Press "Enter" to skip to content

Genant Irak..mycket genant

Finns ingen irakier som inte förlorat någon släkting till Saddams tortyr, krig eller utrensningar. Finns ingen irakier som inte lidit under Saddams Baathparti. Även de som stödde Saddam, fick lida under hans styre.

De många män och få kvinnor som tillhör det regerande skiktet i Irak nu, var alla människor som förlorade söner, syskon, släktingar och vänner i kampen mot Saddam. De såg fram emot att få bort Saddam i många år, för att införa en rättvis stat – trodde vi.

Istället skapade de en kopia av Saddams terrorregim. De är korrumperade, stöds av utländska makter och utför lika mycket tortyr och mord, som Saddam under hans glansdagar.

Ansiktena på de bilder på de saknade i Irak har förbytts, men lidandet är kvar. Än idag förs människor bort, än idag skadas människor. Det spelar ingen roll vilken tro, vilken stad eller vilken familj man tillhör, terrorn har än en gång visat sitt ansikte på Iraks gator. Än idag saknas släktingar till våra vänner, när de fördes bort av irakiska underrättelsetjänsten.

Det är genant att onda människor än än gång fått makten över våra liv. Det är genant att Irak inte kan få någon som verkligen vill dess bästa, och det är genant att de som led under Saddams styre, nu själva anammat hans sätt att styra människors liv.

Al Jazeera skrev om det här igår och nu sprids det i världens medier. Enligt gamla profetior, så kommer Irak alltid att lida, och folkets tårar visar på att det är sant, att vissa saker inte förändras utan bara blir sämre.

Wikileaks: Fler civila än soldater döda i Irak – DN.se.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *