Press "Enter" to skip to content

2 Comments

 1. Salam. Nej absolut inte, jag respekterar dig och dina åsikter så länge du gör detsamma haha 😛 Nu vet jag inte om jag skulle svara här eller på min blogg.. ehm jag får väl göra det här då :$

  Jag är själv iranier, men däremot gillar jag INTE att sprida myter. Jag är realistisk. Jag ser fördelar och nackdelar med tiden efter islamiska revolutionen. Men tyvärr så är det mest nackdelar.
  Stöd för studier? Ja, visst har de kanske byggt fler universitet eller liknande, men det blir svårare och svårare för unga att utbilda sig. Jag har själv släkt som bor i Iran. Jag hör hur deras verklighet ser ut. Många iranier som flyttat utomlands överdriver såå himla mycket och ska alltid klaga på Iran. Men det gör inte jag. Jag är som sagt realistiskt. Mina släktingar får kämpa ihjäl sig för att komma någonstans. (jag syftar på de unga) Och främst ekonomiskt faktiskt, för det blir bara dyrare för de att studera på universitetsnivå.. Och det bästa är att min släkt är inte som de iranier du känner. De skulle aldrig vilja flytta utomlands för att vara ”fria” som i Väst. De skulle vilja flytta utomlands för att ha friheten över sina pengar. För att flytta till någonstans där det finns mer rättvisa. Där de har mer chans att bli det de vill bli. För ve du avd? Som jag sa tidigare så är det riktigt illa i Iran, under ytan. Man KAN ligga runt med vem man vill, man KAN knarka hur mycket som helst. Dessa möjligheter FINNS för de som bor i Iran och det värsta är att det blir bara enklare och enklare. Ja, stor del av iranier flyttar hit för ”friheten” men inte alla och verkligen inte ”de felsta” heller. De vill bara vara fria i sin åsikt. Fria som människor. Tydligen så får man inte ens ha en egen åsikt i Iran. Har man det så får man leva ett svårt liv…
  Jag håller med den delen du säger att Usa strävar efter att så många stater som möjligt ska lyda de. Och visserligen kan man fortsätta skylla på Väst… Men tyvärr så kysser redan Iran deras röv, i smyg. Som jag skrev innan så samarbetar de med USA hur mycket de vill och lyder de till en stor del. Fast som sagt i smyg, för precis som du själv sa så skulle inte många människor i Iran vilja agera som USAs hund. MEN, detta är ju hyckleri mot sitt eget land!
  Jag säger återigen att Shah ville i princip göra Iran till ett ”västerländskt” land. Och jag tycker det är också hyckleri. Så tro inte att jag menar att jag tycker allt Shahen gjorde var rätt 
  Ja, Iran har ett problem och alla stater har mer eller mindre problem och jag ser det positiva som Iran lyckats med.. Men när man pratar om det negativa som finns i iran, så skulle de inte vara så pass mycket om Shahen fanns kvar. Och om det IDAG finns riktiga muslimer som kämpar för den rätta islam, och iranier som älskar sitt land så skulle iran ändå inte blivit som väst, även om Shahen fanns kvar. Därför skulle inte Islam ”utrotas” från Iran…
  Ja dagens ungdomar i Iran var små eller inte ens födda under Shahens tid, de (inklusive jag) fick inte uppleva det som våra föräldrar upplevde. Men mina föräldrar fanns då. Mina föräldrar fick uppleva tryck från Shahen. Speciellt för att de var just Shiamuslimer. Så jag förskönar inte den tiden före revolutionen. Däremot så vill jag säga att det sättet som regeringen behandlar folket i Iran är fel. Varför? Jo för att de får en, enligt mig som är troende muslim, vacker religion som islam att verka som en religion som förtrycker. Är det bra? Är det verkligen bra för Irans framtid? De som idag kämpar för islam på RÄTT sätt i Iran kommer bli färre och färre med tiden tror jag. Dessa ayatollor gör FEL, regeringen gör FEL. Ungdomar vill bara göra motsatsen till vad de blir tillsagda, bara för att visa att de har en röst. Och när de väl ibland får lite mer ”frihet” så vet de inte vad de ska göra med den friheten och allt går i överstyr.. Då kommer regeringen in igen och för reglerna ännu hårdare… Jag tycker detta är fel. De flesta iranier som flyttat utomlands tycker att Islam är en dålig religion osv bara för alla dessa himla kontroller som regeringen hade över de. Det är fel att förstöra namnet för en sån fin religion tycker jag.

  ” Klart det finns element i den iranska staten som roffar åt sig..men faktum är att det även finns element bland dem som ger allt för islam och den islamiska staten. Tror du gör ett msistag som många iranier begår, de lyssnar på en massa rykten, och det är stort haram. De samarabetar med USA i business ja, inte i att sälja ut sitt land. Du glömmer att Iran exporterar ja, men man har subventioner och stöd till fattiga och studenter, man har skulder, man har utveckling av teknik. Så dessa pengar investeras just där..Eftersom ekonomin är så bojkottat, så har det lett till att folk inte får jobb.”
  Jag lyssnar inte på rykten.. Jag har själv bott i Iran, mina föräldrar har växt upp där. Mina släktingar bor kvar där. Så jag lyssnar absolut inte på skitrykten. Jag hör själv hur vissa pratar om Iran.. Faktum är att jag inte har så många vänner som är iranier, för vi är så olika. Så du borde absolut inte säga att jag gör fel, eller att jag lyssnar på rykten, för det jag definitivt inte 😛 Jag VET att Iran utvecklats under de senaste åren, och detta kan vara en fördel med islamiska revolutionen.
  Subventionen och stöd till fattiga studenter? Vart har du fått reda på denna information? Så vitt jag vet så har de fattiga studenterna fått det bara svårare och svårare.. Nu vet jag inte riktigt vad det kan bero på, men däremot har klyftorna ökat i Iran sedan revolutionen. Du nämnde i början att Irans ekonomi förbättrats. Jo absolut, men hur har det gynnat befolkningen? De fattiga blivit bara fattigare och de rika rikare. Jag kallar inte detta för bra utveckling…
  Och jag brukar föredra att prata om verkligheten, inte massa statisktik och fakta, för dessa går alltid att manipulera. Åtminstone statistiken…

 2. Bahlool
  Bahlool 06 januari 2011

  Wsalam wal ra7ma
  Känns som om vår diskussion blir längre och längre 😉

  Salam. Nej absolut inte, jag respekterar dig och dina åsikter så länge du gör detsamma haha Nu vet jag inte om jag skulle svara här eller på min blogg.. ehm jag får väl göra det här då :$
  Jag är själv iranier, men däremot gillar jag INTE att sprida myter. Jag är realistisk. Jag ser fördelar och nackdelar med tiden efter islamiska revolutionen. Men tyvärr så är det mest nackdelar.

  Det kan stämma men då jag umgås med så många iranier, så märker jag att de hakar upp sig på gnäll, på negativa saker och höjer upp shahen som om han var det västa som hänt iranierna. Har en försvenskad äldre herre som är född i Iran och han sa, det finns inget gnälligare än iranier när det gäller politik. Han är inte vän av regeringen nu, men ändå belyser han även deras positiva aspekter.

  Stöd för studier? Ja, visst har de kanske byggt fler universitet eller liknande, men det blir svårare och svårare för unga att utbilda sig. Jag har själv släkt som bor i Iran. Jag hör hur deras verklighet ser ut. Många iranier som flyttat utomlands överdriver såå himla mycket och ska alltid klaga på Iran. Men det gör inte jag. Jag är som sagt realistiskt. Mina släktingar får kämpa ihjäl sig för att komma någonstans. (jag syftar på de unga) Och främst ekonomiskt faktiskt, för det blir bara dyrare för de att studera på universitetsnivå.. Och det bästa är att min släkt är inte som de iranier du känner. De skulle aldrig vilja flytta utomlands för att vara ”fria” som i Väst. De skulle vilja flytta utomlands för att ha friheten över sina pengar. För att flytta till någonstans där det finns mer rättvisa. Där de har mer chans att bli det de vill bli. För ve du avd? Som jag sa tidigare så är det riktigt illa i Iran, under ytan. Man KAN ligga runt med vem man vill, man KAN knarka hur mycket som helst.

  Japp knark och omoral finns, men jag tror det är mest ett storstadssymptom. Jag tror att ifall väst tog bort blockaden, så skulle du se att det skulle bli stor skillnad, men när det blir tryck mot regeringen, blir det tryck mot befolkningen.
  Många av ayatollahs i Qom och Mashhad är emot regeringens politik. Så även det religiösa etablissemanget är splittrat.

  Dessa möjligheter FINNS för de som bor i Iran och det värsta är att det blir bara enklare och enklare. Ja, stor del av iranier flyttar hit för ”friheten” men inte alla och verkligen inte ”de felsta” heller. De vill bara vara fria i sin åsikt. Fria som människor. Tydligen så får man inte ens ha en egen åsikt i Iran. Har man det så får man leva ett svårt liv…
  Jag håller med den delen du säger att Usa strävar efter att så många stater som möjligt ska lyda de. Och visserligen kan man fortsätta skylla på Väst… Men tyvärr så kysser redan Iran deras röv, i smyg. Som jag skrev innan så samarbetar de med USA hur mycket de vill och lyder de till en stor del. Fast som sagt i smyg, för precis som du själv sa så skulle inte många människor i Iran vilja agera som USAs hund. MEN, detta är ju hyckleri mot sitt eget land!
  Jag säger återigen att Shah ville i princip göra Iran till ett ”västerländskt” land. Och jag tycker det är också hyckleri. Så tro inte att jag menar att jag tycker allt Shahen gjorde var rätt 

  Ja, Iran har ett problem och alla stater har mer eller mindre problem och jag ser det positiva som Iran lyckats med.. Men när man pratar om det negativa som finns i iran, så skulle de inte vara så pass mycket om Shahen fanns kvar. Och om det IDAG finns riktiga muslimer som kämpar för den rätta islam, och iranier som älskar sitt land så skulle iran ändå inte blivit som väst, även om Shahen fanns kvar. Därför skulle inte Islam ”utrotas” från Iran…

  Där har du fel. Den politik som drevs, såg till att slöjan försvann, där sex inte bara gjordes under ytan utan ovanför också..fattigdom ökade osv. Hade Shahen funnits så hade han varit lik Yazid, och enbart blod kunde få bort den diktaturen.

  Ja dagens ungdomar i Iran var små eller inte ens födda under Shahens tid, de (inklusive jag) fick inte uppleva det som våra föräldrar upplevde. Men mina föräldrar fanns då. Mina föräldrar fick uppleva tryck från Shahen. Speciellt för att de var just Shiamuslimer. Så jag förskönar inte den tiden före revolutionen. Däremot så vill jag säga att det sättet som regeringen behandlar folket i Iran är fel. Varför? Jo för att de får en, enligt mig som är troende muslim, vacker religion som islam att verka som en religion som förtrycker. Är det bra? Är det verkligen bra för Irans framtid? De som idag kämpar för islam på RÄTT sätt i Iran kommer bli färre och färre med tiden tror jag. Dessa ayatollor gör FEL, regeringen gör FEL. Ungdomar vill bara göra motsatsen till vad de blir tillsagda, bara för att visa att de har en röst. Och när de väl ibland får lite mer ”frihet” så vet de inte vad de ska göra med den friheten och allt går i överstyr.. Då kommer regeringen in igen och för reglerna ännu hårdare… Jag tycker detta är fel. De flesta iranier som flyttat utomlands tycker att Islam är en dålig religion osv bara för alla dessa himla kontroller som regeringen hade över de. Det är fel att förstöra namnet för en sån fin religion tycker jag.

  Nja. De flesta jag känner och jag kan säga jag känner rätt många här i Sverige, är emot islam och emot regeringen. De föredrar Shahen eller Mujahedin Khalq eller kommunisterna.
  Ja, politiken i Iran kan vara så som du beskriver, men när jag ser filmer från Irans demonstrationer när jag talar med iranier i iran som är religiösa, så får jag en helt annan bild.
  Iranier är inte så förtryckta som du får det att låta. Du glömmer att Iran är inte storstäder som Teheran. Iran är större än så och så länge de fattiga får hjälp av staten, så kommer Iran att gå vidare på den väg de gör nu.

  Jag har en opiononsundersökning från 2009 där visas det klart att iranierna stöder sin regering.

  Jag lyssnar inte på rykten.. Jag har själv bott i Iran, mina föräldrar har växt upp där. Mina släktingar bor kvar där. Så jag lyssnar absolut inte på skitrykten. Jag hör själv hur vissa pratar om Iran.. Faktum är att jag inte har så många vänner som är iranier, för vi är så olika. Så du borde absolut inte säga att jag gör fel, eller att jag lyssnar på rykten, för det jag definitivt inte Jag VET att Iran utvecklats under de senaste åren, och detta kan vara en fördel med islamiska revolutionen

  Men även om du bott där, så vet du ju inte om en viss ayatollah stulit eller ärvt pengar om han jobbar med USA eller inte. så det blir automatiskt att du lyssnar på rykten. Islam kräver bevis. Har du bevis för din tes om iraniernas samarbete med USA så tittar jag gärna på dem 😉

  Du lyssnar på rykten som sprids av slätkingar, som de i sin tur hört dem av andra osv..du glömmer att mellanöstern är sådan, det är den kultur vi kommer ifrån. Jag själv hör rykten var och varannan dag..men när jag sedan försöker verifiera dem på nätet, då hittar jag nåt heeeelt annat.

  Subventionen och stöd till fattiga studenter? Vart har du fått reda på denna information? Så vitt jag vet så har de fattiga studenterna fått det bara svårare och svårare.. Nu vet jag inte riktigt vad det kan bero på, men däremot har klyftorna ökat i Iran sedan revolutionen. Du nämnde i början att Irans ekonomi förbättrats. Jo absolut, men hur har det gynnat befolkningen? De fattiga blivit bara fattigare och de rika rikare. Jag kallar inte detta för bra utveckling…
  Och jag brukar föredra att prata om verkligheten, inte massa statisktik och fakta, för dessa går alltid att manipulera. Åtminstone statistiken…

  Du kan fråga dig vem det är som stödjer Jundullah. Vem det är som mördar vetenskapsmän. Du kan fråga dig vem det är som tjänar på att man spionerar på Iran?

  http://www.bahlool.se/2010/01/03/jag-spottar-pa-islam-jag-spottar-pa-muhammed-jag-spottar-spottar-spottar/
  En film som visar det stöd som Irans regering har
  http://www.bahlool.se/2010/01/01/miljoner-och-aterigen-miljoner/

  Lyssna på Imam Khomeinis ord om vilka krafterna är..en profetia som besannades ,)
  http://www.bahlool.se/2009/12/27/era-javla-hur-fan-kan-ni-stodja-oppositionen/
  Olika filmer som visar stödet för Irans regering
  http://www.bahlool.se/2009/12/20/den-grona-revolutionen-i-iran-bildbevis/

  Opinionsundersökning från Iran
  http://www.bahlool.se/2009/09/24/opinionsundersokning-i-iran-om-valet-och-usa/

  Verkligheten är den som går att manipulear..rykten, folk som vet saker som inte är sanna osv..statistik och fakta är det som kan manipuleras till ens egna intressen, men det går inte att ljuga om dem. Om 10 miljoner stödjer Ahamdinajad, då är det 10 miljoner som stödjer honom, då kan min motståndare hävda att 60 miljoner inte stöjder, så manipuleras denna statistik.

  Hur samarbetar Iran med USA? PÅ vilket sätt? har du belägg för det förutom vad folk säger och sprider? Jag menar fakta i form av filmer eller källor som är oberoende? Jag följer många nyhetsmedier och har aldrig hört det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *