Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det blåser nya vindar i Sverige

Att det blåser nya vindar i Sverige, det vet vi om. Sverige, där nationalismen inte har någon plats, har plötsligt börjat drömma om gamla goda tider, om tider då svensken var vit, blond och ärlig i allt…

Några dagar sedan befann jag mig på mitt lokala bankkontor. En arab kom in och skulle ta ut ett större belopp, banker brukar säga att man får hämta ut max 15000 kronor om man inte säger till, denne herre vägrade finna sig i detta så han blev aggressiv. Plötsligt står ett 10 tal svenskar upp (och även jag var irriterad på hans beteende) och började skälla ut honom och skrika åt honom, man sade saker som, packa dina väskor och åk hem. Du hör inte hemma här, försvinn härifrån.

Några veckor tidigare, i samma bankkontor, så var det en äldre herre som ville sätta in pengar. Bankerna tycker inte om att ta emot pengar längre, så de sa det går inte här. Mannen höll på i över 45 minuter och dividerade med dem, om att han varit en gammal kund, varför kalla sig bank om man ska ta betalt för att sätta in pengar för att ta ut pengar osv.

Ingen protesterade, ingen brydde sig.

Vad är skillnaden? Å ena sidan en invandrare som beter sig som en idiot och blir kallad en massa saker, han ombeds att åka ”hem”. Jag själv har åsikter och värderingar som både skiljer mig från vanliga medelsvenssons och från mina trosfränder. Å ena sidan vill wahabiterna tysta mig eller mörda mig och å andra sidan finns det shiiter som tycker jag är för ”liberal”. Å anda sidan har vi våra kära SD-anhängare, som menar att de representerar yttrandefrihet och demokrati. De menar att de skyddar demokratin när de inskränkar min demokrati när de inte tillåter mig att yttra mig hur jag vill eller om vad jag vill. Jag får inte ha de åsikter jag har, eller jag får inte yttra mig om dem. Jag får gång på gång höra att jag borde åka ”hem”, att jag inte hör hemma här. Så mina åsikter är inte välkomna, då får jag väl packa mitt pick och pack..ja sannerligen en otroligt stark demokrati.

Det blåser nya vindar i Sverige, vindar som förändrat detta som jag kallar mitt hemland. Vem bär ansvaret för det här? Vem bär skulden för det här? Ingen aning, men att drömma om gamla goda tider och tro att det kommer bli så där igen, det funkar inte. Ett land där alla måste tycka likadant, ett land där folk nu öppet visar sitt förakt för invandrare, är ett land som håller på att gå åt fel håll..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *