Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura – Muawiya

Islamisk historia, är fantastisk, den är så fylld av svek, förräderi, lögner, att man inte kan göra annat än skratta. När jag berättar om den, så vill folk inte tro mig, men här kommer ännu en historia, den om Muawiya son till Abi Sufiyan, må  Allah förbanna dem båda. Hatet som Muawiya och hans släkt kände för Ahlul Bayt, grundar sig i att de förr styrde Mecka och därmed även en stor del av Arabiens handel och vallfärd. När Muhammed (s.a.w) kom med Islam, då försvann deras makt, de förlorade släktingar i kampen mot Islam och till slut lovade Muawiyas mor, Hind, att hon skulle ta hämnd på Muhammed (s.a.w), Ali (a.s) och Hamza.

Muawiya

50 år efter att Profeten Muhammed (s.a.w), 20 år efter Imam Alis (a.s) martyrdöd, 10 år efter Imam Hassans (a.s) förgiftning, dog Muawiya ibn Abi Sufiyan, må Allah förbanna dem båda.

Året var 60 efter hijra. I över 42 år hade han varit guvernör och Kalif över Damaskus och den muslimska världen, en lång tid under vilken han byggde upp en stor maktbas. Det var på grund av Muawiya som Ommayyiderna kom till makten, en makt de innehade från 41 efter Hijra till år 132

När Imam Hassan (a.s) hade slutit avtal med Muawiya, kom de överens om att Muawiya skulle lämna shiiterna i fred, men mordet på män som Hujr bin Adi Kindi, en person som även omnämndes uttryckligen i avtalet, visade att Muawiya, inte hade några som helst skrupler.

För att belysa vilken makt och hur Muawiya fungerade. En irakier som var på besök i Damaskus, efter slaget vid Siffin (där Ali a.s och Muawiya hade slagits) fick se sig beskylld för att ha vunnit en syriers kamel. Syriern hade 50 vittnen med sig inför Muawiya, som sade att hon kamelen var hans. Muawiya bestämde att hon-kamelen var syrierns, eftersom det fanns 50 vittnen på detta. Irakiern sa, må Allah belöna dig, det är en hanne inte en hona, men Muawiya svarade, jag har redan bestämt att det är en hona och att du ska överlämna henne.

När människorna försvann, gick Muawiya till irakiern och gav honom mer pengar än vad kamelen var värd. Sedan sa han, gå till Ali (a.s) och berätta för honom att jag har 100 000 man som ska slåss mot honom och inte bryr sig om en kamel är en hane eller en hona. Med betydelsen att han kan köpa sig en armé, att han kan få dem att säga vad han vill när han vill.

Berättelsen återfinns i Ali bin Hussein Masudis bok, Murujuz Zahab.

Sådan var hans makt. Historikern Masudi, fortsätter säga om Muawiya, att han hade ett sådant grepp över massorna, att han på väg till Siffin, kallade folk till fredagsbönen på en onsdag och han bad framför dem, men ingen frågade honom eller ifrågasatte varför man bad fredagsbönen på en onsdag.

Är inte det här skrattretande? Det var sådana här typer Ahlul Bayt fick slåss emot, människor som var köpta, vars religion baserades på vad deras härskare sade. Idag ser vi resultatet av dessa människors tro, i form av sprängningar och mord på oskyldiga.

I boken An Nasayah al Kafiya li Mun Yatwalla Muawiya, berättar Masudi vidare:

Ammar bin Yasir dödades i slaget vid Siffin. Ammar var en känd vän till Profeten Muhammed (s.a.w) och Imam Ali (a.s). Han var en gammal man och dog för att han stod på Alis (a.s) sida. Ammars föräldrar var de första martyrerna i Islam.

Enligt sunniternas Sahih Bukhari och Muslim, så berättas om en profetia Profeten Muhammed (s.a.w) berättade för folket när han såg Ammar i arbete, när denne var en av de mest uppoffrande när det gällde att bygga den första moskéen.

”Ack! Ammar! En grupp utanför Islam kommer döda honom medan han kallar dem till paradiset och de kommer kalla honom till helvetet.”

Det blev senare klart att den gruppen som kallade honom till helvetet, var Muawiyas soldater, som dödade denne store Martyr. Muawiya, slug som alltid, sade då till massorna som kände till profetian.

Vi dödade inte Ammar, han dödades av den (Imam Ali a.s) som tog honom till slagfältet.

När Imam Ali hörde talas om detta sa han.

”Så om det här är sant, då var det alltså Profeten Muhammeds fel att Hamza (farbror till Profeten s.a.w och Ali a.s) dödades, för det var Profeten (s.a.w) som tog honom med sig till slagfältet där han dödades?”

Eftersom Muawiya var säker på att hans köpta hantlangare skulle tro och lyda honom, sade han:

”Det är sant att vi dödade Ammar, men ordet Baghiya, som användes av den heliga Profeten (s.a.w) betyder inte orättvis eller förtryckare. Tvärtom, det betyder en person som söker eller kräver, och det är vi, som reste oss upp för att kräva hämnd för mordet på Kalif Othman. Så den heliga Profetens (s.a.w) hadith, betyder att Ammar kommer dödas av de som reste sig upp för att ta hämnd för Othmans död, och det finns inget fel med det.”

Så även här ser vi vilka lekar Ahlul Bayts fiender kör med, vilka slogans, vilka tricks. På samma sätt har man i århundraden hävdat att händelserna vid Ghadir Khum, inte betydde vad de verkligen betydde, eller att man både älskar Ali och Muawiya. Vilken okunnighet, vilken dubbelmoral och vilken avskyvärd tankeverksamhet.

Detta argument som Muawiya framförde, var så löjligt, att det redan besvarades av Profetens (s.a.w) profetia, för Han sade:

”Ammar kommer bli dödad av de, som kallar honom till helvetet och som han själv kallar till paradiset.”

Eftersom Muawiya hade blivit så mäktig och dominant, så ingen logik kunde hjälpa mot hans anhängares fanatism. Sunnitiska lärda har skrivit stora verk om denna period, en period där Muawiya förgiftade Sahabas, startade lögner, krig och förvanskade så många hadith, att vi än idag ser dem läsas och spridas. Han instiftade att man i över 60 år, svor åt Imam Ali (a.s.) vid bönen. De som protesterade, mördades.

4 kommentarer

 1. En magdansös dagbok 10 december 2010

  Har två fb Selina Sevil och Bellydancer Selina Sevil (fråga inte haha).
  =) Skriver hennes namn på den privata, du vet nog vem det är.

 2. En magdansös dagbok 10 december 2010

  Ang webben. Kan du rekomendera någon webshopssida?
  Funderar på att bara köra på paypal och bg inbet/postförskott.
  Tror också att kombinera de två verksamheterna på internet kan gynna varandra (bygger upp mitt imperium haha).
  Ska kolla upp den där forumsidan. Har märkt många sidor har likadana forum så jag anade att det skulle finnas färdigt.
  Tack för din input!

 3. Musa 11 december 2010

  Mkt bra skrivet!

 4. Bahlool 11 december 2010

  tack habibi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *