Press "Enter" to skip to content

Så mycket skitsnack..Så lite handling

FN och USA kritiserar bosättarplaner – DN.se.

Än en gång spelar västvärlden ett spel för gallerierna. Än en gång försöker man hävda att man vill ha fred, att man protesterar mot Israels brott mot de mänskliga rättigheterna. Än en gång försöker FN och västvärlden dupera omvärlden genom att ”protestera”. Skärpning!

När Saddam Hussain ville ha tillbaka Kuwait, som var irakiskt hundra år sedan, då blev resultatet att västvärlden och FN, anföll Irak. Varför ska Israel tillåtas ta mark som de säger sig de ägde 2000 år sedan? Vart är krigsförklaringen nu?

När Iran anklagas för att vilja skaffa sig kärnvapen, då blir det bojkott och embargon. När Israel inte bara försöker, inte bara anklagas för att försöka, utan verkligen skaffat sig kärnvapen (med hjälp av västvärdlen) då talas det inte om bojkott och inte heller om något embargo.

När länder anfaller sina grannländer, är västmakterna snabba i att protestera och varna, de är snabba i att hota och anfalla, men när Israel anföll ett försvarslöst Gaza, och mördade 1400 stackare i denna ”krig”, då hördes många med mycket skitsnack, men mycket liten handling. Våra egna högerpartier menade att man inte borde och inte kan bojkotta Israel.

Ja, Israel kommer fortsätta bygga ut. Ja, Israel kommer fortsätta mörda. Ja, Israel kommer fortsätta fördriva. Skulden ligger inte på araberna, inte heller ligger den hos palestinierna, inte ligger den på de som kastar stenar eller skjuter några raketer från 1800-talet, nej, skulden ligger enbart hos västmakterna.

FN och västvärlden har möjligheten att stoppa denna parodi på rättvisa. FN och västvärlden har makten att stoppa denna konflikt utan lösning. Enkelt. Varna Israel, lyssnar de inte, sätt igång med ett embargo, ett embargo som drabbat länder som Sydafrika, Irak, Iran och så vidare. När det sker, så kommer Israel skrika antisemitism, men i slutändan kommer de att gå med på fred. Då kommer de erkänna sin partner och då kommer de inte att starta några fler krig.

Allt som behövs är lite mindre västerländsk hyckleri och lite mindre dubbelmoral. Lite mera rättvisa, lite mera konsekvent avståndstagande från Israels metoder och voila, vi har då ett slut på den misär som drabbat palestinierna sedan över 70 år.  Vill vi att palestinierna ska leva i exil i 2000 år som judarna gjorde? Ska de då återkomma och kräva sin rätt? Varför inte lösa problemet nu?

4 Comments

 1. Rasul
  Rasul 09 november 2010

  mycket bra skrivit

 2. sava
  sava 28 september 2011

  Klockrent skrivet.

 3. zulqarnain
  zulqarnain 28 september 2011

  mycket bra skrivet, detta är något vi har levt med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *