Press "Enter" to skip to content

Europas nedgång och islams uppgång

En film, som ska skrämma oss till att frukta Islam och muslimerna. En film som varnar för att muslimerna kommer att ta över Europa, enbart genom invandring och höga födelsetal. Vad programmet inte förstår, inte tänker på, är att ju längre en invandrare bott i ett visst land, desto mera anpassar denne sig till kulturen man invandrat till. Några exempel:

Min bror har två döttrar, han vill inte ha fler, vi är många gånger fler. Många araber jag möter, vill inte ha fler än en eller två barn. Att försöka skrämma med hjälp av prognoser som belyser att invandrare kommer att fortsätta föda barn, att invandrare fortsätter att leva som de levde 100 år sedan i sina respektive länder, är bara fel.

Här kommer svaret till denna film

8 Comments

 1. Anna Carlbro
  Anna Carlbro 29 oktober 2010

  All erfarenhet visar att när människor får det materiellt bättre och vågar lita på samhället de lever i så skaffar de sig färre barn.
  Men det beror också på hur många som kommer under hur kort tid. Sverige har tagit emot cirka en miljon invandrare de senaste 30 åren. Det är cirka 10 % av befolkningen. Att det skulle kunna ske utan att problem uppstår är inte realistiskt.
  Tänk dig att Turkiet med sin befolkning på knappt 75 miljoner hade fått 7,5 miljoner invandrare under samma tid. Eller att Irak fått in nästan 3 miljoner.
  Det handlar om många saker, inte bara om integration. Det handlar om logistik, arbetsmarknad, bostäder och självklart också om kulturkrockar.
  Egentligen är det märkligt att problemen inte är större.
  Vi ser ju vilka problem länderna i Mellanöstern har med sina flyktingströmmar. Diktaturer tycks vara de enda som kan hålla de interna konflikterna i schack. Och då har ändå bofasta och flyktingar ofta liknande kulturer och tillhör samma religion.

  Det är naturligt att folk in- och utvandrar och att folk blandar sig och påverkar varandra, men det bör inte ske för snabbt och det bör inte ske under tvång.

 2. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2010

  Men du glömmer att en stor del av de invandrare du tog upp, är finnar, danskar, normän, det är europeer som har likadan kultur och seder och bruk som svenskarna.

 3. Anna Carlbro
  Anna Carlbro 29 oktober 2010

  Nej, jag glömmer inte, men jag förenklade och gick inte in på detaljer.
  Min främsta poäng är att det svenska samhället har genomgått en stor omvälvning de senaste decennierna. Vi var ett litet undangömt hörn av världen. Vi har upplevt få större demografiska förändringar under århundradenas lopp. Tyskt, franskt och engelskt inflytande och så vallonerna, förstås. En ganska stor finsk invandring, men finnarna var ju våra landsmän om än med ett mycket främmande språk. Och sen hade vi vår stora exodus när tusentals svenskar emigrerade till Amerika. Men allt detta skedde trots allt utspritt under flera hundra år och antalet personer var trots allt inte så många och de kulturella skillnaderna var inte så stora.

  Det jag talar om när det gäller stora demografiska förändringar är inget som bara gäller Sverige. Jag tror inte att nåt folk utan problem klarar av en stor tillströmning av folk från helt annorlunda kulturer under en mycket kort tidsrymd. Men det är ju sånt som har hänt, händer och kommer att hända. Krig, naturkatastrofer och förändrade politiska maktförhållanden har satt folk i rörelse förr och nu. Sverige kommer att klara av det, men det kommer nog att bli ett helt nytt Sverige. I den här förändringsprocessen gäller det att bevara det som faktiskt är bra med Sverige, för det är faktiskt en hel del.

 4. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2010

  Anna jag svarar sen 😛 ska ut och partaya haha..du får ha en trevlig fortsättning under tiden!!

 5. Bahlool
  Bahlool 30 oktober 2010

  Läste nu när jag har tid Anna och kan inte annat än hålla med dig. Problemet är att ingen har några lösningar på de problem som kan uppstå. Man kan ta till våld och stoppa folk eller tvångsflytta dem till områden (som nu Danmark planerar med sitt ghettoprogram) eller man kan tvinga folk att assimileras, men det leder bara till onödiga problem. Man kan tillåta folk sin frihet, men även det är ju problematiskt, det har vi sett med den frihet vi i Sverige ju har, både invandrare och “infödingar”. Så vad är lösningen?
  Om en hungrig person knackar på min dörr, har jag svårt för att avvisa honom. Så att stoppa invandringen helt funkar inte i praktiken. Samma partier som hävdar att man borde dra ner på invandringen och samtidigt ge stöd till de behövande i närområdet, är de partier som vill dra ner på stödet till utlandet..motsägelsefullt.
  Jag tror att det är rätt uppenbart att västvärlden behöver invandrarna, då man själv inte vill föda tillräckligt med barn för framtidens arbetsmarknad. Frågan är bara, ska man då göra skillnad på invandrare från vissa kulturer?
  jag är muslim, men om du jämför mig med en wahabi, så kommer du inse att skillnaden är lika stor som skillnaden mellan en människa och en lus. Så man kan inte heller säga att all muslimsk invandring eller all invandring från en viss kultur eller land, är farlig eller borde stoppas. Som sagt, problemet är för komplex och ingen har en bra lösning på problemet..you cant live with them..you cant live without them 😉

 6. Anna Carlbro
  Anna Carlbro 30 oktober 2010

  Ja, problemet är stort. Rent principiellt tycker jag att människor ska ha rätt att flytta vart de vill – att både emigrera och immigrera, men i praktiken fungerar inte helt öppna gränser.
  Du och jag lär inte lösa problemet, men vi är i alla fall en del av lösningen. Vi kan samtala och vi förstår varandra – en ateist och en troende muslim!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *