Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Judarnas 4 frågor till Ali

”Jag är kunskapens stad, och Ali är dess port.” Så sade Profeten Muhammed i en känd hadith. Ingen var så kunnig som Ali efter Profeten Muhammed. Gång på gång bevisade han det. Den andre Kalifen Umar, sade utan Ali, så hade jag varit förintad. Under just Umars styre, kom några judar till moskéen och sade att de har fyra frågor att ställa, och om de fick rätt svar, så skulle de konvertera till islam.

Ali var den kunnigaste bland alla anhängare till Profeten Muhammed, så han fick svara på frågor som hade ställts till Kalifen Umar först, men när han insåg att han inte kunde svara på dem tog han dessa judar med sig till Ali. Frågorna var:

1. Vad är låsen och nycklarna till paradiset?

2. Vem var budbäraren som inte var mänsklig och inte heller Djinn och som varnade sitt folk?.

3. Vilka är de fem varelserna som skapades utan hjälp av äggstockar?

4. Vad/vilka är den förste, två, tre, fyra,fem, sex, sju, åtta, nio,tio, elva och tolv?

Imam Ali svarade:

1. Låsen till paradiset är tron på fler än en gud och nycklarna är bokstäverna i orden det ingen gud än Allah och Muhammed är hans profet.

2. Budbäraren som varnade sitt folk var myran, som när Profet Salomons armé gick förbi deras hem, sade till sitt folk: “Gå in i era hus, så att soldaterna inte trampar på er”. Så Allah uppenbarade i den heliga Koranen: “Fram tills de kom till myrornas dal, sade en myra “Oh ni myror, gå in i era hem, så att Salomon och hans män inte krossar er medan de inte vet om det.” (Sura an Naml vers 18)

3. De fem varelserna som inte är skapade med hjälp av äggstockar är:

Adam, Eva, Moses stav som förvandlades till en orm, Profet Salehs kamel och Profet Abrahams får (som skickades ner av Allah för att Abraham skulle slippa offra sin son Ismael)

4.

En är Allah, som inte har någon partner.

Två är Adam och Eva.

Tre är substanserna (växter, djur och ickelevande materia)

Fyra är de himelska böckerna : Moses Torah, Jesus Bibel, Davids Zubur och Profeten Muhammeds Koran.

Fem är de dagliga bönen.

Sex är dagarna det tog att skapa himlarna och jorden såsom beskriven i Koranen: “Och sannerligen har Vi skapat himlarna och jorden, och vad som finns emellan dem två, i sex perioder och ingen trötthet drabbade Oss”. (Sura Qaf, vers 38)

Sju är de sju himlarna, såsom beskriven i Koranens vers:” Och Vi har skapat ovanför er de sju starka”. (Sura An  Naba vers 2)

Åtta är de änglar som bär himlarna, såsom beskriven i Koranens vers: “Och änglarna ska vara på sidan av det och ovanför dem skall de bära dagens tron som är Er Herres, åtta av dem.” (Sura al Haaqqah vers 17)

Nio är de nio tecknen som Moses fick sig uppenbarat, såsom beskriven av Allah:” Och sannerligen gav Vi Moses sju klara tecken (mirakel); så fråga Israels barn om dem när han kom till dem, Farao sade till honom:” Sannerligen finner jag dig Moses förhäxad”. (Sura Bani Israel vers 101)

Tio är de tio dagarna, med andra ord de dagar som Allah lovade Moses att han skulle vara på berget var trettio, och senare lade han till tio dagar såsom beskriven i Koranen: “Och Vi avtalade med Moses för trettio nätter och fullbordade det med tio till.” Därmed fulländades hans fyrtio dagar och innan Moses gick upp till berget sade han till sin bror Aaron att han ska ta hans plats, var rättskaffens och följ inte de som skapar problem. (Sura al Aaraf vers 142)

Elva är Josefs bröder, Jakobs söner, såsom Koranen säger: “ När Josef sade till sin far, Oh Far, sannerligen såg jag (i en dröm) elva stjärnor och månen och solen, jag såg dem alla knäböjda inför mig” (Sura Josef, vers 4)

Tolv är de tolv källor som manifesterades av Moses stav såsom Allah säger: “ Och (minns) när Moses sökte vatten för sitt folk så sa han, Vi slår stenen med din stav, och därifrån sprutade det ut tolv källor; varje stam kände till platsen för vart de skulle dricka (tolv judiska stammar); “ Ät och drick från Allahs välsignelse och begå inga onda gärningar på jorden” (Sura al Baqaraah vers 60).

När judarna hörde Alis ord, så sade de: “Vi svär att det inte finns någon gud förutom Allah och att Muhammed är hans profet och att Ali är Muhammeds ställföreträdare och efterträdare till Muhammed såsom Aaron var Moses ställföreträdare.

12 kommentarer

 1. Elin 09 januari 2011

  sv; tredje alternativet: PFFT, neveer. du hade rätt på första 😉

 2. Fatimah 09 januari 2011

  Det går inte att se kommentarerna på min blogg så:
  1. Från och med imorgon ska jag bära burka, så ingen kommer se mina beautiiiful ögonbryn, dock hinner jag plocka dem nu men det kräver koncentration och jag är typ halvdöd av trötthet.
  2. Jag är inte snål, och ja du kommer se mitt burkaface i restaurangen i veckan.
  3. Jag kommer bli den nya Lady Gaga med min alldeles egna låt ”Burkaface”.

 3. Bahlool 09 januari 2011

  muahahahahaha burkface, jag svär jag tror jag har aldrig köpt en cd, men din cd ska jag fan köpa!!!!

 4. Fatimah 09 januari 2011

  Du MÅSTE köpa cd:n, och du får absolut inte ladda ner den, det blir ju inte särskilt bra för min framtida ekonomi om alla laddar ner min stora hit b-b-b-burkaface b-b-burkaface :O

 5. Bahlool 09 januari 2011

  hahahah alltså du har sagt att du kan spela men jag har inte fått höra nåt än, har du inte laddat upp nåt på youtube??

 6. Fatimah 09 januari 2011

  Nä, alltså jag döljer mina talanger, annars får jag värsta svansen av skrikande fans och paparazzi efter mig, så nej, jag föredrar att spela utan någon som ser på helt enkelt!

 7. Bahlool 09 januari 2011

  wow..liar!! du har ju foto där du sitter med instrument och sjunger inför klassen eller så..LIARRRRR..sen ett jävla självförtorende..när du kommer till restaurangen är tu tystare än en mus!

 8. Fatimah 09 januari 2011

  Ja för att då ÄTER jag, och man pratar inte med mat i munnen!!!!!!
  ألم تتعلّم آداب الطاولة ؟؟؟
  hahaha jag älskar att skriva på arabiska ^^

 9. Bahlool 09 januari 2011

  loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool oh allah hoppas du verkligen kommer förbi i veckan…jag ska verkligen få dig att sitta och vara lugn ;:)

 10. Fatimah 09 januari 2011

  moahahahhahha bara för det ska jag käka på subway varenda dag den här veckan, eller varför inte resten av terminen?

 11. Bahlool 09 januari 2011

  som sagt snålis..hoppas du blir matförgiftad!!!

 12. Bahlool 09 januari 2011

  Hur ska jag stödja Hizbollah om du inte käkar hos mig din sionist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *