Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kapa av till armbågen?

”If the ignorant kept silent, people would not differ”. (Ihqaaq al-Haq)
”It suffices to know a man’s dishonesty when he is chosen as a trustee of the dishonest ones”.  (A’yaan al-Shia’h)

För att förstå islams storhet, behöver man Ahlul Bayt:

En tjuv skulle dömas och togs till Kalifen al Mutasim, en av de Abbassidiska regenterna. Mutasim frågade de lärda om vilket straff han skulle utdöma.

”Koranen säger att jag borde kapa av handen på denna tjuv. Ni borde tala om för mig vilken del av handen som ska kapas av.” En lärd sa, Koranen säger att du ska kapa av handen och det finns i versen om wudhoo (abulution) där det står att man ska tvätta sina händer till armbågarna. Så från armbågen nedåt anses vara del av handen, så skär av vid armbågen.

Efter en längre diskussion, frågade Mutasim samma fråga till Imam Muhammad ibn Ali al Taqi (a.s) som även han fanns i hovet. Först vägrade Imamen ge ett svar, han sa de andra har redan svarat.

Men Mutasim krävde ett svar så Imamen svarade:

”Du skall enbart kapa av fingrarna på en tjuv, för Koranen säger: ”Sannerligen platserna för bön är till för Allah (72:18), som handlar om de delar av kroppen som placeras på marken när man är bjöd i bön. Eftersom tjuven också är muslim som utför bön, behöver han sina handflator vid bönen. Så ni måste behålla dem och enbart skära av fingrarna.

10 kommentarer

 1. Ali 02 januari 2011

  http://www.youtube.com/watch?v=51Po7ZKZ-1o

  Jag blev så arg när jag såg detta. Jag visste om att detta hände i turkiet men walla när jag såg detta jag bara bad till gud att dessa människor aldrig känner sig trygga i sina liv så som dom behandlar andra

 2. Ali 02 januari 2011

  Kolla vad wahabiterna gör haha och dom snackar om oss shia, fy fan vad äckliga dom är. En man står i en lokal bland andra kvinnor, han håller i en mikrofon och läser koran och säger jin jin magi magi och kvinnorna slår sig och skriker. Sen kommer det in flera män haha jag har aldrig sett nått liknande innan. Problemet är att det är smygfilmat undra vad vi missar mer från dom här wahabiterna. Kolla när han står bredvid en kvinna och läser koran, titta hur han står med ena benen på soffan så som om han e nån gangsta hahaha.. Det har visats på tv och programledaren är helt chockad han frågar sig själv om det verkligen är islam

  http://www.youtube.com/watch?v=4HaS9gfJ0yU

 3. Bahlool 02 januari 2011

  Det var så innan de har ändrat det här nu..därför turkiska miltiären försökt störta regeringen gång på gång

 4. Bahlool 02 januari 2011

  Crazy people..satte ut den på facebook

 5. zulqarnain 02 januari 2011

  Jag anser snarare att det är inte själva handen som utförde stölden, det är anledningen som man ska kapa. tex korruption som man ska kapa eller svält eller girighet
  Här har man beskrivit denna sura bra
  http://www.submission.org/satan/theft.html

 6. Bahlool 02 januari 2011

  Submission är koranister, inte shiiter. Vidare är det vad shiaislam anser, att man ska se varför brottslingen bröt mot lagen, var han hungrig? ville han bli rik? Enligt Makaram Shirazi måste man fullfölja 36 olika punkter, innan man kan kapa av handen på en brottsling.

 7. zulqarnain 02 januari 2011

  Jag gick inte in i djupet om vad de var för något, jag ansåg helt enkelt att sidan formulerade det hela på ett vettigt och logisk sätt.
  Det är det fina med Islam att man inte stämplar en person som syndare endast för en fel handling. Det är därför man säger att under imam Ali’s kalifat fanns det nästan inga fängelse hålor eftersom han var rättfärdig och var mer ute efter syndens orsak än att straffa syndaren.
  Han sa till Malik ”om du ser någon synda på kvällen var försiktig med att stämpla honom som syndare på morgonen eftersom han kan ha fått guds förlåtelse samma kväll och att han kan ha ångrat sig under natten”
  Shahid Hemat (Irans martyr) sa att om jag ser någon gå fel väg sörjer jag mer för mig själv än att anklaga honom, jag sörjer att jag inte kunde hjälpa han.
  Förresten kan jag få se dessa 36 punkter
  det är intressant

 8. Bahlool 02 januari 2011

  Det är nåt gammalt jag läste om på mirc tiden ska se om jag hittar det Zul och jag håller med dig till100

 9. zulqarnain 02 januari 2011

  Kan någon översätta denna wahabi videon för mig, är de verkligen wahabi
  alltså jag förstår mig inget på dessa, det finns video på youtube där kvinnorna dansar med hijab, men jag vet inte om det är wahabier eftersom jag inte kan arabiska, jag förstår inte hur de kan dansa när någon säger Allah ….
  är dessa någon sorts sekt inom wahabier?

 10. Bahlool 02 januari 2011

  Alltså reportern säger de är wahabis osv..de talar om jinn och magi och reportern ifrågasätter hur det här kan vara Profetens sunnah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.