Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnan på kamelen som mördade 10 000-tals

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6

Vår historia är mörk. Vi har olika skeenden och händelser som förblindat oss och fått oss att tro det bästa om människor och händelser som öppnade Pandoras ask, som fick oss att förändras och som fick vår tro att förändras. Förr var det omöjligt att mörda en muslim, helt förbjudet. I och med Kamelslaget eller slaget vid Basra, så förändrades det…Här kommer 7:de delen.

Del 7

Zubair insåg hur fel han hade och drev tillbaka sin häst mot sina män, i hans ansikte kunde man se den kamp som försiggick i hans inre. När han tillfrågades av Aisha och resten vad som hade hänt, berättade han att Ali hade påmint honom om vad Profeten (saw) hade förutspått och att han insåg att han var fel ute. Hans son skrek då ut att Zubair var feg och inte vågade slåss mot Ali, och att det inte hade något som helst med profetian att göra.

Zubair sade att valet var mellan att förlora sitt ansikte framför araberna eller att för alltid bli förbannad av Allah. Så han lämnade slagfältet och armén med uppsåtet att återvända till Medina. När han hade rest några kilometer, såg han att han hade en förföljare, denne förföljare var Amr bin Jermoz, en man från Basra. Zubair blev misstänksam men fortsatte sin färd tills han kom till en liten by. Där steg han av för att tvätta av sig, för att be och för att vila sig. Men här skulle den store Zubair nå sin vägs slut.

Medan han bad sin bön, kom Amr bin Jermooz fram och slog ihjäl honom. En av islams största krigare, dog, för vad? Han hade allt, folks kärlek, Alis vänskap och pengar, stora rikedomar. Allt riskerades och allt förlorades. Nu var det bara Talha och Aisha kvar, och de ville inte ge upp. Ali, än en gång inte benägen att strida, försökte än en gång stifta fred. Han skickade en ung man vid namn Muslim bin Abdullah, känd för sin tro, denne Muslim gick iväg med sin Koran för att uppmana fienden att överlåta problemet till Allah och att stifta fred för att inte spilla heligt muslimskt blod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *