Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Wahabiter är inte sunniter

Till försvar för sunniislam, måste man ta upp skillnaden mellan wahabiterna/salafiterna och den sunnitiska majoriteten. Wahabiterna har helt annan syn på religion och tro, att det är av yttersta vikt att man framhåller att det är en stor skillnad mellan de två. Alldeles för många har fallit för wahabiternas tricks, som säger att wahabiter och sunniter är en och det samma.

Här kommer lite arabiska källor om vad sunnnitiska lärda sagt om wahabiterna och deras förgrundsgestalter, däribland Ibn Tammiyya. Sunniterna har utfärdat många fatwas som klart och tydligt kallar honom och hans gelikar för otrogna. Deras tro skiljer sig mot shia, sunni och sufi och ändå framhåller de att det är de som har den sanna versionen av islam.

Wahabiterna talar ut mot över en miljard muslimer för att dessa följer en av de fyra sunnitiska lagskolorna

En av de mest kända orden/hadither från Profeten Muhammed (saw) om vart ondskan ska komma ifrån, från Najd, samma plats som wahabiterna senare uppstod i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *