inte vet eller visste allt om sin dotters man. Han är vuxen och ansvarig för sina egna handlingar och media borde fråga ut honom, inte Helena.

Å andra sidan tror jag att hon och andra ”kändisar” i Sverige, bär ansvaret för de tankar som dessa fanatiker har. När man gång på gång svartmålar shiamuslimerna eller sufis eller det västerländska samhället, då är de väl inte så konstigt att dessa tankar färgar de unga muslimerna så de begår illdåd? Samma människor som nu hävdar att de är oskyldiga eller som ursäktar sig och hävdar att dessa ungdomar inte har något med dem att göra, är de människor som i sina tal, och handlingar (som min uteslutning från mejlinglistan) bär stort ansvar för dessa ungdomars val i livet.

Demoniseringen av fienden har alltid lett till blodspillan, jag får se hur jag och shiiterna utmålas i dåliga ordalag av sunniter, jag själv visar mitt förakt för wahabiterna, västvärlden visar sitt förakt för muslimerna överlag osv. Allt det här leder till att man avtrubbas och glömmer bort respekten för medmänniskorna. Det är även detta som lett till att dessa kända muslimer i Sverige, såg till att skapa dessa terrorister, utan att veta om det. De såg till att dessa terrorister blev så fanatiska i sitt hat.

10 kommentarer

 1. A 10 januari 2011

  ”Ska vi verkligen gå efter henne och kräva av henne att hon ska ta reda på vart hennes dotters man befinner sig? Vart han får pengar ifrån? Vad han har för åsikter och planer?”

  De flesta mödrar har STENKOLL på sina ”svärsöner”, frågar allt som kan frågas,
  snäppet från korsförhör. Samma för fäder.

  Det mest sannolika är att benaouda visste, men att hon brukade lite al-taqiyya.

 2. Bahlool 10 januari 2011

  Det är skitsnack A, mödrar har inte ens stenkoll på sina barn, än mindre på sina vuxna svärsöner. Benaouda är sunni, de har inte Taqqiya. Var snäll studera islam lite mera ingående innan du hävdar ur dig en massa dumheter.

 3. Mikael 10 januari 2011

  Problemet är ju inte att hon inte har haft koll på sin svärson. Problemet är ju att hon tillbakavisat alla anklagelser emot honom som rasism.

 4. Bahlool 10 januari 2011

  Ja men han hade ju blivit anklagad och dömd innan han fick någon rättegång..då borde man anta att det är rasism

 5. Svar:
  Jo, jag håller absolut med om att olika ”muslimgrupper” tolkar koranen och haditherna på sitt eget sätt. Men det är just det som inte ska ske.. Det bästa är ju att man själv lär sig om olika sekter och skillnaderna mellan de, så det blir tydligt för en vad man ska göra och hur man ska leva..
  Haha jag har märkt att du hatar wahabismen utifrån dina inlägg, det kan ingen ha missat 😛 Men självklart vill jag veta mer om de och förstå de mer. Hade själv en låång diskussion med pappa häromdagen om wahabismen och andra sekter.. Brukar också se på klipp m.m. på YouTube för att förstå vad deras ”tankesätt” går ut på. Kan jag inget om de, så kan jag aldrig kritisera de eller liknande.

 6. Bahlool 10 januari 2011

  Nah alltså du ska lära dig om alla, det är så du kan välja rätt väg i livet. Skadar inte med sökande efter kunskap 😉

 7. MammaMarie 10 januari 2011

  Jag håller med dig, Bahlool. Jag har ju 2 svärsöner, som jag träffar under några timmar då och då. Om de höll på med terrorplaner – HUR skulle jag kunna veta det? Även om vi skulle ses varje dag, och de verkligen ville göra en massa fuffens, så nog skulle de väl kunna dölja det för en svärmor?! Man kan nog hålla ihop sig de stunder man träffas.

  Det är ju likadant med ens egna barn, kollegor, vänner – ja till och med ens föräldrar: om man har som mål att man verkligen vill dölja något, för att inte bli stoppad av någon, så nog tror jag att man kan lyckas med det.

 8. Bahlool 10 januari 2011

  Exactly och särskilt när man blir äldre, då brukar man vara upptagen med sina egna problem..

 9. patrick 11 januari 2011

  finns ett engelsk ordspråk som man kanske skulle ta sig en funderare över här i dessa sammanhang
  fool me once shame on you
  fool me twice shame on me

  här har svärsonen ”lurat” henne 3 ggr
  vilka slutsatser kan man dra av detta???

  för övrigt så är inte hat mot islam rasism , islam är inte en ras , muslimer finns bland indonesier phillipiner pakistanier indier perser turker araber (svarta i usa av skum anledning iom att förslavningen av dom gjordes av muslimska araber,kan iof vara okunskap i historia) ryssar kineser,delar av balkans befolkningen listan kan göras lång men att anklaga atiislamister för rasister är så sjukt fel man någonsin kan komma

 10. Bahlool 11 januari 2011

  nja patrick, eftersom svärsonen inte dömts, så har han inte lurat henne alls. Att det inte är rasism är bara en myt, man vet att rasism inte är inne, så man har bytt ut det mot att vara islamofob eller hatfylld mot muslimer. Å ena sidan säger man att islam är en ideologi å andra sidan att det inte är en ras..men faktum är att ens hat för islam grundar sgi i att det är en religion från mellanöstern man ogillar och som spridit sig runt världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.