Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

True love

Vi glömmer så lätt..vi förstår inte och glömmer de läxor vi lär oss i livet..

Det var en hektisk morgon, runt 8:30 på morgonen när en äldre herre i 80 års åldern anlände för att få bort stygnen runt sin tumme. Han sa han hade bråttom för han hade ett viktigt möte klockan 9:00.

Jag tog hans puls och bad honom sätta sig, vetandes att det skulle ta minst en timme innan någon tog hand om honom. Jag såg hur ha hela tiden tittade på klockan, och jag bestämde mig, då jag inte var upptagen med en annan patient, att jag skulle ta hand om hans sår. På första anblick hade det läkt bra, så jag talade med en av läkarna och fick både medel och bandage för att ta hand om hans sår. Medan jag tog hand om hans sår, frågade jag honom om han hade ett annat möte med en läkare denna morgon och det var därför han hade bråttom?

Den äldre herren sa nej, han hade dock bråttom till ett ålderdomshem för att äta frukost med sin fru. Jag undrade om hennes hälsa, han berättade då för mig att hon hade varit där en tid och hon var offer för Alzheimers sjukdom. Medan vi talade, frågade jag honom ifall hon skulle bli upprörd om han kom lite sent? Han svarade att hon inte minns vem han var, att hon inte känt igen honom på 5 år nu.

Jag förvånades av hans svar och frågade honom, och du går ändå dit varje morgon; även då hon inte känner igen dig och inte vet vem du är?

Han log medan han klappade min hand och sade:

”Hon känner inte igen mig, men jag känner henne.”

Jag var tvungen att hålla inne mina tårar, medan han lämnade mig, jag fick gåshud över hela armen och tänkte för mig själv, det här är den slags kärlek jag vill ha i mitt liv. Sann kärlek, är vare sig fysisk, eller romantisk. Sann kärlek är ett accepterande av allt som är, som varit, kommer skall och aldrig kommer bli.

De lyckligaste människorna behöver inte nödvändigtvis ha det bästa av allt, de bara gör det bästa av vad de har.

Livet handlar inte om hur du överlever stormen, men hur du dansar i regnet…

couple-love-old-true-Favim.com-262286

 

 

2 kommentarer

  1. Z. 10 januari 2014

    Gud vilken underbar berättelse! Må Gud belöna dig. Vilken tur att jag hittade dina berättelser här i bloggen, nu behöver jag inte logga in på fb 24/7 för att se om du lagt upp några berättelser där.
    Var hittar du dessa berättelser förresten?

  2. Bahlool 17 januari 2014

    Hey du
    Jo alltså jag har de här från olika forum, böcker, och mail. Översätter dem och sätter ut dem på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.