Press "Enter" to skip to content

Araber ej välkomna – om de inte ska laga våra kylar

The committee’s chairman, David Rotem (Yisrael Beiteinu), responded to claims the bill was meant to reject Arabs from joining Israeli towns. “In my opinion, every Jewish town needs at least one Arab. What would happen if my refrigerator stopped working on a Saturday?”

Än en gång antas en lag som ska inskränka arabernas rättigheter i det förlovade landet. Den nya lagen som Knesset, Israels riksdag, antagit innebär att varje by eller stad, har rätten att neka personer rätten att flytta dit. De arabiska representanterna i Knesset gick ut ur mötet och menade att måttet är rågat, att detta var ännu en attack mot de araber som anses vara israeliska medborgare.

Lagen ger alltså städerna rätten att neka en arab att köpa mark i dess omgivning, man kan alltså sätta upp rasistiska regler som tillåter judar att flytta dit, men inte araberna. Något som fått en representant för ett judiskt parti att hävda att man behöver åtminstone en arab, för det är araberna som ska göra slavjobbet åt honom.

Nej det här är inte Europa på 30-talet, det här är Israel av idag, det här är landet som har en stor arabisk minoritet, som man med alla medel försöker provocera och bekämpa. Den judiska rasismen omnämns knappt i väst, än en gång är det bara av intresse att skriva om dumma muslimers uttalanden och värderingar.

viaKnesset panel approves controversial bill allowing towns to reject residents – Haaretz Daily Newspaper | Israel News.

10 Comments

 1. Charlene
  Charlene 29 oktober 2010

  Bra skrivet! Man kan inte upplysa denna frågan tillräckligt mycket! Helt fruktansvärt hur palestinierna har det och hur rasism mot dem är accepterad bland judarna, till och med institutionaliserad i lagar. Tycker det är så otroligt sorgligt! 2010 liksom, ska samma misstag göras om för alltid?

 2. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2010

  Folk har nog en tendens att alltid slå neråt stegen, det måste alltid finnas en grupp som man kan mobba, förfölja, döda eller förtrycka ..

 3. k.dj
  k.dj 29 oktober 2010

  varför svär du så på arabiska? det e fult..ane bnt mo chab så du ska säga sånna ord, jag vet du mena inget illa men ändå. skämmdes wallahi

 4. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2010

  huh??? shenu gelet? jag sa hon förnöjer mig lol..hur fan kan det vara nåt dåligt???

 5. k.dj
  k.dj 29 oktober 2010

  shnu gelit, golit kilme mo 7lwa..ya3ni det passar ej. du kunde använt better word for it..
  men skitsamma ..det e mitt eget fel.

 6. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2010

  looooooooooooooooool det är inte mitt fel du tänker i fel banor K..etwannesni betyder att hon förnöjer mig..inget snuskigt där..du påminner mig om många irakier (me3dan) som jag mött..som hänger upp sig på ord, och förvränger vad man tänker och tycker..hänt mig ofta faktiskt med just irakier lol..jag tror vi har bättre saker för oss än att tänka i de banorna..vilket annat ord finns det för förnöjer mig? du som är duktig på arabiska får gärna lära mig *:)

 7. k.dj
  k.dj 29 oktober 2010

  aa jag är då m3dan wallahi, asså du kunde skrivit twanisni, elr tlahini, men ärligt B jag stör mig på det eftersom dess mening i vår kultur är mkt fult. du måste ändå t5ali nafsak b mokani? men erkänn ..finns det inte bättre sätt uttrycka sig mr i know best;P

 8. k.dj
  k.dj 29 oktober 2010

  jag snackar inte om ordet etwanisni..utan om det andra ordetttttttt…haha la tlif wdor

 9. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2010

  din tönt..jag ssa inte gahba utan ghabaa..idioti..eller dumhet..bestäm dig hänger du upp dig på etwannesni eller inte? för nu nämner du det..men samtidigt säger du att du inte hänger upp dig på det ordet..suck..ghabaaa är stupdity..inte nåt du tänker på!! 3eib!

 10. k.dj
  k.dj 29 oktober 2010

  wallahi jag menade det där du sa (g##a), jag trodde det stod så..tror du jag bryr mig om ordet twanisni? dt var drf jag tog till mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *