Press "Enter" to skip to content

Irans inblandning i Irak – berätta nåt nytt?

Alla vi vet och har vetat att Iran var inblandat i Iraks inre affärer, på samma sätt som USA, Israel, och stater i EU var inblandade, att få det att låta som något nytt är ju befängt.

Enligt läckta dokument som Wikileaks spridit, så finns det nu bevis för att Iran stött motståndet mot USA i Irak. USA har i 100 år stött olika grupperingar i världen, på samma sätt har många stater stött motstånd mot ockupation eller på något annat sätt blandat sig i vissa staters angelägenheter.

Sverige stödde det finska motståndet, och man stötte danskar och norrmän, varför skulle inte Iran ha den rätten? Hade Iran inte blandat sig i, när USA anföll Irak, så hade USA med all säkerhet anfallit Iran för länge sedan. USA skapade och stödde Osama bin Ladin och vi ser ju vad de skapat. Än idag får terrorister i Irak stort stöd från Saudiarabien och deras allierade i Mellanöstern, varför nämns inte detta? Iran har inga självmordsbombare bland sina vänner..

Jag förlorade min bäste vän på grund av min åsikt att Iran var tvunget att blanda sig i, det irakiska blodet som flöt, var ett offer för att stoppa USAs aggressiva politik i Mellanöstern. Hade Iran inte stött olika miliser, så hade många fler dött, kanske många miljoner. Vi talar om ett aggressivt land som USA, som lever på krig, vars industri lever på krig, ett land vars arméer är som en eld som inte släcks om den inte får smaka människokött.

Så länge USA hotar stater i Mellanöstern, så länge kommer motståndet mot dem få mitt och miljoner andras stöd. Jag förlorade 3 morbröder i terrorattacker i Irak, och det smärtar mig och min familj än i dag, men vad hade hänt om de inte dött i Irak? Hur många hade inte dött ifall USA anfallit Iran?

Läckta dokument ger Bush rätt om Iran – DN.se.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *